1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Απώλειες ύψους 248 εκατομμυρίων δολαρίων για την Swiss Re το πρώτο...

Απώλειες ύψους 248 εκατομμυρίων δολαρίων για την Swiss Re το πρώτο τρίμηνο του 2022 – Δείτε που οφείλονται!

Απώλειες ύψους 248 εκατομμυρίων δολαρίων για την Swiss Re το πρώτο τρίμηνο του 2022 – Δείτε που οφείλονται!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους ανακοίνωσε, ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re. Όπως αναφέρετε στην έκθεση που δημοσιεύτηκε, η εταιρεία κατέγραψε καθαρή ζημία ύψους 248 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι καθαρών κερδών ύψους 333 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνόδευε τ’ αποτελέσματα, η εταιρεία αποδίδει τις απώλειες στον πόλεμο που μένετε από τις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, στις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν και ήταν υψηλότερες του αναμενόμενου και στη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19. Συγκεκριμένα μόνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η εταιρεία δέσμευσε αποθεματικά ύψους 283 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχολιάζοντας στον τύπο τα αποτελέσματα, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας John Dacey, αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που υπάρχει όσο αφορά τις πιθανές επιπτώσεις του πολέμου για τους ασφαλιστές και τους αντασφαλιστές παρότι ακόμη οι πραγματικές απαιτήσεις λόγο του πολέμου είναι ελάχιστες. Κάνοντας μία εκτίμηση για τις συνολικές απώλειες που μπορεί να έχει η ασφαλιστική αγορά ευρύτερα, είπε ότι αυτή μπορεί να είναι παρόμοιας διάστασης με μίας μεσαίας κλίμακας φυσική καταστροφή, περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι τομείς στους οποίους είναι περισσότερο εκτεθειμένη η Swiss Re λόγο του πολέμου στην Ουκρανία περιλαμβάνουν την αερόπλοια, τον κλάδο των πιστώσεων και εγγυήσεων, τις ασφαλίσεις μεταφορών και την πολιτική βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Σύμφωνα με τον John Dacey, οι απαιτήσεις λόγο φυσικών καταστροφών έφτασαν τα 524 εκατομμύρια δολάρια και ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες ενώ οι απαιτήσεις λόγο της πανδημίας έφτασαν τα 501 εκατομμύρια δολάρια.  

Στα καλά νέα είναι τα ισχυρά τεχνικά αποτελέσματα του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων, ο οποίος σημείωσε επίσης αύξηση των ανανεώσεων. To combined ratio του συγκεκριμένου κλάδου ήταν στο 99,3% για το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 96,6% για την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, η Corporate Solutions, ο εμπορικός ασφαλιστικός βραχίονας της εταιρείας, είχε combined ratio 95,2% για το 1ο τρίμηνο του 2021, βελτιώνοντας το 96% του προηγούμενου έτους.

Αλλά σημαντικά στοιχεία:

  • Τα καθαρά ασφάλιστρα του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο ήταν 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
  • Ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων είχε καθαρά κέρδη 85 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη ύψους 481 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα ήταν 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 5,0 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021.
  • Ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων είχε αυξημένες, μεγάλες απώλειες λόγο φυσικών καταστροφών ύψους 449 εκατομμυρίων δολαρίων (316 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021), που σχετίζονταν κυρίως με καταιγίδες στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο και πλημμύρες στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ο κλάδος έκλεισε το τρίμηνο με αποθέματα ύψους 154 εκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Η Corporate Solutions είχε καθαρά κέρδη 81 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 96 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρσι. Τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 14,3% από το 1ο τρίμηνο του 2021 και έφτασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Ξεπέρασαν τα $100bn οι ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.