1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αρνητικές προοπτικές βλέπει η Moody’s για τον κλάδο Περιουσίας και...

Αρνητικές προοπτικές βλέπει η Moody’s για τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Ευρώπη

Αρνητικές προοπτικές βλέπει η Moody’s  για τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Ευρώπη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αρνητικές προοπτικές βλέπει ο οίκος Moody’s για τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι ασφαλιστές Περιουσίας και Ατυχημάτων στην Ευρώπη επωφελήθηκαν από τις χαμηλές απαιτήσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας αλλά αναμένετε να αντιμετωπίσουν δυσκολίες λόγο της υποτονικής αύξησης των τιμών.

Οι αναλυτές βλέπουν τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων να είναι σε μία μεταβατική περίοδο, με τη συχνότητα των απαιτήσεων να επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα και τον πληθωρισμό να συνεχίζει την ανοδική του τάση.

Μια ακόμη κινητήρια δύναμη φαίνεται στην αδυναμία των αυξήσεων των τιμών, η οποία συγκρατήθηκε από τις κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις που σχετίζονται με την πανδημία, καθώς και από τον έντονο ανταγωνισμό.

Και ενώ οι ασφαλιστές έχουν αναθεωρήσει τις πολιτικές τους για να εξαλείψουν τις απαιτήσεις διακοπής των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την πανδημία, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται στον εμπορικό τομέα.

Επιπλέον, η Moody’s σημειώνει την αύξηση του κόστους των φυσικών καταστροφών, η οποία με τη σειρά της ανεβάσε το κόστος της αντασφάλισης.

Όσον αφορά τους παράγοντες που η Moody’s αναφέρει ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά την αρνητικότητα που διαφαίνεται πάνω από τον κλάδο, οι αναλυτές επισημαίνουν αυξήσεις των τιμών στον τομέα λιανικής και συνδυασμένους δείκτες (combined ratios) τουλάχιστον σύμφωνα με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.