1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες του Γενικού Κλάδου για το 2022!

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες του Γενικού Κλάδου για το 2022!

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες του Γενικού Κλάδου για το 2022!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καταγράφοντας ασφάλιστρα που ξεπέρασαν τα €429 εκατομμύρια ο Γενικός Κλάδος ασφαλίσεων συνέχισε την ανοδική του πορεία για άλλη μία χρονιά συμβάλλοντας έτσι στην κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ όπου το συνολικό ύψος των ασφαλίστρων του κλάδου για το 2022 έσπασε το φράγμα του €1 δισ.

Τα αποτελέσματα αφορούν τις 21 ασφαλιστικές εταιρείες γενικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και είναι μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ).

Οι επιμέρους κλάδοι που ξεχώρισαν

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κλάδος Μηχανοκίνητων Οχημάτων όπου η παραγωγή του έφτασε τα €198,2 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 4,6% σε σχέση με τα €189,4 εκατομμύρια του 2021. Ακολουθούν ο κλάδος Πυρός με παραγωγή €122,7 εκατομμυρίων και αύξηση 6,6% σε σχέση με την περσινή χρονιά ενώ ο κλάδος Ευθυνών είναι στην τρίτη θέση με €63,9 εκατομμύρια και αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2021.  

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τις 10 κορυφαίες εταιρείες για το 2022 με βάση τα συνολικά μικτά εγγεγραμμένα τους ασφάλιστρα.

Και πάλι στην πρώτη θέση η CNP Ασφαλιστική

Για άλλη μια χρονιά στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου συναντάμε τη CNP Ασφαλιστική, η οποία ηγείται του κλάδου σταθερά από το 2015.  Τα συνολικά μικτά ασφάλιστρα για την εταιρεία το 2022 έφτασαν τα €62,9 εκατομμύρια σημειώνοντας ετήσια αύξηση ύψους 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας το 2022 έφτασε το 14,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Το 42,7% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας κατέχει ο κλάδος μηχανοκίνητων οχημάτων με το non-motor χαρτοφυλάκιο της εταιρείας να διαμορφώνεται στο 57,3%.

Σταθερά στη δεύτερη θέση οι Γενικές Ασφάλειες

Με κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα €59 εκατομμύρια, οι Γενικές Ασφάλειες διατήρησαν για άλλη μια χρονιά την πρωταγωνιστική τους θέση στις ασφαλίσεις γενικού κλάδου σημειώνοντας αύξηση ύψους 10,7%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις εταιρείες της πρώτης δεκάδας ενώ το μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 13,7%.

Ο κλάδος μηχανοκίνητων οχημάτων για την εταιρεία κατέχει το 25,9% του χαρτοφυλακίου της με το non-motor χαρτοφυλάκιο να διαμορφώνεται έτσι στο 74,1%.

Ξανά στην τρίτη θέση η Trust Insurance Cyprus

Την πρώτη τριάδα των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου συμπληρώνει η εταιρεία Trust Insurance Cyprus, με τα ασφάλιστρα της να ξεπερνούν τα €42 εκατομμύρια παραμένοντας στη συγκεκριμένη θέση για 6η συνεχόμενη χρονιά. 

Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 8,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ το μερίδιο της εταιρείας έφτασε το 9,8%. Το 53% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας κατέχει ο κλάδος μηχανοκίνητων οχημάτων με το non-motor χαρτοφυλάκιο να διαμορφώνεται έτσι στο 47%.

Πανκυπριακή και AIG συμπληρώνουν την πεντάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Νέα σειρά διαλέξεων για την Ασφάλεια και Υγεία στην εργασία

Χωρίς καμία αλλαγή και σε αυτές τις θέσεις σε σχέση με πέρσι, η Παγκυπριακή Ασφαλιστική βρίσκεται στην τέταρτη θέση με την παραγωγή της για το 2022 να φτάνει τα €38,2 εκατομμύρια. Η Παγκυπριακή ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο της κατά 3,1% και κατέχει σήμερα το 8,9% της αγοράς.  

Με παραγωγή ύψους €29,7 εκατομμυρίων, στην πέμπτη θέση βρίσκεται η AIG. Η εταιρεία ενίσχυσε τα συνολικά της ασφάλιστρα κατά 3,5% και κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς ύψους 6,9%.

Η πρώτη δεκάδα

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Atlantic Insurance με παραγωγή €21,7 εκατομμυρίων και μερίδιο 5,1%, η Altius Insurance με παραγωγή €20.2 εκατομμυρίων και μερίδιο 4.7%, Εθνική Ασφαλιστική που ανέβηκε μία θέση με παραγωγή €18,9 εκατομμυρίων και μερίδιο 4,4%, η Υδρόγειος Ασφαλιστική με παραγωγή €16,9 εκατομμυρίων και μερίδιο 3,9% και η Κόσμος Ασφαλιστική με παραγωγή €16,8 εκατομμυρίων και μερίδιο 3,9%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.