1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ξεπερνά τα 25 δις ευρώ η ασφαλιστική κάλυψη των παικτών του...

Ξεπερνά τα 25 δις ευρώ η ασφαλιστική κάλυψη των παικτών του Μουντιάλ!

Ξεπερνά τα 25 δις ευρώ η ασφαλιστική κάλυψη των παικτών του Μουντιάλ!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε πάνω από 25 δις ευρώ αποτιμάται η συνολική ασφαλιστική κάλυψη των Εθνικών ομάδων που μετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όταν το 2014 ανήλθε σε «μόλις» 7,17 δις.

Η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ειδικά στη μέση της περιόδου, υπογράμμισε το θέμα των τραυματισμών παικτών που η FIFA καλύπτει με το λεγόμενο Πρόγραμμα Προστασίας Συλλόγων, προκειμένου να καθορίσει τι δικαιούνται οι σύλλογοι σε περίπτωση τραυματισμού ενός από τους ποδοσφαιριστές τους.

Δεν είναι μόνο η «ασφάλιση» της FIFA, όμως. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα milanofinanza, οι συνολικές ασφάλειες των παικτών που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ στο Κατάρ ανέρχονται συνολικά σε 22 δισεκατομμύρια λίρες (λίγο πάνω από 25,4 δισεκατομμύρια ευρώ), με εξειδικευμένη κάλυψη που παρέχεται κυρίως από τους Lloyd’s του Λονδίνου και περιορισμένο αριθμό εταιρειών ασφάλισης.

Με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών να αυξάνονται εκθετικά και τα έσοδα του ποδοσφαιρικού κόσμου να διευρύνονται, οι ασφάλειες έπρεπε επίσης να «επικαιροποιηθούν», καθώς γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και, κατά συνέπεια, με συνεχώς αυξανόμενα ασφάλιστρα, προκειμένου να μπορούν να μετριαστούν οι απώλειες ανά ομάδα και παίκτη σε περίπτωση βλάβης.

Υπολογίζεται ότι τα ασφαλιστικά συμβόλαια των Lloyd’s αναλαμβάνουν πάνω από 150 εκατομμύρια λίρες ασφάλιστρα μόνο για τα ατυχήματα και τις πολιτικές υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's: Στα £5.9bn τα έσοδα από το Underwriting, το υψηλότερο από το 2007

Επιπλέον, οι Lloyd’s, σύμφωνα με αναφορές της Morningstar, προέβλεψαν με επιτυχία το αποτέλεσμα των δύο τελευταίων διοργανώσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που κατάκτησαν η Γερμανία το 2014 και η Γαλλία το 2018.

Η Αγγλία είναι η Εθνική ομάδα με την υψηλότερη ασφαλιστική αξία (3,17 δισ. λίρες, περίπου 3,6 δισ. ευρώ), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τη Γαλλία (2,66 δισ. λίρες) και στην τρίτη τη Βραζιλία (2,56 δισ.).

Ταυτόχρονα, οι Lloyd’s εκτίμησαν ότι οι παίκτες στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών έχουν μέση ασφαλιστική αξία 32 εκατομμυρίων λιρών, σε σύγκριση με τα 12 εκατομμύρια για παίκτες άνω των 31 ετών, δεδομένου ότι τα πιθανά έσοδα εισροής είναι μεγαλύτερα από τους νεότερους παίκτες.

Συγκεκριμένα, η συνολική ασφαλιστική αξία και των 32 Εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο αυξήθηκε από 6,2 δις λίρες το 2014 σε 22 δις το 2022, λόγω του μεγάλου άλματος των μισθών και των χορηγιών των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Η ασφαλιστική αγορά, λοιπόν, θα πρέπει να αναπτυχθεί παράλληλα με την παγκόσμια επέκταση του διεθνούς αθλητισμού, που αναμένεται να φτάσει τα 600 δισ. δολάρια σε έσοδα έως το 2025, με αύξηση, σε ετήσια βάση, 8%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.