1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Χορηγούμενο Άρθρο
  6. »
  7. 3 μοναδικά εργαλεία που χρειάζεται κάθε ασφαλιστής για αύξηση πωλήσεων και...

3 μοναδικά εργαλεία που χρειάζεται κάθε ασφαλιστής για αύξηση πωλήσεων και παραγωγικότητας!

3 μοναδικά εργαλεία που χρειάζεται κάθε ασφαλιστής για αύξηση πωλήσεων και παραγωγικότητας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάθε επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με μία σειρά καίριων προκλήσεων που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την επιτυχία και τον κρότο που θα την ακολουθήσει. Αν θέλει κανείς να λέγεται επαγγελματίας,  το πρώτο σημαντικό βήμα που έχει να κάνει είναι να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τις προκλήσεις αυτές. Ύστερα, σηκώνοντας τον μανδύα τους να  συνειδητοποιήσει πως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται  παρά για ευκαιρίες που μπορούν να υπηρετήσουν τις δικές του επιδιώξεις και να τον βοηθήσουν στην επίτευξη των προσωπικών του στόχων.

Κατόπιν εξέτασης πληθώρας αναλύσεων και ερευνών του κλάδου, έχουμε ξεχωρίσει τρεις από τις σημαντικότερες προκλήσεις που κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος αντιμετωπίζει σήμερα. Προκλήσεις, που επιδρούν καταλυτικά στο αποτέλεσμα και μπορούν, αν κανείς τις διαχειριστεί σωστά, να οδηγήσουν στην επιτυχία.

Ισορροπία μεταξύ διοικητικών εργασιών και πωλήσεων

Η ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου, ειδικά εάν είναι ανεξάρτητος ή διοικεί μια ομάδα ατόμων, απαιτεί να έχει μια ευελιξία καθώς χρειάζεται να “εναλλάσσει τα καπέλα του” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με προτεραιότητες πάντα την προσέλκυση νέων πελατών και την αύξηση των πωλήσεων, συχνά θα πρέπει να χειριστεί μόνος του όλη τη γραφειοκρατία που απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκδοση ενός συμβολαίου. Εάν στη διάρκεια της ημέρας αφιερώνει κανείς μεγάλο μέρος του χρόνου σου για διοικητικές εργασίες, αυτό μπορεί να επηρεάσει με αρνητικό τρόπο την προώθηση της επιχείρησής του, την διευθέτηση ραντεβού με νέους πελάτες και κατ’ επέκταση τις ίδιες τις πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Διαχείριση αλλαγών όσων αφορά τις προσδοκίες των πελατών

Οι προσδοκίες των πελατών αλλάζουν σήμερα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και η ικανότητα του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου να προσαρμόζετε σε αυτές είναι καθοριστικής σημασίας. Καθώς οι πελάτες γίνονται πιο ευαίσθητοί ως προς το κόστος της ασφάλισης και αλλάζουν τους τρόπους που επικοινωνούν και ενημερώνονται, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι σε θέση να ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών τους.

Στη σημερινή εποχή, ένας από τους σημαντικότερους τρόπους να ανταποκριθεί κανείς στις προσδοκίες των πελατών του είναι η αξιοποίηση χρηματοοικονομικών και άλλων δεδομένων (data) έτσι ώστε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τους κινδύνους ή στην περίπτωση επενδυτικών προγραμμάτων να κατανοήσουν τα δεδομένα των αγορών και τις πιθανές αποδόσεις. Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι που πάνε στον πελάτη με μόνα εργαλεία τα λόγια και ένα γυαλιστερό φυλλάδιο θα δουν τις πιθανότητες να πείσουν τον πελάτη να μειώνονται.

Σωστή χρήση της τεχνολογίας

Η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης στην ασφαλιστική βιομηχανία αλλά κι ευρύτερα, σταθερά εδώ και πολλά χρόνια πλέον. Μετά την περίοδο του εγκλεισμού και της πανδημίας, όλοι οι επαγγελματίες καταλαβαίνουν ότι τα επόμενα χρόνια η τεχνολογία θα αποτελέσει ακόμη περισσότερο ένας παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία αλλά και την κερδοφορία των ασφαλιστικών γραφείων και των επαγγελματιών.

Η λύση απλή και τεχνολογική!

Παρότι η τεχνολογία αποτελεί μία πρόκληση από μόνη της και για τις δύο πρώτες προκλήσεις υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να λύσουν τα χεριά των ασφαλιστικών συμβούλων και να τους «ξεκλειδώσουν» την προοπτική για επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τεχνητή νοημοσύνη και εργασία - Χαρτογραφώντας το μέλλον του εργασιακού τοπίου

Η εταιρεία TechIns είναι ένας τεχνολογικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό να υποστηρίξει και  να ενδυναμώσει έμπρακτα τον επαγγελματία του ασφαλιστικού κλάδου. Δημιουργώντας για αυτόν εφαρμογές που με εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο θα του δίνουν τις λύσεις εκείνες που θα τον βοηθήσουν να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Έχοντας ιδία γνώση ως εταιρεία των εξελίξεων της ασφαλιστικής αγοράς, η TechIns  μπορεί να καταστεί ο πολυτιμότερος συνεργάτης για κάθε ασφαλιστή ή ασφαλιστικό γραφείο. Πέραν του ότι η εταιρεία έχει τις υποδομές να αναλάβει τη δημιουργία προσωποποιημένης εφαρμογής στα πρότυπα του κάθε πελάτη. Παράλληλα, διαθέτει μία γκάμα από εφαρμογές τύπου SaaS  (Software as a Service) που δίνουν λύση και στις 3 προκλήσεις που αναλύσαμε παραπάνω.

Αύξηση πωλήσεων μέχρι 20% με την εφαρμογή Lux

To Lux αποτελεί ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο στον πιο σημαντικό του στόχο: την ραγδαία αύξηση των πωλήσεων του! Με τον Νίκο Στυλιανό, συνιδρυτή και CFO της εταιρείας να είναι ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστές στην Ελλάδα και μέλος του Million Dollar Round Table, η εφαρμογή δομήθηκε με άξονα τις ανάγκες του επαγγελματία, αλλά και του πελάτη.

Το Lux είναι ένα εργαλείο που γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά δίνει πληροφορίες στον πελάτη αξιοποιώντας δείκτες, στατιστικές και πραγματικούς αριθμούς. Έτσι, ο πελάτης εκπαιδεύεται και η οπτικοποίηση των δεδομένων κάνει εύκολη την κατανόηση των χρηματοοικονομικών προϊόντων και της σύγχρονης αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Βέλτιστη Οργάνωση με το σύστημα CRM Thetis

To Thetis είναι ένα CRM σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των δραστηριοτήτων ενός ασφαλιστικού γραφείου, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνει ευκολότερα τις πωλήσεις μέσω εργαλείων Cross Selling. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αυξάνοντας την παραγωγικότητα του μέσω της οργάνωσης του πελατολογίου και των συμβολαίων, προσφέρει άμεσα λύσεις για τη διαχείριση όχι μόνο των εξωτερικών ραντεβού, αλλά και των συναντήσεων εντός του γραφείου.

Αποτελεσματική καθοδήγηση της ομάδας σας με την εφαρμογή My Activity

Το My Activity δημιουργήθηκε με σκοπό την καλύτερη καθοδήγηση των μελών ενός ασφαλιστικού γραφείου ή μίας ομάδας από τον προϊστάμενο/manager τους.

Μέσα από την εισαγωγή στοιχείων μετά από ένα ραντεβού και την επεξεργασία τους, την βέλτιστη οργάνωση των ραντεβού, τον καθορισμό στόχων ανά χρονική περίοδο, την οργάνωση και την εισαγωγή δεδομένων για τη στρατολόγηση και στελέχωση του γραφείου το My Activity θα γίνει το δεξί χέρι για κάθε προϊστάμενο ομάδας ή ιδιοκτήτη γραφείου.

Μάθετε περισσότερα και για τις 3 εφαρμογές στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο https://techins.gr ενώ μπορείς να διευθετήσεις κάποιο ραντεβού για παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας στο +302118500488.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.