1. Home
 2. »
 3. Blog
 4. »
 5. Τοπικα Νεα
 6. »
 7. ΠΣΕΑΔ: Γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς στη διαμεσολάβηση!

ΠΣΕΑΔ: Γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς στη διαμεσολάβηση!

ΠΣΕΑΔ: Γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς στη διαμεσολάβηση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είκοσι χρόνια από την επίσημη εγγραφή του ως επαγγελματικός σύνδεσμος γιορτάζει φέτος ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ).

Στα πλαίσια του εορτασμού του 20 χρόνων από την ίδρυση του, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ετοιμάζει διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα το ετήσιο Παγκύπριο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο.

Η Ιστορία του ΠΣΕΑΔ*

Οι πρώτες προσπάθειες των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, για οργάνωση ξεκίνησαν το 1984 όπου είχαν ιδρύσει την Παγκύπρια Συντεχνία Αντιπροσώπων Ασφαλειών Π.Σ.Α.Σ. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο σύνδεσμος είχε διάρκεια μόνο 3 χρόνια, αφού ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετώπισαν με “επιφύλαξη” και “καχυποψία” την τότε προσπάθεια των Διαμεσολαβητών.

Παρόλο το αρνητικό κλίμα της τότε εποχής, είχε ξεκινήσει να δίδεται το μήνυμα στους Επαγγελματίες Διαμεσολαβητές ότι η αναβάθμιση και κατοχύρωση του Επαγγέλματος προϋποθέτει την οργάνωση τους κάτω από ένα Σύνδεσμο, που θα μπορεί να προστατεύει τα συμφέροντα τους.

Στην συνέχεια έγιναν και άλλες προσπάθειες οργάνωσης των Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, με αποκορύφωμα το 2003 όπου αριθμός Διαμεσολαβητών, με βοήθεια και καθοδήγηση της Π.Ο.Β.Ε.Κ., δημιούργησαν τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ.)

Σημαντική ημερομηνία σταθμός αποτελεί η 14η Μαρτίου του 2003 όπου έγινε επίσημα η εγγραφή του Π.Σ.Ε.Α.Δ ως επαγγελματικός σύνδεσμος, κάτω από το καταστατικό της Π.Ο.Β.Ε.Κ. Τον ίδιο μήνα έγιναν δημοσιεύσεις μέσω του Τύπου για την δημιουργία του συνδέσμου και παράλληλα κλήθηκαν όλοι οι Επαγγελματίες Ασφαλιστές να εγγραφούν ως μέλη του συνδέσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΠΣΕΑΔ συμπλήρωσε 21 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Στη συνέχεια τον Απρίλιο του 2003, η δωδεκαμελής Παγκύπρια προσωρινή Επιτροπή, οργάνωσε επισκέψεις με Διαμεσολαβητές σε όλες τις Επαρχίες, αναλύοντας τους σκοπούς δημιουργίας του συνδέσμου καλώντας ταυτόχρονα όλους τους επαγγελματίες να γίνουν μέλη.

Τον Μάιο του 2003 είχαν εκλέγει οι πρώτες προσωρινές επιτροπές και δημιουργήθηκε η πρώτη Επιτροπή Νομικών που είχε ως πρώτο στόχο την μελέτη των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 είχαν εκλεγεί μέσω επαρχιακών συνελεύσεων, οι τακτικές Επαρχιακές Επιτροπές, καθώς και το πρώτο Παγκύπριο Διοικητικό συμβούλιο που αποτελείτο από 17 μέλη, με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο, Δώρο Δρουσιώτη.

Την 17η Σεπτεμβρίου του 2003 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο οργάνωσε την πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους στόχους και σκοπούς του Π.Σ.Ε.Α.Δ. και στις 25 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση με εκλογή Πειθαρχικής και Ελεγκτικής Επιτροπής και με ταυτόχρονη έγκριση του πρώτο καταστατικό και κώδικα δεοντολογίας του Συνδέσμου.

Το 2008 ο ΠΣΕΑΔ προχώρησε με αίτηση ένταξης του στην Επαγγελματική Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR). Η συμμετοχή στον BIPAR έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση του συνδέσμου αφού η συνεχής ενημέρωση που λαμβάνει για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, βοηθά τα μέγιστα στον καταρτισμό θέσεων και απόψεων σχετικά με την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο νέος και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ στο νέο επεισόδιο του Insurance Talks

Από την ίδρυση του το 2003 μέχρι σήμερα και μέσα από τις άοκνες προσπάθειες των μελών του και των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων, ο ΠΣΕΑΔ έχει καταφέρει να αποτελεί ένα ισότιμο μέλος της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας του τόπου και να τυγχάνει αναγνώρισης από όλους τους φορείς που την απαρτίζουν αφού λαμβάνει πλέον μέρος σε όλες τις διαβουλεύσεις που γίνονται όσον αφορά τα δρώμενα στην βιομηχανία ιδιαίτερα στους τομείς που σχετίζονται με την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση διαδραματίζοντας σημαντικό και καθοριστικό ρόλο.

Σημαντικά στοιχεία της μέχρι σήμερα δραστηριότητας του Συνδέσμου αποτελούν

 • Η επεξεργασία και αποστολή εισηγήσεων για τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες μέσω του BIPAR
 • Η επεξεργασία και αποστολή εισηγήσεων για την νομοθεσία περί ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, για πάνω από δέκα νομοσχέδια και κανονισμούς.
 • Η συμβολή του συνδέσμου για μείωση του κόστους Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης Διαμεσολαβητών
 • Η καθοριστική συμβολή στην καθιέρωση της “κύριας δραστηριότητας” για αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με την ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στη Νομοθεσία
 • Η οργάνωση ετήσιων συνεδρίων με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού διαμεσολαβητών και παραγόντων της βιομηχανίας
 • Η εκπαίδευση των μελών για την κάλυψη ωρών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης
 • Η κοινωνική δράση μέσω της στήριξης μη κερδοσκοπικών οργανισμών

Είναι επίσης σημαντική η συνεχής επαφή του ΠΣΕΑΔ με τους Αρμόδιους Φορείς όπως

 • Η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.
 • Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.
 • Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
 • Το Υπουργείο Εμπορίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικές τοποθετήσεις αλλά και προβληματισμοί για την ασφάλιση ιατρών - Ο ΠΣΕΑΔ έδωσε το παρόν

Καθώς επίσης και η επαφή και συνεργασία που έχει με αντίστοιχους Ελλαδικούς Συνδέσμους όπως:

 • Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων.
 • Ο Σύνδεσμος Συμβούλων.
 • Ο Σύνδεσμος Μεσιτών.
 • Ο Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων.
 • Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Αττικής.

*από την επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.