1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι κυβερνοεπιθέσεις και η διακοπή εργασιών οι κορυφαίοι κίνδυνοι για τις...

Οι κυβερνοεπιθέσεις και η διακοπή εργασιών οι κορυφαίοι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις σήμερα!

Οι κυβερνοεπιθέσεις και η διακοπή εργασιών οι κορυφαίοι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις σήμερα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και η διακοπή εργασιών έχουν καταταχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως οι μεγαλύτερες ανησυχίες για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση Risk Barometer 2023 της Allianz.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, σε άνοδο ακόμη βρίσκονται οι οικονομικοί και ενεργειακοί κίνδυνοι.

Στην έρευνα της Allianz συμμετείχαν πάνω από 2700 ειδικοί στη διαχείριση κινδύνων, με 34% να κατατάσσει τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων ως τον κορυφαίο κίνδυνο ενώ αντίστοιχο ποσοστό κατάταξε ως κορυφαίο κίνδυνο τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, οι μακροοικονομικές εξελίξεις όπως ο πληθωρισμός, η μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών και η διαφαινόμενη ύφεση, καθώς και ο αντίκτυπος της ενεργειακής κρίσης είναι οι κορυφαίοι ανοδικοί παράγοντες στη φετινή λίστα, με τους κινδύνους αυτούς αντίστοιχα να σκαρφαλώνουν από τη δέκατη θέση στην τρίτη και να εισέρχονται πρόσφατα στην τέταρτη θέση.

Με αυτές τις πιεστικές ανησυχίες που απαιτούν άμεση δράση από τις εταιρείες, άλλοι σημαντικοί κίνδυνοι, όπως οι φυσικές καταστροφές, μειώθηκαν από την τρίτη στην έκτη θέση, ενώ η κλιματική αλλαγή μειώθηκε από την έκτη στην έβδομη και η επιδημία της πανδημίας μειώθηκε από την τέταρτη στη δέκατη τρίτη.

Οι πολιτικοί κίνδυνοι και η βία ήταν μια άλλη νέα είσοδος στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους καταλαμβάνοντας τη 10η θέση ενώ η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού ανέβηκε στην 8η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Άλλα αξιοσημείωτα σημεία περιλαμβάνουν αλλαγές στη νομοθεσία και τους κανονισμούς, που παραμένει βασικός κίνδυνος και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, και ο κίνδυνος για πυρκαγιά/έκρηξη, η οποία έπεσε από την 7η στην 9η θέση.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Risk Barometer της Allianz δείχνει ότι οι εταιρείες ανησυχούν περισσότερο για τους αυξανόμενους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AGCS Joachim Mueller.

«Ταυτόχρονα, βλέπουν τον πληθωρισμό, την επικείμενη ύφεση και την ενεργειακή κρίση ως άμεσες απειλές για την επιχείρησή τους. Οι εταιρείες – στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ειδικότερα – ανησυχούν για την τρέχουσα κρίση που προκύπτει από τις συνέπειες της πανδημίας και τις οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι ένα τεστ αντοχής για την ανθεκτικότητα κάθε εταιρείας», συνέχισε ο Μιούλερ.

«Τα θετικά νέα είναι ότι ως ασφαλιστές βλέπουμε συνεχή βελτίωση σε αυτόν τον τομέα μεταξύ πολλών από τους πελάτες μας, ιδιαίτερα γύρω από το να κάνουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο ανθεκτικές στην αποτυχία, βελτιώνοντας τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής συνέχειας και ενισχύοντας τους ελέγχους στον κυβερνοχώρο. Η ανάληψη δράσης για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων είναι πλέον στο επίκεντρο για τις εταιρείες, δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.