1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 5 στιγμές στη ζωή μας για να επαναξιολογήσουμε την ανάγκη μας...

5 στιγμές στη ζωή μας για να επαναξιολογήσουμε την ανάγκη μας για ασφάλεια ζωής

5 στιγμές στη ζωή μας για να επαναξιολογήσουμε την ανάγκη μας για ασφάλεια ζωής
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όταν η ασφάλεια ζωής είναι σωστά προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες και περιστάσεις, μπορεί να αποτελέσει ένα δίκτυ ασφαλείας για εμάς και την οικογένεια μας απέναντι στα όσα απρόοπτα μπορεί να συμβούν στο μέλλον.

Εάν υπάρχει όμως ένα πράγμα σταθερό σε αυτή τη ζωή, είναι το γεγονός ότι οι συνθήκες αλλάζουν και πολλές φορές αυτό συμβαίνει ξαφνικά. Ως αποτέλεσμα εκεί που μαζί με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο δημιουργήσαμε ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής που ήταν ικανό να προσφέρει ξεγνοιασιά για εμάς και όσους αγαπάμε, κάποια γεγονότα της ζωής, άλλα ευχάριστα και άλλα λιγότερο ευχάριστα, μπορεί να κάνουν το συμβόλαιο μας ελλιπές για τις σημερινές μας ανάγκες.

Κάποιες από τις αλλαγές αυτές ίσως επιβάλλουν να εξετάσουμε και να αυξήσουμε την κάλυψη του συμβολαίου μας και σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να πρέπει να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε τους δικαιούχους.

Πόσο συχνά πρέπει να αναθεωρούμε την Ασφάλεια Ζωής;

Παρότι μπορεί να υπάρχουν επαγγελματίες που να προτείνουν ακόμη και ετήσια αναθεώρηση της ασφάλισης ζωής, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτό πρέπει να γίνεται μετά από σημαντικά γεγονότα της ζωής μας. Λόγο του τρόπου που είναι δομημένο ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής και τους σκοπούς που εξυπηρετεί, αλλαγές στη ζωή μας που επηρεάζουν το εισόδημα, το χρέος, το μέγεθος της οικογένειας, την οικογενειακή μας κατάσταση και άλλα, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στο είδος της ασφάλειας που χρειαζόμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλιση Ζωής και Οικονομικός Προγραμματισμός

Όταν λοιπόν τέτοιες αλλαγές συμβαίνουν είναι σοφό να επαναξιολογούμε και την ασφάλεια ζωής μας.

Πως να αξιολογήσουμε τις ανάγκες μας για ασφάλεια ζωής;

Όταν αξιολογούμε την ανάγκη μας για ασφάλεια ζωής πρέπει να είμαστε πρακτικοί. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι μία λίστα με όλες τις οικονομικές ανάγκες που θα βασίζονται στα ωφελήματα του συμβολαίου.

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής:

  • Πόσοι άνθρωποι εξαρτώνται από εμάς
  • Πόσο χρέος έχουμε
  • Τι ύψος κάλυψης επιθυμούμε
  • Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Τέλος είναι σημαντικό για είμαστε συνεπής και να αποφασίσουμε ποιο ύψος ασφαλίστρου θα ήταν αποδεκτό με βάση τον προϋπολογισμό μας.

Οι στιγμές της ζωής μας που επιβάλουν την αναθεώρηση της ασφάλειας ζωής

Παρότι πολλές καταστάσεις μπορεί να μας ενθαρρύνουν να αναθεωρήσουμε τις ανάγκες μας για ασφάλεια ζωής και αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο, μερικές από αυτές είναι οι πιο συχνές.

Πιο κάτω είναι 5 πιο συχνά γεγονότα της ζωής μας, τα οποία κατά κάποιο τρόπο μας προτρέπουν να επανεξετάσουμε το συμβόλαιο ασφάλισης ζωής που διατηρούμε.

  1. Αγορά Κατοικίας: Ειδικότερα εάν για να αγοράσουμε το σπίτι μας έχουμε δανειστεί ένα μεγάλο ποσό υποθηκεύοντας το ίδιο το σπίτι ή και άλλη περιουσία, αυτό είναι ένας σημαντικότατος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Φυσικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απαιτούν ασφάλεια ζωής αλλά μέχρι το ποσό του δανείου. Εμείς θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μαζί με τους υπόλοιπους παράγοντες, έτσι ώστε οι άνθρωποι που νοιαζόμαστε να είναι πραγματικά εξασφαλισμένοι.
  2. Γάμος: Η πιο ευτυχισμένη στιγμή για ένα ζευγάρι είναι ταυτόχρονα και η στιγμή που συνήθως τα ζευγάρια είτε ξεκινούν να εξετάζουν την ασφάλεια ζωής ή αναπροσαρμόζουν τους δικαιούχους και τα ωφελήματα στα υφιστάμενα τους σχέδια.
  3. Διαζύγιο: Η αφαίρεση του/της πρώην συζύγου από τους δικαιούχους ενός συμβολαίου ζωής είναι κάτι συνηθισμένο μετά από ένα διαζύγιο που βοηθά να αποφευχθούν οικονομικά μπερδέματα στο μέλλον.
  4. Γέννηση Παιδιού: Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια οδηγεί συνήθως σε μεγαλύτερα έξοδα και χρέη, άλλα είναι και μία καλή στιγμή να προσθέσουμε ακόμη ένα δικαιούχο στο συμβόλαιο μας. Λόγο ακριβώς και των αυξημένων εξόδων που έρχονται μαζί με τον ερχομό ενός παιδιού είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναξιολογήσουμε και το ύψος των ωφελημάτων.
  5. Οικονομική Ανεξαρτησία Παιδιών: Τελευταίο από τα 5 συνηθισμένα γεγονότα που αναθεωρούμε ένα συμβόλαιο ζωής είναι όταν τα παιδιά μας είναι πλέον ανεξάρτητα. Είναι η στιγμή που μπορεί να ανησυχείτε λίγο λιγότερο και να θέλετε να αναθεωρήσετε τα ωφελήματα προς τα κάτω.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Σημασία της Ασφάλισης Ζωής για τους Mονογονιούς

Η ασφάλεια ζωής πρέπει να είναι μία σημαντική απόφαση που παίρνει ο καθένας και πιο κατάλληλος να τον συμβουλεύσει είναι ο δικός του ασφαλιστικός σύμβουλος, που θα εξετάσει όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω και θα σας προτείνει εκείνο το συμβόλαιο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Εάν δεν έχετε ασφαλιστικό σύμβουλο, μπορείτε να βρείτε στο «Ευρετήριο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» της σελίδας μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.