1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Τράπεζα Κύπρου: Αυξημένα τα καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες!

Τράπεζα Κύπρου: Αυξημένα τα καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες!

Τράπεζα Κύπρου: Αυξημένα τα καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στα 220 εκατομμύρια έφτασαν τα κέρδη του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου μετά τη φορολογία για το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τα Οικονομικά Αποτελέσματα του Συγκροτήματος.

Όσον αφορά τις Ασφαλιστικές Δραστηριότητες του συγκροτήματος, τα καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθαν σε €25 εκατ. για το Α’ Εξάμηνο του 2023, σε σύγκριση με €24 εκατ. για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε ετήσια βάση.

Το καθαρό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθε σε €15 εκατ. για το β’ τρίμηνο 2023, σε σύγκριση με €10 εκατ. για α’ τρίμηνο 2023, αυξημένο κατά 57% σε τριμηνιαία βάση. Η τριμηνιαία αύξηση αποδίδεται στη βελτιωμένη προσαρμογή της εμπειρίας (ασφάλιση κλάδου ζωής) και στις χαμηλότερες απαιτήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, οι ασφαλιστικές εταιρίες του Συγκροτήματος, EuroLife Ltd και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου Λτδ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο ζωής και γενικό κλάδο αντίστοιχα, κατέχουν ηγετική θέση στον ασφαλιστικό κλάδο στην Κύπρο, και παρέχουν σταθερά επαναλαμβανόμενα έσοδα διαφοροποιώντας περαιτέρω τις ροές εισοδημάτων του Συγκροτήματος. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σημαντική και βιώσιμη συνεισφορά στην κερδοφορία του Συγκροτήματος.

Στον ασφαλιστικό κλάδο ζωής, συνεχίζει, η περαιτέρω ανάπτυξη αναμένεται να επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης των εργασιών σε λιγότερο ανεπτυγμένους τομείς της ασφαλιστικής αγοράς, της διασταύρωσης εργασιών στον κλάδο επαγγελματικών ταμείων και άλλων ελκυστικών προϊόντων και διεύρυνσης της πελατειακής της βάσης, αξιοποιώντας το μοντέλο προώθησης προϊόντων μέσω του δικτύου της Τράπεζας και ενισχύοντας το δίκτυο των ασφαλιστικώναντιπροσώπων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Στον κλάδο των γενικών ασφαλειών, περαιτέρω ανάπτυξη αναμένεται να επιτευχθεί μέσω διεύρυνσης
του μοντέλου προώθησης προϊόντων της Τράπεζας, αξιοποιώντας την ισχυρή θέση της Τράπεζας στην αγορά, προώθησης και ενίσχυσης της πώλησης ψηφιακών προϊόντων μέσω της εφαρμογής mobile app της Τράπεζας, εκμετάλλευσης των συνεργειών μαζί με το δίκτυο αντιπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου ζωής και επικέντρωσης σε επικερδείς τομείς και προϊόντα.

Τα συνολικά εισοδήματα (total regular income) από τον ασφαλιστικό κλάδο ζωής αναμένονται να αυξηθούν κατά περίπου 6% ετησίως για την περίοδο 2022-2025 ενώ τα έσοδα από μεικτά ασφάλιστρα για τον κλάδο γενικών ασφαλειών αναμένονται να αυξηθούν πάνω από 8% ετησίως για την αντίστοιχη περίοδο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.