1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Υπάρχει ανάγκη ιδιωτικής κλινικής εκτός ΓεΣΥ στη Λεμεσό;

Υπάρχει ανάγκη ιδιωτικής κλινικής εκτός ΓεΣΥ στη Λεμεσό;

Υπάρχει ανάγκη ιδιωτικής κλινικής εκτός ΓεΣΥ στη Λεμεσό;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης, Γιατρός-Πνευμονολόγος

Η συζήτηση των ημερών, ειδικά στη Λεμεσό, είναι κατά πόσο είναι αναγκαίο να έχουμε έστω και ΜΙΑ κλινική εκτός ΓεΣΥ, και αν οι συνεργάτες ιατροί της μοναδικης κλινικης που ειναι σημερα εκτος -και που μάλλον θα τους πετάξουν στον δρόμο χωρίς προειδοποίηση- ΑΝ έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται.

1. Οι ιατροί που είναι εκτός ΓΕΣΥ εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που το 95% είναι ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ του ΓεΣΥ. Το μοναδικό κριτήριο που τους επιλέγει ο κόσμος είναι γιατί τους έχουν εμπιστοσύνη ΚΑΙ γιατί τους εξυπηρετούν άμεσα σε αντίθεση με πολλές περιπτώσεις στο ΓΕΣΥ που τους καθυστερουν. Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος είναι δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό που θέλει, εκτός και αν θέλουμε να το απαγορεύσουμε και αυτό!

2. Όπως εφαρμόζεται το ΓεΣΥ -που ορισμένες κλινικές επιλέγουν περιστατικά και στοχεύουν σε περισσότερες ιατρικές πράξεις και νοσηλείες για να εισπράττουν περισσότερα…- το ενδεχόμενο να μην βρίσκει κάποιος κρεβάτι διαθέσιμο και να γυρίζει απελπισμένος και φοβισμένος τα νοσοκομεία είναι υπαρκτό. Ρωτήστε τους ασθενείς να σας πουν!

Τουλάχιστον σήμερα υπάρχει και η επιλογή του ιδιωτικού τομέα εκτός ΓεΣΥ για να βρεις λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όσοι θέλετε να διαλύσετε τον ιδιωτικό τομέα της υγείας στην Κύπρο και να κάνετε ένα κρατικό μονοπώλιο που σε καμία χώρα του κόσμου -ακόμα και σε αυτές του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού υπάρχει- αξιζει να προβληματιστείτε ξανά τι πάτε να κάνετε γιατί θα θέσετε την υγεία του κόσμου σε κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

3. O γιατρός που είναι συνεργάτης με μια κλινική για 30 χρόνια και που είναι η επαγγελματική του στέγη και δεν έχει που να πάει γιατί δεν υπάρχει άλλη ανάλογη κλινική στην πόλη του, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ή ΟΧΙ, χρονικό διάστημα προειδοποίησης; Να τους πετάξουμε στον δρόμο; Γιατί στερείς από τον ιατρό το δικαίωμα να εργαστεί όπως επιθυμεί, και γιατί τον στερείς από τους ασθενείς του;

4. Έχουμε ή ΔΕΝ έχουμε στην Κύπρο το δικαίωμα να επιλέγουμε ελεύθερα τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος μας;

5. Να καταστρέψουμε τα σχέδια ιδιωτικής ασφάλισης υγείας του κόσμου, αφού θα τα πληρώνει και δεν θα έχει ιδιωτική κλινική εκτός ΓεΣΥ να νοσηλευτεί; (Εντός ΓεΣΥ απαγορεύεται η ιδιωτική ασφάλεια).

6. Όσοι ΔΕΝ θέλουν αλλαγές στο ΓεΣΥ είναι γιατί έχουν οικονομικά συμφέροντα, και προτιμούν να μείνει ως έχει, για να κερδίζουν στο όνομα της δήθεν «φιλοσοφίας» του μέχρι να καταρρεύσει για να διαμαρτυρηθούνε ξανά!

Πηγή: Limassol Today

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.