1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Προβληματίζουν οι άγνωστοι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου τους Ευρωπαίους Ασφαλιστές

Προβληματίζουν οι άγνωστοι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου τους Ευρωπαίους Ασφαλιστές

Προβληματίζουν οι άγνωστοι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου τους Ευρωπαίους Ασφαλιστές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνουν όλο και περισσότερα μέτρα για τη μείωση της έκθεσης του κλάδου σε άγνωστους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, κινδύνους που ούτε καλύπτονται ρητά ούτε εξαιρούνται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας και αστικής ευθύνης.

Σε απάντηση που υποβλήθηκε χθες από την Insurance Europe σε διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με το προσχέδιο της εποπτικής δήλωσης για τη διαχείριση των αγνώστων κινδύνων που είναι εκτεθειμένος ο κλάδος στον κυβερνοχώρο, οι Ευρωπαίοι Ασφαλιστές τονίζουν ότι η μείωση της έκθεσης σε άγνωστους κινδύνους στον κυβερνοχώρο μέσω της καλύτερης κατανόησής τους μπορεί να απελευθερώσει την ικανότητα σύνταξης πιο θετικών καλύψεων για τον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, οι προκλήσεις για την ασφαλισιμότητα των κινδύνων στον κυβερνοχώρο είναι πιθανό να παραμείνουν λόγω της υψηλής πιθανότητας συσσώρευσης κινδύνων και της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται το τοπίο των απειλών.

Στην απάντησή της, η Insurance Europe δηλώνει την υποστήριξή της στην πρόταση της EIOPA για την ανάπτυξη αρχών υψηλού επιπέδου για τη διαχείριση των αγνώστων κινδύνων στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.