1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. ΠΣΕΑΔ: Η θεσμοθέτηση του δικαιώματος στη λήθη θέτει την Κύπρο ανάμεσα...

ΠΣΕΑΔ: Η θεσμοθέτηση του δικαιώματος στη λήθη θέτει την Κύπρο ανάμεσα στα πρωτοπόρα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΠΣΕΑΔ: Η θεσμοθέτηση του δικαιώματος στη λήθη θέτει την Κύπρο ανάμεσα στα πρωτοπόρα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εξέλιξη σταθμό αποτέλεσε η θεσμοθέτηση του δικαιώματος στη λήθη για πρώην καρκινοπαθείς! Ο ΠΣΕΑΔ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της κατοχύρωσης του εν λόγω δικαιώματος. Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες πλέον δε θα λαμβάνουν υπόψη το συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό όταν συνάπτουν ασφάλιση ζωής για το πρόσωπο αυτό.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΠΣΕΑΔ σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Δικαιώματος στη λήθη.

Η Βουλή θεσμοθέτησε στις 23/11/2023 το Δικαίωμα στη Λήθη για πρώην καρκινοπαθείς με την ψήφιση του Τροποποιητικού Νόμου Αρ. (2) του 2023 και την προσθήκη νέου άρθρου στο βασικό Νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι ασφαλιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο σύναψης ασφάλισης ζωής προσώπου με ιατρικό ιστορικό καρκίνου, να μη λαμβάνουν υπόψη το εν λόγω ιστορικό, νοουμένου ότι η ασφαλιστική κάλυψη δεν υπερβαίνει τις €300.000 και έχουν παρέλθει δέκα έτη από την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Σε περίπτωση κατά την οποία το εν λόγω πρόσωπο έχει διαγνωστεί με καρκίνο πριν από την ηλικία των είκοσι ενός ετών, θα πρέπει να έχουν παρέλθει πέντε έτη από την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Ο ΠΣΕΑΔ συμμετείχε στις συζητήσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού αναφορικά με την πιο πάνω τροποποίηση και από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της νομοθετικής κατοχύρωσης του Δικαιώματος στη Λήθη για πολίτες με εμπειρία καρκίνου ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη πρόσβαση των επιζώντων καρκίνου σε υπηρεσίες ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έκλεψε τις εντυπώσεις το καλωσόρισμα της AXERIA στην Κύπρο

Η θεσμοθέτηση του δικαιώματος στη λήθη, αποτελεί εξέλιξη σταθμός σε ένα σημαντικά και βαθιά κοινωνικό ζήτημα που θέτει την Κύπρο ανάμεσα στα πρωτοπόρα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.