1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Allianz προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε Ουκρανούς πρόσφυγες!

Η Allianz προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε Ουκρανούς πρόσφυγες!

Η Allianz προσφέρει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε Ουκρανούς πρόσφυγες!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

O όμιλος Allianz στηρίζει τους Ουκρανούς πρόσφυγες, προσφέροντάς τους δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη σε 6 χώρες της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανικός Όμιλος παρέχει δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη στους Ουκρανούς πρόσφυγες και σε όσους τους συμπαραστέκονται, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που τους παρέχουν στέγαση σε Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως τονίζει ο CEO στην Allianz, Oliver Bäte, στόχος του ομίλου είναι να διαμορφώσει ένα ασφαλές μέλλον για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, διευκολύνοντας τους χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, η Allianz προσφέρει:

  • Ασφάλιση αυτοκινήτου 

Οι Ουκρανοί πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα με αυτοκίνητο μπορούν να ασφαλιστούν με προγράμματα που υποστηρίζονται από την Allianz στις γειτονικές χώρες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ασφάλισης αυτοκινήτου με πράσινη κάρτα.

  • Νομική ασφάλιση

Υποστήριξη με νομικές ερωτήσεις και τηλεφωνική γραμμή κρίσεων – Νομικές ερωτήσεις των πελατών μας και τυχόν συνασφαλισμένων, επίσης σε σχέση με την υποδοχή προσφύγων, καλύπτονται γενικά από την ασφάλιση.

Επιπλέον, με τη «Χρονική Γραμμή Κρίσης Ουκρανία» (Τηλ.: 0800 11 22 555) προσφέρουμε μια πρώτη τηλεφωνική υπηρεσία νομικών συμβουλών για πρόσφυγες που έχουν φιλοξενηθεί στα νοικοκυριά των πελατών μας.

  • Ασφάλιση προσωπικής ευθύνης

Όλα τα άτομα από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στο δικό τους ιδιωτικό σπίτι από τους ασφαλισμένους της Allianz καλύπτονται αυτόματα. Αυτό ισχύει επίσης για ζημιές σε ενοικιαζόμενα ακίνητα που προκαλούνται από πρόσφυγες στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα και για τις οποίες ο ενοικιαστής θεωρείται υπεύθυνος από τον ιδιοκτήτη. Επεκτείνεται επίσης η ασφαλιστική κάλυψη της ιδιωτικής ευθύνης για να συμπεριλάβει τη νομική ευθύνη ως ιδιοκτήτη ή κηδεμόνα σκύλων των προσφύγων. 

  • Ασφάλιση κτιρίου κατοικιών

Η ασφαλιστική κάλυψη αφορά όσους δέχονται πρόσφυγες από την Ουκρανία προσωρινά και δωρεάν στο σπίτι σας. Αυτό δεν αποτελεί αύξηση του κινδύνου και δεν υπάρχει προσαρμογή του ασφαλίστρου. Σε περίπτωση κενών ακινήτων ή/και κινδύνων που δεν έχουν ασφαλιστεί προηγουμένως σε εμάς και έχουν σχεδιαστεί εκ νέου για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, απαιτείται ατομική εκτίμηση κινδύνου.

  • Ασφάλιση οικιακού περιεχομένου

Το πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου PrivatSchutz 2.0 περιλαμβάνει τα προσωπικά είδη οικιακής χρήσης των Ουκρανών συγκατοίκων. Ομοίως, τα αγαθά που αποθηκεύονται για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο σπίτι ή στο γκαράζ κάποιου καλύπτονται από την ασφάλιση οικιακού περιεχομένου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαζόμενοι του ασφαλιστικού κολοσσού έχουν ξεκινήσει μια σειρά από δράσεις, στηρίζοντας μέσω δωρεών τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.