1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αμερική: 7 Χρόνια Φυλάκισης σε Ασφαλιστικό Πράκτορα για απάτη

Αμερική: 7 Χρόνια Φυλάκισης σε Ασφαλιστικό Πράκτορα για απάτη

Αμερική: 7 Χρόνια Φυλάκισης σε Ασφαλιστικό Πράκτορα για απάτη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ιδιοκτήτης μιας ασφαλιστικής εταιρείας στα προάστια του Σικάγου καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για την απάτη που διαπράχθηκε εις βάρος πελατών του, με τη συλλογή ασφαλίστρων για πολιτικές που ποτέ δεν αγοράστηκαν.

Ο Daniel M. Rosenbaum ήταν ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής της Alexander & Rosenbaum Financial Group LLC, μιας ασφαλιστικής εταιρείας στο Kenilworth του Ιλινόις. Από το 2016, ο Rosenbaum συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε ασφάλιστρα ασφαλίσεων ζωής από τουλάχιστον 18 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων φίλων και μελών της οικογένειάς του, για πολιτικές που ποτέ δεν αγόρασαν!

Ο Rosenbaum αντί για αυτό χρησιμοποίησε τα χρήματα για το δικό του όφελος, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών διατροφής στη σύζυγο και τα παιδιά του, πληρωμών πιστωτικών καρτών, πληρωμών δανείων οχημάτων και άλλων αγορών από κοσμηματοπωλείο. Ο Rosenbaum προσπάθησε να κρύψει την απάτη δημιουργώντας πλαστά έγγραφα και παρέχοντας ψευδείς πληροφορίες στους πελάτες του. Κάποια από τα πλαστά έγγραφα περιείχαν τα λογότυπα νόμιμων ασφαλιστικών εταιρειών που ο Rosenbaum είχε αποκόψει και κολλήσει εκ νέου στα έγγραφα.

Εκτός από το σχέδιο απάτης σε πελάτες του ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής, ο Rosenbaum μπλέχθηκε επίσης σε απάτη που σχετίζεται με το ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Προστασίας Μισθοδοσίας (PPP), που δημιουργήθηκε από τον νόμο CARES για να καλύψει τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την πανδημία Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Προσοχή στην έξαρση απάτης με εταιρεία μεταφορών

Ο Rosenbaum υπέβαλε τρεις παράνομες αιτήσεις δανείων PPP  όχι μόνο κάτω απ’ το δικό του όνομα αλλά και δύο στενών μελών της οικογένειάς του χωρίς την έγκριση των ίδιων. Συνολικά μέσω αυτής της ενέργειας εισέπραξε 53.537 δολάρια. Άλλα 65.826 δολάρια εισέπραξε από την Πολιτεία του Ιλινόις υποβάλλοντας δύο παράνομες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στο όνομά του και (πάλι) στο όνομα ενός στενού μέλους της οικογένειας, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Ο Rosenbaum, 56 ετών, από το Brown Deer του Wisconsin, δήλωσε ένοχος για απάτη και επιβλήθηκε η ποινή στις 13 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ακρόασης του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σικάγου.

Ο ίδιος όχι μόνο έκλεβε χρήματα μέσω ύπουλων τεχνικών αλλά ουσιαστικά άφηνε και τους πελάτες του χωρίς κάλυψη!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.