1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ο πρώτος υπολογιστής της Gen Re (photo)

Ο πρώτος υπολογιστής της Gen Re (photo)

Ο πρώτος υπολογιστής της Gen Re (photo)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην σημερινή εποχή που ζούμε ίσως δεν υπάρχει εταιρεία ή οργανισμός που να μην χρησιμοποιεί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την καθημερινή του λειτουργία. Αντιθέτως η λειτουργία των περισσοτέρων εταιρειών σήμερα είναι εξαρτημένη από την τεχνολογία και την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή άλλων συσκευών όπως tablet και κινητά τηλέφωνα.

Αυτό όμως δεν ήταν η πραγματικότητα μερικές δεκαετίες πίσω. Συγκεκριμένα στο σημερινό μας άρθρο πάμε πίσω 47 χρόνια, το 1975 όπου για την συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών οι έννοιες υπολογιστής και τεχνολογία ήταν άγνωστες με τις εταιρείες να βασίζονται στο χαρτί και το στυλό.

Τέτοια εποχή πριν 47 χρόνια λοιπόν η Αντασφαλιστική Εταιρεία Gen Re, αποκτά και εγκαθιστά τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή στην ιστορία της. Ο υπολογιστής εγκαταστάθηκε στα γραφεία της εταιρείας στην Κολωνία από τον Josef Hliza (φωτογραφία) και επρόκειτο για ένα IBM σύστημα μοντέλο 370/115, ο οποίος πρόσφερε κύριο αποθηκευτικό μεγέθους 65,536 χαρακτήρων που σε σημερινά δεδομένα αντιστοιχεί σε 13 σελίδες ενός αρχείου word.

Την φωτογραφία δημοσίευσε χθες η Gen Re στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως και να το κάνουμε προκαλεί κάποιο δέος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.