1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ανάκαμψη εσόδων για τις 20 κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη το 2021...

Ανάκαμψη εσόδων για τις 20 κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη το 2021 – Δείτε ποιες είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση!

Ανάκαμψη εσόδων για τις 20 κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη το 2021 – Δείτε ποιες είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την ανάκαμψη των εσόδων για τις 20 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο το 2021, καταδεικνύει η βάση δεδομένων για εταιρείες που διατηρεί η εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData. Η εν λόγω ανάκαμψη ήρθε σε μία περίοδο που οι περιορισμοί λόγο του Covid-19 αμβλύνθηκαν και η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα άγγιξε σχεδόν τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η κορυφαία εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων διαπίστωσε ότι η μέση ετήσια αύξηση των εσόδων των εταιρειών αυτών ανήλθε στο 9,5%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης των συνολικών δεδουλευμένων ασφαλίστρων ήταν στο 8%.

Από τις 20 κορυφαίες εταιρείες, συνολικά 16 εταιρείες ανέφεραν ετήσια αύξηση εσόδων το 2021, με τις πιο αξιοσημείωτες επιδόσεις να είναι αυτές των CNP Assurances, Prudential Financial, Assicurazioni Generali και Zurich Insurance.

Ο Parth Vala, Αναλυτής Εταιρικών Προφίλ στην GlobalData, σχολιάζει: «Τα δεδουλευμένα ασφάλιστρα και η εξαιρετική άνοδος που σημείωσαν οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές το 2021 βοήθησαν τις ασφαλιστικές εταιρείες να καταγράψουν σημαντικά επενδυτικά κέρδη και να επιτύχουν αύξηση των εισοδημάτων από επενδύσεις».

CNP Assurances

Η εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων της CNP Assurances κατά 30,8% οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 14,5% των δεδουλευμένων ασφαλίστρων και στη σημαντική αύξηση της καθαρής αξίας των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.  Η αξία των ασφαλιστικών συμβολαίων της εταιρείας αυξήθηκε κατά 18,9% στα 27,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης των συμβολαίων ζωής κατά 21,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του 2023 για τη Μινέρβα Ασφαλιστική

Prudential Financial

 Η Prudential Financial επωφελήθηκε από ένα επενδυτικά κέρδη ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι επενδυτικών ζημιών 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία ανέφερε επίσης βελτίωση 5,3% στα καθαρά έσοδα από επενδύσεις.

Assicurazioni Generali

Τα συνολικά δεδουλευμένα ασφάλιστρα της Assicurazioni Generali αυξήθηκαν κατά 14,5% λόγω της αύξησης των ασφαλίστρων ζωής. Επιπλέον, η εταιρεία κατέγραψε τεράστια αύξηση στα επενδυτικά της κέρδη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που επέτρεψε την αύξηση των εσόδων της κατά 22,3%.

Zurich Insurance

Η αύξηση των εσόδων της Zurich Insurance κατά 19,2% οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 8,3% των δεδουλευμένων ασφαλίστρων, τα οποία ανήλθαν στα 44,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάπτυξη της εταιρείας ενισχύθηκε επίσης από την αύξηση κατά 58,2% των καθαρών εσόδων από επενδύσεις λόγω της βελτίωσης κατά 94,7% των επενδυτικών κερδών σε προϊόντα unit-linked.

Οι μεγαλύτερες απώλειες

Από την άλλη μεριά, δύο εταιρείες παρουσίασαν τις μεγαλύτερες απώλειες εσόδων. Πρόκειτε για τις Japan Post Insurance και την εταιρεία Legal & General που ανέφεραν αντίστοιχη μείωση 11,6% και 9,9% στα δεδουλευμένα τους ασφάλιστρά τους, γεγονός που προκάλεσε μείωση των εσόδων. Η Legal & General αντλεί περίπου το 80% των εσόδων της από τις επενδύσεις και τα έσοδα αυτά μειώθηκαν κατά 8,3% σε ετήσια βάση το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Όπως αναφέρει καταληκτικά ο Parth Vala «Με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται σε αδιέξοδο μετά την ταχεία αλλαγή των γεωπολιτικών σεναρίων και την πιθανή απειλή νέων παραλλαγών του COVID-19, είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο τους επόμενους μήνες».

insurer-revenue

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.