1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη βαφή του αυτοκινήτου σου!

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη βαφή του αυτοκινήτου σου!

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη βαφή του αυτοκινήτου σου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εδώ στην Κύπρο μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να αλλοιώνεται το χρώμα των αυτοκινήτων από τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που οδηγεί πολλούς στο βάψιμο του οχήματος από την αρχή, μια αποτελεσματική λύση για να καλυφθούν οι ζημιές, αλλά και για να ανανεωθεί η όψη του αυτοκινήτου και να γίνει σαν καινούργιο! Τι πρέπει όμως να γνωρίζεις πριν φτάσεις στην πόρτα του φανοποιείου;

Τοπική ή ολική βαφή;

Καταρχάς, πρέπει να αποφασίσεις αν θες να κάνεις τοπικό ή ολικό βάψιμο. Για παράδειγμα, αν θες κάτι πιο οικονομικό, που απλά θα καλύψει κάποιο ξεθωριασμένο σημείο ή γρατζουνιά, σε συμφέρει το τοπικό βάψιμο. Σε κάθε περίπτωση, ο τεχνικός θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο στην περίπτωσή σου.

Από τι εξαρτάται το κόστος;

Οι τιμές διαφοροποιούνται αρχικά, ανάλογα με το είδος βαφής που θα χρησιμοποιηθεί. Τρία είναι τα βασικά είδη που υπάρχουν στην αγορά: η μεταλλική (είναι και η δημοφιλέστερη λόγω υψηλότερης αντοχής και γυαλιστερού αποτελέσματος), η περλέ (είναι η πιο “premium” επιλογή με το υψηλότερο κόστος) και η ματ (είναι πιο ακριβή από τη μεταλλική αλλά φθηνότερη από την περλέ).

Ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει το τελικό κόστος είναι το χρώμα που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, το άσπρο ή το μαύρο αποτελούν φθηνότερες επιλογές από κάποια πιο εξεζητημένη επιλογή, όπως το πετρόλ ή το ροζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Επιπλέον, λάβε υπόψη σου ότι η τιμή αυξάνεται όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αυτοκινήτου, ειδικά αν μιλάμε για ολικό βάψιμο, αφού σε μεγαλύτερα οχήματα απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα βαφής, αλλά και επιπλέον ώρες εργασίας του τεχνικού που θα το αναλάβει.

Τέλος, καθοριστικός παράγοντας είναι η κατάσταση του αυτοκινήτου, αν έχει βαθουλώματα, γρατζουνιές και γδαρσίματα που πρέπει να επιδιορθωθούν πριν τη βαφή, τότε αυτό συνεπάγεται επιπλέον χρόνο και υλικά, κάτι που θα αυξήσει και το τελικό κόστος.

Έρευνα αγοράς

Σημαντικό είναι να κάνεις έρευνα αγοράς και να πάρεις προσφορές ή συστάσεις από τουλάχιστον 2 – 3 επαγγελματίες και να επιλέξεις αυτόν που έχει την καλύτερη αναλογία ποιότητας – τιμής και σου παρέχει εγγύηση για το αποτέλεσμα της εργασίας του.

Δήλωση αλλαγής χρώματος

Σε περίπτωση αλλαγής του χρώματος του αυτοκινήτου, υποχρεούσαι να παρουσιάσεις στο Τμήμα τα ακόλουθα για έκδοση νέου Πιστοποιητικού Εγγραφής: (1) Υπεύθυνη δήλωση, κατά τον Τύπο ΤΟΜ 144 του Παραρτήματος Β, υπογραμμένη τόσο από τον ιδιοκτήτη του οχήματος όσο και από μηχανολόγο μηχανικό που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο μηχανολόγων μηχανικών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, (2) Υφιστάμενο Πιστοποιητικό Εγγραφής του οχήματος, (3) Απόδειξη πληρωμής καθορισμένων τελών, εφόσον υπάρχουν.

Η τελευταία… πινελιά για να ολοκληρωθεί η ανανέωση του αυτοκινήτου σου είναι η επιλογή του κατάλληλου προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου στην Anytime – και καλά ταξίδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε
Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.