1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Allianz: Θετικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο

Allianz: Θετικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο

Allianz: Θετικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

• Ενίσχυση συνολικών εσόδων κατά 9,5% το 3ο τρίμηνο του 2021

• Αύξηση λειτουργικών κερδών το 3ο τριμήνου 2021 κατά 11,3% στα 3,2 δισ. ευρώ

• Τα καθαρά έσοδα του τρίτου τριμήνου 2021 αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 2,1 δισ. ευρώ

• Τα λειτουργικά κέρδη 9,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για το εννεάμηνο του 2021 φθάνουν το 82% του στόχου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρο το έτος

• Τα καθαρά έσοδα του εννεάμηνου 2021 που αποδίδονται στους μετόχους αυξάνονται κατά 38,3% στα 6,9 δισ. ευρώ

• Δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II 207 τοις εκατό  

• Τα λειτουργικά κέρδη του 2021 αναμένεται τώρα να βρίσκονται στο υψηλότερο όριο του εύρους στόχου των 12 δισ. ευρώ, συν ή πλην 1 δισ. ευρώ 

Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο το 2021, ο Όμιλος Allianz σημείωσε ισχυρή λειτουργική απόδοση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Αυτό δείχνει ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας είναι σε καλή θέση για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ανάκαμψη στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, ο Όμιλος πέτυχε το 82% του στόχου λειτουργικών κερδών των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για το έτος, βάσει και των τριών επιχειρηματικών τομέων. Οι επιχειρηματικοί τομείς της Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και των επιχειρηματικών τομέων Ζωής/Υγείας ανέφεραν τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου από ποτέ. Ο επιχειρηματικός τομέας Property-Casualty διατήρησε την ισχυρή υποκείμενη κερδοφορία του, ακόμη και σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονες φυσικές καταστροφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του 2023 για τη Μινέρβα Ασφαλιστική

Η αύξηση των εσωτερικών εσόδων, η οποία προσαρμόζεται για τις επιπτώσεις του νομίσματος και της ενοποίησης, ήταν 9,0 τοις εκατό το τρίτο τρίμηνο του 2021, λόγω όλων των επιχειρηματικών τομέων. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,5% στα 34,4 (3 τρίμηνο 2020: 31,4) δισ. ευρώ. Λειτουργικά κέρδηαυξήθηκε κατά 11,3 τοις εκατό στα 3,2 (2,9) δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω των επιχειρηματικών μας τομέων Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και Ζωής/Υγείας. Στον επιχειρηματικό τομέα της Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν λόγω των υψηλότερων περιουσιακών στοιχείων υπό τη διαχείριση εσόδων και της βελτιωμένης αναλογίας κόστους-εσόδων. Ο επιχειρηματικός τομέας Life/Health κατέγραψε αύξηση στα λειτουργικά κέρδη, σε σημαντικό βαθμό λόγω του υψηλότερου επενδυτικού περιθωρίου. Το λειτουργικό κέρδος του επιχειρηματικού τομέα ακίνητης περιουσίας και ατυχημάτων ήταν σε μεγάλο βαθμό σταθερό καθώς η βελτίωση του αποτελέσματος της αναδοχής αντισταθμίστηκε από ένα χαμηλότερο επενδυτικό αποτέλεσμα. Τα καθαρά έσοδα που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 2,1 (2,1) δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021. Η έντονη αύξηση των λειτουργικών κερδών αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση του επενδυτικού αποτελέσματος των μη λειτουργικών επενδύσεων.

Τα Βασικά Κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν 37,8 τοις εκατό στα 16,64 (12,07) ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2021. Η ετήσια απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) ήταν 14,8 τοις εκατό (ολόκληρο το 2020: 11,4 τοις εκατό). Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II ήταν 207 τοις εκατό στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 3 , σε σύγκριση με 206 τοις εκατό στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κόσμος Ασφαλιστική: Με θεαματική αύξηση κερδοφορίας έκλεισε το 2023

Το πρώτο εννιάμηνο του 2021, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 27,2 τοις εκατό στα 9,9 (7,8) δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη του επιχειρηματικού μας τομέα Life/Health αυξήθηκαν λόγω του βελτιωμένου περιθωρίου επένδυσης και των υψηλότερων φορτώσεων και προμηθειών. Τα λειτουργικά κέρδη του επιχειρηματικού τομέα Ακίνητα-Ατυχήματα αυξήθηκαν λόγω υψηλότερου αποτελέσματος αναδοχής. Στον επιχειρηματικό μας τομέα Asset Management, η αύξηση των λειτουργικών εσόδων και η συνεχιζόμενη αποδοτικότητα κόστους οδήγησαν σε αύξηση των λειτουργικών κερδών. Υπήρξε διψήφια αύξηση 38,3% στα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους , λόγω των λειτουργικών κερδών.

Στις 5 Αυγούστου 2021, η Allianz ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 750 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2021 έχουν αποκτηθεί 3,8 εκατομμύρια μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 0,93 τοις εκατό του υφιστάμενου κεφαλαίου.

«Αυτό ήταν το πιο δυνατό μας τρίτο δεκάλεπτο. Το βλέπω αυτό ως επιβεβαίωση της ικανότητάς μας να εξυπηρετούμε πελάτες και επενδυτές», δήλωσε ο Oliver Bäte , Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE. «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι γρήγορες μακροοικονομικές αλλαγές υπογραμμίζουν τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν στην κοινωνία οι ασφαλιστές και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Και οι σταθεροί μας αριθμοί αποδεικνύουν ότι μπορούμε να το κάνουμε με υγιή οικονομική απόδοση».

«Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την καλή δυναμική σε όλους τους επιχειρηματικούς μας τομείς. Το franchise μας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε ο Giulio Terzariol , Οικονομικός Διευθυντής της Allianz SE. «Βλέπω ότι η Allianz βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει σε λειτουργικό κέρδος στο υψηλότερο άκρο του εύρους στόχου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πηγή: insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.