1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο των logistics ανησυχούν την ασφαλιστική αγορά

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο των logistics ανησυχούν την ασφαλιστική αγορά

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο των logistics ανησυχούν την ασφαλιστική αγορά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια δημοσιευμένη έκθεση της International Underwriting Association (IUA), οι κίνδυνοι στα logistics έχουν αναδειχθεί ως σημαντική ανησυχία στην αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο. Αυτή η λευκή βίβλος, μια προσπάθεια συνεργασίας με την εταιρεία ανάλυσης κινδύνων στον κυβερνοχώρο CyberCube, υπογραμμίζει τη σημασία των ασφαλιστών να αξιολογούν προσεκτικά τα σχέδια επιχειρηματικής συνέχειας των πελατών τους.

Η έκθεση παρέχει μια ολοκληρωμένη λίστα ελέγχου για την αξιολόγηση της αλυσίδας εφοδιασμού στον κυβερνοχώρο ενός οργανισμού.

Ενώ οι εταιρείες βασίζονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή υποστήριξη από τρίτες οντότητες, οι κίνδυνοι της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν λάβει πολύ λιγότερη προσοχή σε σύγκριση με άλλες σημαντικές απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως οι κίνδυνοι πολέμου. Η έκθεση τονίζει την ανάγκη για ενισχυμένη εστίαση στη διαχείριση κινδύνων ώστε να μπορούν οι ασφαλιστές, οι μεσίτες και οι πελάτες να προσδιορίζουν τα κατάλληλα επίπεδα κάλυψης ικανά να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε τυχόν αξιώσεις.

Ο Thomas Clayton, Πρόεδρος του Ομίλου Cyber Underwriting της IUA και επικεφαλής Cyber στη Zurich Insurance, σημείωσε:

«Οι περισσότεροι οργανισμοί εξαρτώνται από ένα σύνθετο δίκτυο εξωτερικών προμηθευτών, τεχνολογιών και προμηθευτών για την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων. Ωστόσο, αυτές οι σχέσεις ενέχουν εγγενείς κινδύνους για τους ασφαλιστές, είναι επιτακτική ανάγκη να εξετάσουν προσεκτικά πιθανά μεμονωμένα σημεία αστοχίας στις ψηφιακές αλυσίδες εφοδιασμού. Συχνά, φαινομενικά ανεξάρτητες αλυσίδες εφοδιασμού μη συνδεδεμένων επιχειρήσεων βασίζονται σε μερικούς κορυφαίους εξειδικευμένους παρόχους. Μια διακοπή σε έναν από αυτούς τους παρόχους θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες σε διάφορους κλάδους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τα $90 δισ. παγκοσμίως θα φτάσει η αγορά κυβερνοασφάλειας την επόμενη 10ετία

Ο Jon Laux, Αντιπρόεδρος του Analytics στο CyberCube, τόνισε τη σημασία της κατανόησης της συγκέντρωσης μεμονωμένων σημείων αστοχίας στα χαρτοφυλάκια των (αντ)ασφαλιστών ως μέσο διαχείρισης των συσσωρεύσεων κινδύνου και μείωσης της πιθανότητας απωλειών από καταστροφές στον κυβερνοχώρο. Οι οργανισμοί και οι μεσίτες τους που μπορούν να διατυπώσουν με σαφήνεια τον κίνδυνο της εφοδιαστικής τους αλυσίδας και τα μέτρα που λαμβάνονται για τον μετριασμό του, θα είναι σε καλύτερη θέση για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα επίπεδα κάλυψης στον κυβερνοχώρο. Η καλή κατανόηση του κινδύνου της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί επίσης να ενισχύσει την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα και να ελαχιστοποιήσει τις απειλές για τη συνέχεια του εμπορίου.

Η λευκή βίβλος του IUA και του CyberCube ενσωματώνει διάφορες περιπτωσιολογικές μελέτες που απεικονίζουν τις επιπτώσεις διαφόρων κυβερνοεπιθέσεων στις αλυσίδες εφοδιασμού. Κάθε μελέτη περίπτωσης προσδιορίζει βασικά διδάγματα και διερευνά μεθόδους για τη μοντελοποίηση των απωλειών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη απειλή στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, η έκθεση εμβαθύνει σε ρυθμιστικές προσεγγίσεις για τη μοντελοποίηση στον κυβερνοχώρο και εξετάζει σημεία που τέθηκαν από την άσκηση του Insurance Stress Test της Prudential Regulatory Authority. Εξετάζει επίσης τους λόγους πίσω από τις αποκλίνουσες προσεγγίσεις που υιοθετούνται από διαφορετικά μοντέλα απωλειών στον κυβερνοχώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Συμπερασματικά, η έκθεση της IUA υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας στο τοπίο της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο και τονίζει την ανάγκη για μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση κινδύνων. Με την κατανόηση και τον μετριασμό αυτών των κινδύνων, οι οργανισμοί μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρησιακή τους ανθεκτικότητα και να εξασφαλίσουν το κατάλληλο επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: cybernews.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.