1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. ACSO: Καταδίκες και ποινές φυλάκισης για τους ασφαλιστικούς απατεώνες

ACSO: Καταδίκες και ποινές φυλάκισης για τους ασφαλιστικούς απατεώνες

ACSO: Καταδίκες και ποινές φυλάκισης για τους ασφαλιστικούς απατεώνες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ένωση Οργανισμών Υποστήριξης του Καταναλωτή (ACSO) εκφράζει την ανάγκη για καταδίκες και ποινές φυλάκισης για τους απατεώνες που ισχυρίζονται πως είναι ασφαλιστές, με τον Διευθυντή Εκτελεστικής Διοίκησης της ACSO, Matthew Maxwell Scott, να θεωρεί ότι αυτές οι συνέπειες αποτελούν “τον καλύτερο αποτρεπτικό παράγοντα” για την εγκληματική απάτη ασφαλιστικής φύσεως.

Αυτή η δήλωση προέκυψε μετά τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων για απάτες από τον Σύνδεσμο Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών (ABI). Σύμφωνα με τον ABI, ανιχνεύθηκαν συνολικά 72.600 ασφαλιστικές απάτες το 2022 – μια μείωση κατά 19% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του 2021.

«Είναι καλά νέα ότι η απάτη έχει μειωθεί, κυρίως ως αποτέλεσμα της αξιοσημείωτης μείωσης του αριθμού των αξιώσεων για σωματικές βλάβες μετά τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο Maxwell Scott σε απάντηση. «Ωστόσο, παραμένει η ανησυχία ότι προκειμένου να μειωθούν οι απάτες, οι υπουργοί κατέστησαν πολύ πιο δύσκολη τη διαδικασία για τους πραγματικούς ενάγοντες να λάβουν αποζημίωση».

Σύμφωνα με τον Maxwell Scott, για να γίνει περαιτέρω πρόοδος,  απαιτείται αυξημένη προσπάθεια στους τομείς των πραγματικών πεποιθήσεων και της συνεργασίας.

«Θέλουμε να δούμε τους απατεώνες να αντιμετωπίζουν την πλήρη βαρύτητα του νόμου, με καταδίκες και ποινές φυλάκισης για τους απατεώνες, τους ψευτομεσίτες και τους εγκληματίες που εμπλέκονται σε ατυχήματα για την απόκτηση μετρητών, να αποτελούν τον καλύτερο αποτρεπτικό παράγοντα για αυτόν τον τύπο εγκλήματος», ανέφερε σε δήλωσή του προς το Insurance Business.

«Ωστόσο, υπάρχει επίσης πάρα πολύ λίγη διασυνοριακή συνεργασία, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν το ίδιο τελικό στόχο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι, παρά τις τεχνολογικές προόδους στην ανάλυση δεδομένων, πάρα πολλοί φορείς θεωρούν τη γνώση για την ανίχνευση απατών ως πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Αυτό σημαίνει ότι η ρητορική των συνεδριάσεων για τη συνεργασία παραμένει απλώς λόγια».

Επίσης πρόσθεσε: «Τα μέλη της ACSO ήδη συμμετέχουν πλήρως στον προσδιορισμό, την πρόληψη και την αποτροπή απάτης, αλλά θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα. Θέλουμε ακόμα να δούμε την Ειδική Ομάδα Ασφαλιστικής Απάτης να συνεδριάσει ξανά για να προωθήσει αυτό το ζήτημα. Η τελευταία της έκθεση για αυτό, δημοσιεύθηκε πριν από πέντε χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος οι εγκληματίες έχουν προχωρήσει. Η βιομηχανία χρειάζεται τώρα να κάνει το ίδιο».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.