1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Prodromou & Makrigiannis Blog: 3+1 συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση

Prodromou & Makrigiannis Blog: 3+1 συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση

Prodromou & Makrigiannis Blog: 3+1 συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο οδήγηση του αυτοκινήτου αποτελεί μια καθημερινή δραστηριότητα στην Κύπρο. Κάποιοι την αγαπούν, ενώ κάποιοι θα προτιμούσαν να την αποφεύγουν. Σε όποια κι από τις δύο ομάδες και να ανήκεις, είναι σημαντικό να οδηγείς τηρώντας συγκεκριμένους κανόνες όχι μόνο για τη δική σου ασφάλεια, αλλά και των γύρω σου. Πιο κάτω παρουσιάζονται τέσσερις συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση:

Χρήση ζώνης ασφαλείας – Το βασικότερο μέσο ασφάλειας

Η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της οδήγησης και αποδεδειγμένα μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το Centers of Disease Control and Prevention, η ζώνη ασφαλείας στον οδηγό και συνοδηγό μπορεί να μειώσει κατά 45% την πιθανότητα θανάτου και κατά 50% τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.

Κατανάλωση αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να επηρεάσει τα αντανακλαστικά και την οδηγική ικανότητα του ατόμου. Η ασφαλής οδήγηση απαιτεί την ικανότητα συγκέντρωσης, σωστής κρίσης και γρήγορης αντίδρασης σε καταστάσεις. Σε περίπτωση που θα βγεις και γνωρίζεις ότι θα καταναλώσεις αλκοόλ, φρόντισε στην επιστροφή να οδηγήσει κάποιο άτομο από την παρέα που δε θα έχει καταναλώσει, ή επίλεξε να χρησιμοποιήσεις ταξί, ή λεωφορείο.

Χρήση κινητού

Στην Κύπρο ολοένα και περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την ασφάλεια όσων επιβαίνουν στο όχημα. Η χρήση του κινητού μπορεί να αποσπάσει τη συγκέντρωσή σου. Μια ασφαλέστερη λύση είναι η χρήση του Bluetooth, ή ακόμη καλύτερα, η στάση σε ένα ασφαλές μέρος για να κάνεις το τηλεφώνημά σου, και στη συνέχεια να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  «Μεθυσμένος» οδηγός στο Βέλγιο αθωώθηκε επειδή απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ασφάλεια και παιδιά στο αυτοκίνητο

Για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο φρόντισε οι κλειδαριές ασφαλείας στις πίσω θέσεις να είναι ενεργοποιημένες. Επιπρόσθετα, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος και το ύψος του. Επιπλέον, απόφυγε να αφήνεις τα παιδιά να τρώνε στο αυτοκίνητο καθώς σε περίπτωση πνιγμού δεν θα μπορείς να αντιδράσεις άμεσα.

Περισσότερα στο https://www.pminsurancebrokers.com/el/3-kai-1-simboules-gia-asfalesteri-odigisi

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.