1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Μικρές συμβουλές για οικονομική οδήγηση το καλοκαίρι

Μικρές συμβουλές για οικονομική οδήγηση το καλοκαίρι

Μικρές συμβουλές για οικονομική οδήγηση το καλοκαίρι
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια περίοδο που όλοι μας ψάχνουμε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, με τις διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως τα καύσιμα, το eco-driving κερδίζει έδαφος. Ο λόγος είναι ότι μας προσφέρει λύσεις για να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος των μετακινήσεών μας, ιδίως τώρα το καλοκαίρι που αυξάνονται οι διαδρομές μας λόγω εκδρομών και διακοπών. Τι σημαίνει όμως στην πράξη “eco-driving”;

οικονομική οδήγηση

Μένουμε σταθεροί… στην ταχύτητά μας

Όταν το αυτοκίνητό μας καταναλώνει πολύ γρήγορα τη βενζίνη, δε φταίει το αυτοκίνητο αλλά… ο τρόπος οδήγησής μας! Γι’ αυτό προτιμάμε να οδηγούμε χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στην ταχύτητα, αποφεύγοντας την απότομη επιτάχυνση ή τα ξαφνικά φρεναρίσματα, καθώς έτσι, εκτός από άσκοπη κατανάλωση καυσίμου, προκαλούνται και φθορές σε διάφορα μέρη του οχήματος.

οικονομική οδήγηση

Όχι στην υπερφόρτωση, ναι στον έλεγχο

Με τις εκδρομές να έχουν ήδη ξεκινήσει, φροντίζουμε πριν το ταξίδι μας να κάνουμε έναν έλεγχο των αποσκευών μας και αφαιρούμε βαριά αντικείμενα που δε θα μας χρειαστούν, καθώς σε ένα υπερφορτωμένο όχημα η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται έως 40%! Επιπλέον, λαμβάνουμε υπόψη ότι η σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά εξασφαλίζει ομαλότερη κίνηση στον δρόμο και άρα λιγότερη κατανάλωση βενζίνης. Πριν ξεκινήσουμε, λοιπόν, τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, καλό θα ήταν να ελέγξουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου, γιατί εκτός από ασφαλή οδήγηση, επιτυγχάνουμε έτσι και εξοικονόμηση καυσίμου.

οικονομική οδήγηση

Προσοχή στη χρήση του κλιματισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Ειδικά στην Κύπρο, όπου το καλοκαίρι το αυτοκίνητό μας εκτίθεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες όταν είναι σταθμευμένο, φροντίζουμε να μην ανάβουμε το air condition στη μέγιστη ένταση μόλις μπούμε στο όχημα και ξεκινήσουμε. Και αυτό γιατί κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα, εκτός της αύξησης κατανάλωσης καυσίμου, την πίεση του συστήματος κλιματισμού και τη φθορά της μηχανής. Επίσης, τα ανοιχτά παράθυρα, λόγω πίεσης στα πλάγια του οχήματος, υποχρεώνουν τον οδηγό να πατά περισσότερο γκάζι και κατ’ επέκταση να καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα βενζίνης.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, αλλά και με την κατάλληλη για το όχημά μας ασφάλιση αυτοκινήτου στην Αnytime, το μόνο που μένει είναι να επιλέξουμε τους καλύτερους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.