1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Αντίγονος Θεοδώρου: Η ασφάλεια υγείας δεν είναι πολυτέλεια

Αντίγονος Θεοδώρου: Η ασφάλεια υγείας δεν είναι πολυτέλεια

Αντίγονος Θεοδώρου: Η ασφάλεια υγείας δεν είναι πολυτέλεια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Αντίγονος Θεοδώρου, παραχώρησε μια συνέντευξη στην «Λ». Αναφέρθηκε στα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Λεμεσού και τους στόχους που έθεσε. Επιπρόσθετα, μας έλυσε όλες τις απορίες σε σχέση με τον κλάδο του, όλα όσα πρέπει να προσέξουμε, καθώς και γιατί αξίζει να έχουμε ασφάλεια υγείας από τη στιγμή που υπάρχει το ΓεΣΥ. 

Πόσα είναι τα μέλη του συνδέσμου σας;
Παγκύπρια ανέρχονται στα 860 μέλη, ενώ συγκεκριμένα στην επαρχία Λεμεσού απαριθμούμε 160.

Ποια η δράση σας;
Κύριος μας στόχος είναι η οργάνωση μεγάλου αριθμού εκπαιδεύσεων συμβατών με τις υποχρεώσεις CPD, λόγω του ότι πλέον είναι υποχρεωτικό από τον Έφορο Ασφαλίσεων, ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής να παρακολουθεί τουλάχιστον 15 ώρες τον χρόνο. Επιπρόσθετα, διοργανώνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια, αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις καθώς καταβάλλουμε και μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε τα μέλη μας.

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά και εσάς ως προέδρου;
Φυσικά πρωταρχικός μας σκοπός είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών, αλλά και των καταναλωτών – πελατών μας. Επίσης να δημιουργήσουμε διάφορες δεξαμενές σχέσεων όπως με  τον Έφορο Ασφαλίσεων, τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) και το Υπουργείο Υγείας.

Μιλήστε μας για τον κώδικα επαγγελματικής ηθικής και δεοντολογίας των μελών σας.
Η συμπεριφορά και η ευθύνη έναντι των πελατών μας, είναι ένα τεράστιο κομμάτι της δουλειάς μας, λειτουργώντας ως κύριο στόχο την προστασία και προώθηση των συμφερόντων των πελατών τους. Οφείλουμε να έχουμε καλές σχέσεις και αίσθημα ευθύνης απέναντί τους, τηρώντας πάντα τους κανόνες του επαγγέλματός μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο νέος και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ στο νέο επεισόδιο του Insurance Talks

Τι περιλαμβάνει η επιμόρφωση των μελών σας και κάθε πότε γίνεται;
Σκοπός είναι η επαγγελματική κατάρτιση των μελών, που έχει ως συνέπεια τη διασφάλιση των καταναλωτών μέσω καταρτισμένων μεσολαβητών.

Γιατί κάποιος να κάνει ιδιωτική ασφάλεια υγείας στην Κύπρο του 2022 εφόσον υπάρχει το ΓεΣΥ;
Σαφώς υποστηρίζουμε ένα υγιές εθνικό σύστημα υγείας, αλλά δυστυχώς από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΓεΣΥ παρατηρούμε ότι μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει θεσμός για την καταγραφή, επίλυση παραπόνων των ασθενών και επαγγελματιών υγείας. Να μην ξεχνάμε τις λίστες αναμονής, καθώς και τη μεγάλη καθυστέρηση εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος κυρίως στις πρώτες βοήθειες. Οι δε επαγγελματίες υγείας, ιδίως στα κρατικά νοσηλευτήρια, υπογραμμίζουν την υποστελέχωση των τμημάτων και την έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού. 
Επίσης, ο αριθμός των φυσιοθεραπειών για τους δικαιούχους του ΓεΣΥ είναι μόλις 6-9, αριθμός που δεν είναι ικανοποιητικός για την αποκατάσταση των ασθενών.
Με την προσωπική ασφάλιση υγείας, τα πιο πάνω προβλήματα ελαχιστοποιούνται και ο πελάτης έχει άμεση πρόσβαση σε κάθε θέμα υγείας που τον ταλαιπωρεί, τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό με θεραπείες και εγχειρήσεις έχοντας άμεση εξυπηρέτηση. 
Όλα αυτά συνεπάγονται με την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης, για να έχουν οι πελάτες μας το κυριότερο αγαθό, που είναι η υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικές τοποθετήσεις αλλά και προβληματισμοί για την ασφάλιση ιατρών - Ο ΠΣΕΑΔ έδωσε το παρόν

Τι συμβουλεύετε το κοινό να προσέχει στις ασφάλειες;
Δυστυχώς, ο κόσμος δεν αφιερώνει χρόνο να μελετήσει τους όρους και ιδίως τις εξαιρέσεις του συμβολαίου που αγοράζει. 
Συμβουλεύουμε τους πελάτες καταναλωτές, να γνωρίζουν τι αγοράζουν και πού υπογράφουν.

Ζούμε δύσκολες εποχές και πολύς κόσμος παλεύει για το μεροκάματο. Είναι τελικά ένα είδος πολυτέλειας η ασφάλεια; 
Κυρίως την ασφάλεια υγείας δεν τη θεωρώ πολυτέλεια, αλλά ασφαλιστική συνείδηση. 
Με μια σωστή ανάλυση αναγκών, πάντα σε συνεργασία με τον υποψήφιο πελάτη, μπορούμε να προσαρμόσουμε στις δικές του οικονομικές δυνατότητες το πρόγραμμα υγείας. 
Να πούμε επίσης ότι μπορούμε να βάλουμε και αφαιρετέο ποσό (excess), για να είναι πιο φτηνό το ασφάλιστρο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.