1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Το μήνυμα του κ. Χαμπουρή, Προέδρου ΑΙΚ, στο 19ο Ασφαλιστικό...

Το μήνυμα του κ. Χαμπουρή, Προέδρου ΑΙΚ, στο 19ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Κύπρου

Το μήνυμα του κ. Χαμπουρή, Προέδρου ΑΙΚ,  στο 19ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Κύπρου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με ένα θερμό καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Χαράλαμπου Χαμπουρή, ξεκίνησε το 19ο Ασφαλιστικό Συνέδριο Κύπρου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 15 Νοεμβρίου 2023.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου.

«Σας καλωσορίζω στο 19ο Ασφαλιστικό μας Συνέδριο 2023.

«Ποιος ο ρόλος μας σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει;»

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει…έχουμε ρόλο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός;

Αυτό το ερώτημα θα διαπραγματευτούμε σήμερα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση.

Αδιαμφισβήτητα ζούμε στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και για την ασφαλιστική αγορά παγκοσμίως. Η τρομακτική εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και η αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, αποτελούν ορόσημο για το μέλλον του κλάδου.

Η κλιματική αλλαγή είναι μια κρίση που προκαλεί προβλήματα και επιπλοκές που δεν έχουμε ξαναζήσει…

Φυσικές καταστροφές παντού – πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί…πόλεμοι, επιδημίες, θάνατοι, πληθωρισμός – κοινωνικές αναταραχές και επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο.

Σε ένα τέτοιο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ο ρόλος μας είναι καθοριστικός! Η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος μπορούν και δημιουργούν ευκαιρίες!

Συνεχώς αναδύονται νέοι κίνδυνοι, νέες προκλήσεις σε ένα κόσμο που τα πάντα τρέχουν με ταχύτητα, τεχνολογία με τις προκλήσεις και τους κινδύνους της Cyber Risks, Τεχνητή Νοημοσύνη, πράσινη ανάπτυξη. Μας δίνεται δυνατότητα να έχουμε αυξημένο ρόλο αλλά και ενδιαφέρον σ’ αυτό τον κόσμο που συνεχώς αλλάζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση για την τεχνητή νοημοσύνη

Εμείς που υπηρετούμε τη βιομηχανία μας στον τομέα της εκπαίδευσης νιώθουμε την ανάγκη σήμερα πιο επιτακτικά, πάντοτε με τη στήριξη όλων των φορέων της βιομηχανίας μας, συνεχώς να αναβαθμίζουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην βελτίωση του γνωστικού υποβάθρου των Στελεχών της Βιομηχανίας μας σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς αλλά με σταθερές και αναλλοίωτες τις ηθικές μας αξίες.

Η εκπαιδευτική μας δραστηριότητα για το τρέχον έτος θα έλεγα είναι αυτή του μηχανοδιοικητή με 574 συμμετοχές στις εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού Βασικής Ασφαλιστικής Κατάρτισης. Έχουμε ολοκληρώσει 45 σεμινάρια CPD με 1471 συμμετοχές. Έχουμε ολοκληρώσει 10 πενθήμερα πιστοποιημένα σεμινάρια με 135 συμμετοχές και άλλες δράσεις.

Το ασφαλιστικό μας συνέδριο μέσα από αυτό το πλαίσιο στοχεύει στην επαγγελματική μας ανάπτυξη και την επιχειρηματική μας συνέπεια.

Η θεματολογία μας επίκαιρη με θέματα όπως:

  • Ο ανθρώπινος παράγοντας στην Πρόληψη και αποτροπή της επέλευσης του κινδύνου
  • Eniromental, Social, and Governance (ESG) και Ασφάλιση
  • Η νέα Νομοθεσία για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Μηχανοκίνητων Οχημάτων 2023
  • Το Μέλλον της Ασφάλισης
  • Έρευνα Αγοράς
  • Τεχνητή Νοημοσύνη: η Επιστήμη, τα Οφέλη και οι Κίνδυνοι
  • Περισυλλογή δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων από κινητές συσκευές και Black Box
  • Ασφαλίσεις Περιουσίας – Καταιγίδα Daniel
  • Νεοεμφανιζόμενοι χημικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη -υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS)
  • Climate change: Implications for Insurance Companies
  • Πώς οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους για να δημιουργήσουν τον αφοσιωμένο πελάτη του μέλλοντος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου: Ευεξία στον εργασιακό χώρο

Η θεματολογία του Συνεδρίου μας με τις επτά εισηγήσεις, τις τρεις ανοικτές συζητήσεις και τις πέντε θεματικές ενότητες, καθώς και την Έρευνα Αγοράς, πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει στην επιτυχία του Συνεδρίου μας.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας, τις ασφαλιστικές μας εταιρείες, τους χορηγούς μας, τους έγκριτους εισηγητές μας, την οργανωτική ομάδα, το διοικητικό συμβούλιο, το διοικητικό προσωπικό μας και όλους εσάς αγαπητοί σύνεδροι που με την εδώ παρουσία σας συμβάλλετε καθοριστικά σ’ αυτή τη συνθετική δημιουργία.»

Δείτε αναλυτικά τη ροή του 19ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου Κύπρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ασφαλιστικό Συνέδριο: Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, δεν με τρομάζει!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.