1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Insurtech
  6. »
  7. Τι είναι τα portal πελατών και ποιες δυνατότητες προσφέρουν στους ασφαλισμένους;

Τι είναι τα portal πελατών και ποιες δυνατότητες προσφέρουν στους ασφαλισμένους;

Τι είναι τα portal πελατών και ποιες δυνατότητες προσφέρουν στους ασφαλισμένους;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την εποχή της πανδημίας, η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους στην ψηφιακή τους μετεξέλιξη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμβαδίσουν με τη σύγχρονη εποχή και να προσφέρουν αξία στους πελάτες τους.

Με την μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών να έχουν φυσικά δίκτυα για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων, η έξαρση της ψηφιοποίησης δεν έκανε τις εταιρείες να στραφούν στην ψηφιακή ασφάλιση αφού θεωρούν τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να διανέμει τα προϊόντα τους.

Παρόλα αυτά οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλησαν να δώσουν εργαλεία στους πελάτες τους που θα έδιναν στους ασφαλισμένους νέες δυνατότητες και θα ενίσχυαν τόσο τη σχέση με την εταιρεία αλλά θα έκαναν την ίδια στιγμή ευκολότερη την καθημερινότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών τους.

Έτσι πάρα πολλές εταιρείες προχώρησαν τα χρόνια αυτά στη δημιουργία των λεγόμενων Portals πελατών όπου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή μέσα από την οθόνη  του κινητού, του tablet ή του υπολογιστή τους να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των συμβολαίων τους ενώ την ίδια στιγμή τους παρέχουν μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες που δίνουν αξία στη σχέση τους με την ασφαλιστική τους εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Αν και φυσικά, οι λειτουργίες αυτών των Portal διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, σε αυτό το άρθρο καταγράφουμε μερικές από τις δυνατότητες που έχουν συνήθως οι πύλες αυτές.

  1. Στοιχεία & Έγγραφα Συμβολαίων

Η ποιο κοινή λειτουργία που θα συναντήσουμε στα portal αυτά είναι η δυνατότητα του χρήστη να έχει πρόσβαση στις λεπτομέρειες των συμβολαίων του καθώς και στα έγγραφα τους.

Στα περισσότερα portal ο ασφαλισμένος μπορεί να βλέπει πληροφορίες όπως ο αριθμός συμβολαίου του, η διάρκεια της ασφάλισης, τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης καθώς και τις λεπτομέρειες του προγράμματος ασφάλισης και του ασφαλισμένου ατόμου.

Επιπρόσθετα πολλές φορές μπορεί να βλέπει τις πληρωμές του για το συμβόλαιο και φυσικά τα σχετικά έγγραφα του κάθε συμβολαίου του.

  • Αλλαγές προσωπικών στοιχείων

Άλλη μία λειτουργία που θα συναντήσουμε είναι η δυνατότητα του χρήστη να αλλάξει ορισμένα από τα προσωπικά του στοιχεία όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του τηλεφώνου επικοινωνίας.

Κάποιες εταιρείες έχουν σχετικά μέτρα επιβεβαίωσης της ταυτότητας του χρήστη πριν την εφαρμογή των αλλαγών αυτών.

Τέλος μπορεί να συναντήσουμε και την επιλογή διαγραφής του λογαριασμού μας κάτω από προϋποθέσεις.

  • Πληροφορίες Επενδυτικών Ταμείων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Μία εξειδικευμένη λειτουργία που συναντάμε στις εταιρείες του κλάδου ζωής που προσφέρουν επενδυτικά προγράμματα, είναι η δυνατότητα να βλέπουμε την απόδοση των επενδυτικών μας ταμείων και την αξία εξαγοράς του συμβολαίου μας σήμερα.

  • Στοιχεία επικοινωνίας Ασφαλιστικού Συμβούλου

Κάτι απλό αλλά χρήσιμο που συναντάμε είναι πρόσβαση στα στοιχεία του ασφαλιστικού μας συμβούλου.

  • Ιστορικά Πληρωμών και Απαιτήσεων

Τέλος, άλλη μία χρήσιμη λειτουργία είναι η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στα ιστορικά πληρωμών και απαιτήσεων των συμβολαίων μας. Επιπρόσθετα συναντάμε και λύσεις όπου ο πελάτης μπορεί να υποβάλει απαίτηση μέσα από αυτά τα portal κάνοντας την όλη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.