1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ευρώπη είναι σε θέση να χειριστούν αξιώσεις...

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ευρώπη είναι σε θέση να χειριστούν αξιώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την EIOPA

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ευρώπη είναι σε θέση να χειριστούν αξιώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την EIOPA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Βιομηχανίας σε Φυσικούς Κινδύνους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η Έρευνα που περιλάμβανε μία μεγάλη διαδικασία συλλογής δεδομένων από τον ασφαλιστικό κλάδο, επικεντρώνεται στην ασφάλιση περιουσίας, περιεχομένου και διακοπής επιχειρήσεων κατά των κινδύνων ανεμοθύελλας, πυρκαγιάς και πλημμυρών. Οι κίνδυνοι αυτοί έχουν προσδιοριστεί ως οι πλέον συναφείς και δυνητικά πιο επικίνδυνοι για τους Ευρωπαίους ασφαλιστές περιουσίας.

Στόχος της έρευνας είναι η αρχική αξιολόγηση του ασφαλιστικού κλάδου στην Ευρώπη, αναφορικά με κινδύνους που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και να ενημερώσει τις μελλοντικές εξελίξει σε αυτόν τον σχετικά νέο τομέα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ευρωπαϊκοί ασφαλιστές ήταν ιστορικά σε καλή θέση για να χειριστούν αξιώσεις που απορρέουν από μεγάλες φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ικανότητα του ασφαλιστικού τομέα να συνεχίσει να προσφέρει χρηματοοικονομική προστασία έναντι των συνεπειών τέτοιων γεγονότων βασίζεται στην ικανότητά τους να μετρούν τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να προσαρμόζουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές τους.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι αναμένουν ότι όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς που σχετίζονται με τα ακίνητα θα επηρεαστούν από τους φυσικούς κινδύνους λόγω της κλιματικής αλλαγής ενώ είναι πιθανό τα ασφάλιστρα να αυξηθούν με τα μέτρα προσαρμογής και μετριασμού των κινδύνων να έχουν να διαδραματίσουν καίριο ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Τέλος, τα πορίσματα της έκθεσης δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να προετοιμαστεί ο ασφαλιστικός κλάδος για τις αλλαγές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Η EIOPA θα συνεχίσει τις εργασίες της με τις εθνικές αρμόδιες αρχές και τη βιομηχανία για την ευαισθητοποίηση και τη συμβολή στην προετοιμασία του τομέα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.