1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οδηγός ταξί στο Παρίσι υποβάλλει αγωγή κατά της Tesla μετά από...

Οδηγός ταξί στο Παρίσι υποβάλλει αγωγή κατά της Tesla μετά από θανατηφόρο δυστύχημα

Οδηγός ταξί στο Παρίσι υποβάλλει αγωγή κατά της Tesla μετά από θανατηφόρο δυστύχημα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Καταγγελία εναντίων της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla , υπέβαλε ένας οδηγός ταξί στο Παρίσι μετά από θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη οδηγώντας το Model 3 της εταιρείας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters ο δικηγόρος του οδηγού γνωστοποίησε το πιο πάνω περιστατικό χθες Κυριακή.

Η Γαλλική κυβέρνηση ανέφερε λίγες μέρες μετά το ατύχημα ότι η Tesla δήλωσε ότι δεν υπήρχε άμεση ένδειξη τεχνικού σφάλματος.

Η δικηγόρος του οδηγού ταξί, δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε υποβάλει την Παρασκευή αγωγή στην Εισαγγελία ισχυριζόμενος ότι η Tesla «έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές άλλων». Η Tesla δεν απάντησε στην προσπάθεια του πρακτορείου για επικοινωνία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ατύχημα συνέβη όταν ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας το Tesla του οδηγού ταξί, παρέσυρε μεταλλικούς στύλους, μια σειρά από ποδήλατα pay-to-ride και έναν κάδο ανακύκλωσης γεμάτο γυαλί, χτυπώντας πεζούς και ένα βαν πριν τελικά σταματήσει.

Ο οδηγός ταξί, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, δήλωσε στην αστυνομία μετά το ατύχημα ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα από μόνο του και ότι δεν ήταν σε θέση να ενεργοποιήσει τα φρένα.

Η δικηγόρος του αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε εάν η καταγγελία είχε γίνει βάσει των αδημοσίευτων αρχικών συμπερασμάτων των ερευνητών.

Από το ατύχημα που έγινε σε πολυσύχναστο δρόμο της Γαλλικής πρωτεύουσας όπου υπάρχει πλήθος εστιατορίων και καταστημάτων, ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του ενώ άλλα 20 πρόσωπα τραυματίστηκαν με τους 3 από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο οδηγός ταξί βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα για ανθρωποκτονία, αλλά δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί ενώ βγήκε αρνητικός στο τεστ για αλκοόλ μετά το ατύχημα.

Να αναφέρουμε τέλος ότι όλα τα αυτοκίνητα της Tesla συλλέγουν λεπτομερή δεδομένα από τους αισθητήρες και τις κάμερες και στο παρελθόν η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα για να αμφισβητήσει παρόμοιους ισχυρισμούς ότι δηλαδή ατυχήματα προκλήθηκαν από δυσλειτουργία του οχήματος.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.