1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ευκαιρίες βλέπουν οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές από τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain!

Ευκαιρίες βλέπουν οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές από τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain!

Ευκαιρίες βλέπουν οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές από τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η EIOPA σε επίσημη έκθεσή της αποτυπώνει τις σκέψεις των ασφαλιστών αναφορικά με την τεχνολογία Blockchain, επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστές αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του αλλά την ενδεχόμενη χρήση του σε όλη την ασφαλιστική αλυσίδα για τον εξορθολογισμό των επιχειρήσεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Οι περισσότερες περιπτώσεις χρήσης που αναφέρουν οι ενδιαφερόμενοι εξακολουθούν να είναι μικρής κλίμακας, ενώ άλλα έργα βρίσκονται σε στάδιο proof-of-concept (PoC).

Από τη μία πλευρά, οι ερωτηθέντες συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που παρουσιάζονται στο έγγραφο συζήτησης της EIOPA, αναφέροντας τα πιθανά οφέλη του blockchain στην επιτάχυνση των συναλλαγών και του χειρισμού αξιώσεων, στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας. Από την άλλη πλευρά, συμμερίζονται την άποψη ότι οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο και στους επιχειρησιακούς τομείς ΤΠ περιλαμβάνουν την ανεπαρκή εκπαίδευση του προσωπικού, ζητήματα ασφάλειας κρυπτογράφησης καθώς και κινδύνους που προκύπτουν από λανθασμένη κωδικοποίηση. Οι ενδιαφερόμενοι αναφέρθηκαν επίσης σε ανησυχίες για τη βιωσιμότητα, δεδομένης της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας ορισμένων λύσεων blockchain.

Οι ενδιαφερόμενοι συμφώνησαν επίσης ότι υπάρχει δυνατότητα χρήσης blockchain σε εποπτικές και ρυθμιστικές διαδικασίες και τόνισαν ότι οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση του κόστους και στη μείωση του διαδικαστικού φόρτου τόσο για τον κλάδο όσο και για τις εποπτικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Συμμετέχετε στην έρευνα για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ως επόμενα βήματα, η EIOPA θα εξετάσει περαιτέρω τα εμπόδια και τις προκλήσεις που επισημάνθηκαν στη διαβούλευση και θα συνεχίσει να αξιολογεί τη χρήση του blockchain στις εποπτικές και ρυθμιστικές διαδικασίες, όπως απαιτείται. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείται ανοιχτός διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.