1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι Lloyd’s στηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι Lloyd’s στηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι Lloyd’s στηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα «The Straits Times», η αγορά ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων των Lloyd’s,  στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά τη συνεχιζόμενη εισβολή της στην Ουκρανία.

Με την εισβολή της Ρωσίας να συνεχίζετε για έβδομη ημέρα, τα δυτικά κράτη ανακοίνωσαν μια σειρά κυρώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να βλάψουν την οικονομία της χώρας και να την αποκόψουν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lloyd’s, η οποία είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο, έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο Patrick Tiernan, επικεφαλής αγορών της Lloyd’ s, δήλωσε στους The Straits Times ότι: «Συνεργαζόμαστε προληπτικά με τη Βρετανική κυβέρνηση και τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές καθώς εξελίσσεται η κατάσταση και θα στηρίξουμε τυχόν κυρώσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη βαθιά ανησυχητική κατάσταση στην Ουκρανία και οι σκέψεις μας είναι πρωτίστως με όσους επηρεάζονται άμεσα.»

Δημοσιεύματα στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Tiernan παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον όπου συντάχθηκαν οι τελευταίες κυρώσεις.

«Συνεργαζόμαστε στενά με ολόκληρη την αγορά των Lloyd’s και τις σχετικές ενώσεις για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς μας, εν μέσω αυτής της κρίσης, για όλους μας τους πελάτες και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη», δήλωσε ο Tiernan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's για GenAI: Ο ασφαλιστικός κλάδος να λάβει προληπτικά μέτρα

Αναμένεται ότι οι νέες κυρώσεις θα μπορούσαν και πάλι να οδηγήσουν σε τεράστιες διακυμάνσεις σε όλες τις αγορές με την περεταίρω αύξηση των βασικών προϊόντων και τον πληθωρισμό να είναι μεταξύ των σημαντικότερων ανησυχιών. Από τότε που ξεκίνησε η εισβολή, έχει ήδη υπάρξει τεράστιος αντίκτυπος στο πετρέλαιο με τις τιμές να φθάνουν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014. Καθώς τίθενται σε ισχύ νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι έμποροι θα αξιολογούν τι σημαίνουν αυτές για την παγκόσμια οικονομία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει σαφώς εκτεταμένο αντίκτυπο σε όλες τις βιομηχανίες ανεξαρτήτως της μορφής και του μεγέθους τους, και αναλυτές προειδοποίησαν πρόσφατα ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι εκτεθειμένος σε πολλούς τομείς.

Με την εισβολή να συνεχίζεται και τον κόσμο να περιμένει να δει τι θα κάνει στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι σημαίνει ο πόλεμος για την ασφάλιση και άλλους παγκόσμιους τομείς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της παγκόσμιας αντασφαλιστής Swiss Re, John Dacey, επανέλαβε αυτή την αβεβαιότητα και δήλωσε ότι η εταιρεία του και η ευρύτερη αγορά θα πρέπει να περιμένουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.