1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου στις ΗΠΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το κόστος ασφάλισης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε σημαντικά το 2021 σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλίσεων Insurify.

Στη δεύτερη ετήσια έκθεσή της «Ασφαλίζοντας τον Αμερικανό Οδηγό» , η Insurify ανέλυσε περισσότερες από 40 εκατομμύρια προσφορές ασφαλιστηρίων συμβολαίων στον κλάδο του αυτοκινήτου σε ολόκληρη την Αμερική προκειμένου να αποτυπώσει τις τελεταίες τάσεις στον κλάδο και την οδηγική συμπεριφορά. Η έκθεση εξέτασε επίσης πώς η πανδημία επηρέασε κάθε μία από αυτές τις περιοχές.

Η έκθεση αποδεικνύει ότι οι τιμές ασφάλισης αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 12% από το 2020 έως το 2021. Ο μέσος Αμερικανός οδηγός πληρώνει 1.633 $ το χρόνο για κάλυψη. Το Insurify προτείνει ότι η τιμή θα αυξηθεί επιπλέον 5% σε κάτι παραπάνω από 1.700 $ το 2022.

Το Insurify αναλύει επίσης τα τρέχοντα δεδομένα περί απερίσκεπτης και επιθετικής συμπεριφοράς οδήγησης, τα οποία ο ιστότοπος σύγκρισης ασφαλίσεων σημείωσε ότι  αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι θάνατοι που σχετίζονται με την οδήγηση αυξήθηκαν 26% την περίοδο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, και μόλις 3% χαμηλότερα από τις αυξήσεις το 2020.

Όπως υποστηρίζει η έκθεση η αύξηση των περιπτώσεων επιθετικής οδήγησης συνεχίστηκε ακόμη και μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Λάβετε μέρος στην έρευνα για το επερχόμενο του συνέδριο

«Με τον πληθωρισμό πάνω από 5%, τα ποσοστά να επιστρέφουν στα προ-πανδημικά επίπεδα και τις αυξανόμενες συγκρούσεις, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν σε αυξημένες τιμές ασφάλισης αυτοκινήτων», δήλωσε η επικεφαλής έρευνας και περιεχομένου της Insurify, Kacie Saxer-Taulbee. «Ακόμη και αν παραμερίσουμε τους οικονομικούς παράγοντες, οι οδηγοί εκφράζουν μια ξεχωριστή διαφορά στην εμπειρία τους στους δρόμους το 2021, με το 38% να αναφέρει ότι οδηγεί πιο συχνά και το 44% να βλέπει πιο επιθετική οδήγηση».

Άλλα ευρήματα της έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • Οι επιθετικοί οδηγοί πληρώνουν κατά μέσο όρο 25% περισσότερο για ασφάλιση αυτοκινήτου σε σύγκριση με εκείνους με καθαρά αρχεία.
  • Το 44% των οδηγών είδαν πιο επιθετική οδήγηση στους δρόμους το 2021
  • Το 38% των οδηγών ανέφερε ότι οδηγεί περισσότερο το 2021 από ό,τι το 2020
  • Το 41% ​​ανέφερε αύξηση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου από έτος σε έτος

Πηγή: insuranceforum.gr

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.