1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Παραλία με το αυτοκίνητο: πώς να μην τα κάνουμε...

Anytime Blog: Παραλία με το αυτοκίνητο: πώς να μην τα κάνουμε … μούσκεμα!

Anytime Blog: Παραλία με το αυτοκίνητο: πώς να μην τα κάνουμε … μούσκεμα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

To καλοκαιράκι έφτασε πια και οι πρώτες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο στην παραλία ξεκινούν! Για να μην πάει τίποτα στραβά και μας χαλάσει τη διάθεση, ας δούμε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξουμε πριν ξεκινήσουμε τις εκδρομές, καθώς και κάποιες συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου που θα κάνουν τη ζωή μας εύκολη!

dog panting GIF

Ελέγχουμε τα φίλτρα αέρα και καμπίνας

Οι μεγάλες ποσότητες σκόνης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Κύπρο μας, γι’αυτό και πριν ξεκινήσουμε τα ταξίδια, καθαρίζουμε τα φίλτρα αέρα και καμπίνας, ενώ αν είναι φθαρμένα, τα αντικαθιστούμε, ώστε να εμποδίσουμε τη σκόνη να εισχωρήσει στο αυτοκίνητο. Ελέγχουμε επίσης το σύστημα κλιματισμού καθαρίζοντας ή αλλάζοντας τα φίλτρα και συμπληρώνοντας ψυκτικό υγρό, εφόσον χρειάζεται.

road trip wow GIF

Προμηθευόμαστε ελαστικά πατάκια

Η άμμος που κουβαλάμε από την παραλία είναι πάντα ενοχλητική, γιατί λερώνει το αυτοκίνητο και δύσκολα απομακρύνεται. Γι’ αυτό προτιμούμε ελαστικά πατάκια που καθαρίζουν πανεύκολα με νερό και δεν έχουν πόρους στους οποίους μπορούν να εγκλωβιστούν άμμος και πετραδάκια. Επιπλέον, έχουν μικρότερη φθορά και είναι πολύ οικονομικά.

Διαλέγουμε τα σωστά καλύμματα για τα καθίσματα

Μια σημαντική επένδυση για το αυτοκίνητο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα καλής ποιότητας καλύμματα, ώστε να προστατέψουμε τα καθίσματα από το αλάτι, τη σκόνη και την άμμο. Προτιμάμε να είναι βαμβακερά, ώστε να απορροφούν τον ιδρώτα και να αφαιρούνται εύκολα, ώστε να καθαρίζονται συχνά. Βέβαια και το καλό στέγνωμα του σώματος μετά το μπάνιο, καθώς και μια πετσέτα που θα απλώσουμε στο κάθισμα, θα βοηθήσουν στο να ελαχιστοποιήσουμε τη φθορά τους.

Χρησιμοποιούμε ηλιοπροστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 παράνομα παρκαρίσματα και τα πρόστιμά τους

Με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι στην Κύπρο, η καλή ηλιοπροστασία που «ντύνει» το μπροστινό και το πίσω παρμπρίζ είναι “must”, ώστε να παραμείνει όσο γίνεται δροσερό το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Τι να προσέξουμε στο parking της παραλίας

Παρκάρουμε το αυτοκίνητο σε κεντρικό σημείο, όπου θα έχουμε γρήγορη πρόσβαση ή και οπτική επαφή όσο είμαστε στην παραλία, αν αυτό είναι δυνατόν. Βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα παράθυρα είναι κλειστά και το αυτοκίνητο κλειδωμένο, με ενεργοποιημένο τον συναγερμό – αν έχουμε. Δε φυλάμε εφεδρικά κλειδιά ή πολύτιμα αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητό μας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, αλλά και με τη σιγουριά της ασφάλειας του αυτοκινήτου μας στην Anytime, το καλοκαίρι γίνεται πραγματικά η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου!

Πηγή: Anytime Blog
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.