1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 5 πράγματα που κοστίζουν το ίδιο με την ασφάλιση Ζωής

5 πράγματα που κοστίζουν το ίδιο με την ασφάλιση Ζωής

5 πράγματα που κοστίζουν το ίδιο με την ασφάλιση Ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αν ρωτούσαμε οποιονδήποτε σχεδόν άνθρωπο θα απαντούσε ότι η οικονομική εξασφάλιση της οικογένειάς του είναι πολύ υψηλά στις επιθυμίες του. Εκ του αποτελέσματος όμως βλέπουμε ότι οι περισσότεροι δεν ενθουσιάζονται και πολύ στην ιδέα να συμπεριλάβουν το σχετικό κόστος της ασφάλιση Ζωής μέσα στα ετήσια έξοδα τους…

Γι αυτούς που δεν έχουν προχωρήσει ήδη σε κάλυψη κεφαλαίων θανάτου, ο βασικότερος λόγος είναι ότι πιστεύουν ότι το κόστος είναι δυσβάσταχτο και μάλιστα πιο συγκεκριμένα περισσότερο από το 3πλασιο από το πραγματικό (αποτέλεσμα μελέτης Insurance Barometer)! Στην πραγματικότητα ένας υγιής 30χρονος άνδρας, υπάλληλος γραφείου, μπορεί να πάρει κεφάλαιο Ζωής 100.000€ με μόλις 13€/ μήνα!

Ας δούμε τώρα τι άλλο συνηθισμένο έξοδο μας είναι κοντά στα 13€…

  • 1 μπουκάλι κρασί.

Ξέρουμε. Ο τελευταίος ενάμισης χρόνος ήταν δύσκολος, αλλά ένα μπουκάλι λιγότερο κρασί το μήνα (ή 2 ποτά τον μήνα) θα μπορούσε να δημιουργήσει χώρο για την προστασία της οικονομικής ασφάλειας που χρειάζεται η οικογένειά σας.

  • 6 καφέδες on the go.

Ναι είναι πολύ ωραίο να παίρνουμε τον φρεσκοαλεσμένο μας καφέ από έξω, το πρωί πηγαίνοντας στο γραφείο, καμία αντίρρηση. Όμως αν αντικαθιστούσαμε 6 φορές τον μήνα τον αγοραστό καφέ με ένα καλοφτιαγμένο σπιτικό, τότε θα μπορούσε να καλυφθεί το κόστος της μακροπρόθεσμης οικονομικής προστασίας για την οικογένειά σας.

  • γυμναστήριο ετήσιας συνδρομής.

‘Έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι πολλά γυμναστήρια εφόσον κάνεις ετήσια συνδρομή, το μηνιαίο κόστος ανέρχεται πολύ κοντά στα 13€. Και φυσικά δεν λέμε να κόψετε σε καμία περίπτωση αυτή την συνδρομή, ακόμα και αν το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολη η άθληση σε αυτά. Με 12,99 €/μήνα, οι λάτρεις της άσκησης λένε ότι αξίζει κάθε λεπτό για πρόσβαση σε μαθήματα γυμναστικής. Γιατί λοιπόν να μην προϋπολογίσουμε και για τα δύο; Για την ίδια περίπου τιμή, μπορεί επίσης να έχετε κάλυψη ασφάλισης ζωής.

  • 1 delivery φαγητού στο σπίτι.

Ένας μέσος όρος κόστους, μίας παραγγελίας για 2 άτομα, για φαγητό delivery, πχ σουβλάκια ή πίτσα, κοστίζει 10-15 €. Το γεγονός ότι σε κάθε γειτονιά ευδοκιμούν επιχειρήσεις σαν αυτές αποδεικνύει ότι κατά μέσο όρο όλοι παραγγέλνουμε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα! Μία λιγότερη παραγγελία το μήνα θα μπορούσε να καλύψει το κόστος της μακροπρόθεσμης οικονομικής προστασίας για την οικογένειά σας.

  • 2,5 πακέτα τσιγάρα.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των καπνιστών…αυτή την φορά θα επιμείνουμε! Καπνίζοντας 1-2 τσιγάρα λιγότερα την ημέρα κάνετε και πολύ καλό στην υγεία σας αλλά και στην ψυχολογία σας! Καιρός να μειώσετε το κάπνισμα και να αγοράσετε μία ασφάλεια ζωής. Προστατεύστε με αυτό τον τρόπο διπλά τα πολύτιμά σας!

Ο λόγος που μπαίνουμε σε αυτή την σύγκριση σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι η μείωση της αξίας των σύγχρονων ανέσεων της εποχής μας ή να κάνουμε κάποιον να ντραπεί για τις μικρές απολαύσεις στις οποίες όλοι έχουμε στραφεί (ή χάσει απελπιστικά) τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αντ ‘αυτού, θέλουμε να δείξουμε ότι μπορείτε να αφήσετε χώρο και για τα δύο πράγματα χωρίς καμία ουσιαστική θυσία.

Σίγουρα η ευημερία της οικογένειάς σας είναι πάντα στο μυαλό σας. Και μόλις είδαμε ότι η δημιουργία χώρου για την ασφάλιση ζωής είναι εύκολη. Μπορείτε είτε να την προσθέσετε είτε να τροποποιήσετε ένα μόνο μηνιαίο έξοδο και να μην καταλάβετε καν την διαφορά.

Τι θα κερδίσετε;

Την ψυχική σας ηρεμία, γνωρίζοντας ότι η οικογένειά σας θα προστατεύεται από οικονομικές απώλειες εάν κάτι σας συμβεί απροσδόκητα. Σε μια δύσκολη περίοδο, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι της οικογένειας και να επικεντρώνονται στις ανάγκες τους, χωρίς το πρόσθετο οικονομικό άγχος του χαμένου εισοδήματός σας. Αυτή η βεβαιότητα είναι κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθεί σε χρήματα. Αλλά τώρα που γνωρίζετε ότι είναι ιδιαίτερα προσιτό καλό θα ήταν να κάνετε το επόμενο βήμα, να ανακαλύψετε ποιο ποσό είναι αυτό που χρειάζεστε να καλυφθεί!

Πηγή: Lifehappens, Eurolife

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.