1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Σε ποια πόλη της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα ρομπότ;...

Σε ποια πόλη της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα ρομπότ; -Πώς κινούνται και τι μεταφέρουν

Σε ποια πόλη της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους τα πρώτα ρομπότ; -Πώς κινούνται και τι μεταφέρουν
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα αυτόνομα ρομπότ μεταφορών αγαθών ξεκίνησαν να δοκιμάζονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον δήμο των Τρικάλων.

Μια εικόνα από το μέλλον γίνεται τώρα πραγματικότητα στα Τρίκαλα όπου σύμφωνα και με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ξεκίνησαν οι πιλοτικές δομικές των αυτόνομων ρομπότ μεταφορών (delivery droids).

Οι πιλοτικές δοκιμές ξεκίνησαν μέσα από τη συνεργασία της e-Trikala, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και του Πανεπιστημίου της Γένοβας (UNIGE), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW.

Τα αυτόνομα ρομπότ ξεκίνησαν τις «εργασίες» τους αρχικά στον Μύλο των Ξωτικών, μεταφέροντας τα γράμματα των μικρών παιδιών από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών προς τον Αη Βασίλη.

Τις επόμενες ημέρες, τα ρομπότ που κατασκευάζονται από την ιταλική εταιρεία YAPE θα κινηθούν στον πεζόδρομο της Ασκληπιούστο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες, αλληλογραφία και μικρά πακέτα από τους προμηθευτές στα τοπικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την e-Trikala η πιλοτική δοκιμή των αυτόνομων ρομπότ αποτελεί καινοτομία σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα ρομπότ φέρουν ασφαλιστική κάλυψη.

Παράλληλα, η επικοινωνία των αυτόνομων ρομπότ με το κέντρο ελέγχου των YAPE γίνεται μέσω δικτύου 5G εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ενώ το πρόγραμμα τέθηκε σε λειτουργία με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες προβλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο για το 2024

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SHOW συγκεντρώνει 69 εταίρους από 13 χώρες της ΕΕ, που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αστικής κινητικότητας, με συντονιστή τη Διεθνή Ένωση Δημοσίων Μεταφορών (International Association of Public Transport- UITP) και τεχνικό συντονιστή εταίρo το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το SHOW αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο της Ε.Ε. για την Συνεργατική, Συνδεδεμένη και Αυτοματοποιημένη Κινητικότητα (CCAM) σε αστικές περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η πιλοτική δοκιμή των αυτόνομων ρομπότ έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.