1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime: Το αυτοκίνητό μας υποδέχεται την Άνοιξη!

Anytime: Το αυτοκίνητό μας υποδέχεται την Άνοιξη!

Anytime: Το αυτοκίνητό μας υποδέχεται την Άνοιξη!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Aν και ο φετινός χειμώνας στην Κύπρο έφερε περισσότερο κρύο από όσο περιμέναμε και ευλογημένες βροχές που πολλοί δεν περιμέναμε, η Άνοιξη είναι ήδη εδώ! Τώρα, λοιπόν, είναι η καλύτερη στιγμή να φροντίσουμε το αυτοκίνητό μας για τους θερμούς μήνες που θα έρθουν πριν το καταλάβουμε, γι’ αυτό και ενδείκνυται μία επίσκεψη στο συνεργείο! Αλλά σε τι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή;

Φίλτρα στο aircondition

Tα φίλτρα χρειάζονται αλλαγή μετά από μια σεζόν που «τα έδωσαν όλα» και είναι καλό αυτή να γίνει τώρα. Διαφορετικά, όταν πιάσει η ζέστη και ανοίξουμε τον κλιματισμό χωρίς να έχουμε προνοήσει να τα ελέγξουμε, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι δε βγαίνει κρύος αέρας ή και να νιώθουμε μια δυσάρεστη οσμή σκόνης στην καμπίνα. Οπότε, ελέγχουμε και φίλτρα και φρέον (το ειδικό υγρό που υπάρχει στα κλιματιστικά και άλλες ψυκτικές συσκευές).

Αλλαγή ελαστικών

Με τα ελαστικά δεν πρέπει να δείχνουμε καμιά απολύτως… ελαστικότητα! Είναι σημαντικό να ελέγχουμε την κατάστασή τους συχνά και αν διαπιστώσουμε μικρές ή μεγάλες φθορές, να παίρνουμε άμεσα τα απαραίτητα μέσα. Σύμφωνα με ειδικούς, τα ελαστικά πρέπει να αλλάζουν οπωσδήποτε 10 χρόνια από την κατασκευή τους, ακόμα και αν δεν έχουν εμφανείς φθορές. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ακολουθούμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ωστόσο η φθορά έχει να κάνει και με τη χρήση του οχήματος. Πολύ σημαντικό επίσης για την ομαλή οδήγηση είναι να ελέγχουμε συχνά την πίεση του αέρα στα ελαστικά για καλύτερες αποδόσεις.

Ενυδάτωση πλαστικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Τα πλαστικά γύρω από τις πόρτες του αυτοκινήτου με το κρύο σκληραίνουν και σταδιακά αρχίζουν να ανοίγουν με κίνδυνο να κοπούν. Η ενυδάτωση με βαζελίνη ή και με ειδικό σπρέι βοηθάει πάρα πολύ και γενικά σε όλα τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου.

Αντιηλιακές μεμβράνες

Στην Κύπρο μάς είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, αφού μειώνουν σημαντικά το ηλιακό φως και έτσι οι ημερήσιες διαδρομές μας είναι πιο ξεκούραστες και δροσερές. Τοποθετούνται συνήθως στα παράθυρα και το παρμπρίζ, διατίθενται σε διάφορες ποιότητες, αποχρώσεις και τιμές, οπότε κάντε την έρευνά σας πριν αποφασίσετε!

Και αφού κάνετε όλα τα παραπάνω, το αυτοκίνητό σας θα είναι πανέτοιμο για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Κι αν του κάνετε και ασφάλιση στην Anytime, επιλέγοντας το πρόγραμμα που εσείς επιθυμείτε, τότε είστε πανέτοιμοι να απολαύσετε τις πιο ωραίες διαδρομές!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.