1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι 6 ποδοσφαιριστές με τα πιο ακριβά ασφαλιστικά συμβόλαια

Οι 6 ποδοσφαιριστές με τα πιο ακριβά ασφαλιστικά συμβόλαια

Οι 6 ποδοσφαιριστές με τα πιο ακριβά ασφαλιστικά συμβόλαια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές είναι από τους ανθρώπους που η μοίρα τους φέρθηκε απλόχερα όσον αφορά το ύψος των απολαβών τους. Με ετήσια εισοδήματα δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων, ποδοσφαιριστές όπως ο Lionel Messi, ο Cristiano Ronaldo και παλαιότερα ο David Beckham, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη το να έχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που φαίνονται εξωπραγματικά, τόσο για αυτά που καλύπτουν όσο και για τα ποσά της αποζημίωσης.

Μπροστά και με διαφορά, όσον αφορά το ποσό της αποζημίωσης, είναι ο Lionel Messi. Το αγόρι με τα χρυσά πόδια έχει την ακριβότερη ασφαλιστική κάλυψη που είχε ποτέ όχι μόνο αθλητής αλλά και γενικότερα συμβαλλόμενος για την ασφάλιση μέρους του σώματός του. O Αργεντινός ποδοσφαιριστής, που μαζί με τον Cristiano Ronaldo θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα, έχει ασφαλίσει μόνο το αριστερό του πόδι για το αστρονομικό ποσό των … 900 εκατ. δολαρίων.

Ο Πορτογάλος Cristiano Ronaldo, κατέχοντας στην επαγγελματική του πορεία από τις ακριβότερες μεταγραφές, ασφάλισε και τα δυο του πόδια για περίπου 144 εκατ. δολάρια. Το ασφαλιστήριο προσέφερε η Real Madrid το 2009.

Μία 15ετία πριν, ο David Beckham, ο αθλητής που κατάφερε να κάνει το όνομά του ένα ξεχωριστό brand και να το αξιοποιήσει για διαφημιστικούς σκοπούς, εκτός από τα πόδια του είχε ασφαλίσει και… την εμφάνισή του. Τη δεδομένη περίοδο ο Beckham είχε το ακριβότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη 195 εκατ. δολαρίων για το πρόσωπο και τα πόδια του.

Το 2015 o κορυφαίος τερματοφύλακας της Γερμανίας, Manuel Neuer, που είχε κερδίσει το “World Cup Golden Glove”, ασφάλισε τα χέρια του έναντι 3 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τη Γενική Ένωση Γερμανών Ασφαλιστών.

Το 2022, δημοσιεύματα στον ξένο τύπο ανέφεραν ότι ο Gareth Bale, που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων πλάγιων επιθετικών της γενιάς του, ασφάλισε τα πόδια του για 99 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει επιβεβαίωσε πως όντως είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

O Iker Casillas, Ισπανός θρύλος και ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, αποφάσισε να αποσυρθεί τον Αύγουστο του 2020 αλλά ασφάλισε τα χέρια του για 10 εκατομμύρια δολάρια το 2007. Αστειευόμενος σχετικά με το εν λόγω ασφαλιστήριο συμβόλαιο είχε δηλώσει «αν τραυματίσω το γόνατό μου, θα συμπεριφέρομαι σαν να πονάει το χέρι μου».

Στο Μουντιάλ 2022 υπολογίζεται ότι η ασφαλιστική κάλυψη που έχουν οι ομάδες που συμμετέχουν ανέρχεται συνολικά σε 25 δις ευρώ. Σύμφωνα δε με τους Lloyd’s και τον αλγόριθμο που έχουν φτιάξει για να προβλέπουν βάσει της ασφαλισμένης αξίας των παικτών ποια ομάδα θα νικήσει, τα δεδομένα δείχνουν ότι στον τελικό η Αγγλία θα νικήσει τη Βραζιλία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις δύο προηγούμενες προβλέψεις τους οι Lloyd’s έπεσαν μέσα.

Πηγή: Ergo Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.