1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Με μεγάλη επιτυχία η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση του ΠΣΕΑΔ. Αυτό είναι...

Με μεγάλη επιτυχία η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση του ΠΣΕΑΔ. Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο!

Με μεγάλη επιτυχία η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση του ΠΣΕΑΔ. Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ) ολοκληρώνοντας έτσι την όλη διαδικασία που ξεκίνησε με τις επαρχιακές συνελεύσεις στις 18 Ιανουαρίου.

Στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Semeli Hotel τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έδωσαν το παρών τους δεκάδες μέλη του συνδέσμου από όλη την Κύπρο δίνοντας ξανά το μήνυμα της ενότητας και της σύμπνοιας.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την έγκριση των πρακτικών της περσινής γενικής συνέλευσης ημερομηνίας 31/03/2021 η οποία είχε διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

Στην συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κυριάκο Ανδρέου ο οποίος στην συνέχεια έκανε και τον αναλυτικό απολογισμό της δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου τα τελευταία 2 χρόνια.

Στην εισαγωγή του και αφού ευχαρίστησε τα μέλη του συνδέσμου για την παρουσία τους στην συνέλευση τόνισε ότι «η συμμετοχή στα κοινά του συνδέσμου αποτελεί ευθύνη προς το ίδιο το επάγγελμα, προς τον θεσμό της ασφάλισης και ταυτόχρονα βοηθά στην αναβάθμιση του ίδιου του επαγγελματία πάντοτε με γνώμονα την προστασία του καταναλωτή, την βελτίωση της ασφαλιστικής βιομηχανίας και την προστασία του ίδιου το επαγγέλματος μας».

Στον απολογισμό του ο κ. Ανδρέου ξεκινώντας από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που είχε δημιουργήσει η πανδημία τον Μάρτη του 2020 αναφέρθηκε στις ενέργειες του συνδέσμου έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να βοηθήσει τα μέλη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο Γιώργος Γιωργάκης ομιλητής στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

Μεταξύ άλλων το απερχόμενο Δ.Σ κατάφερε να οργανώσει καλύτερα τις λειτουργίες του ιδίου του ΔΣ και του συνδέσμου με τον καθορισμό και την δημιουργία επιτροπών, την ανανέωση της συνεργασίας με νομικούς συμβούλους, την καλύτερη και συχνότερη επικοινωνία με τα μέλη του ενώ κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του συνδέσμου στην βιομηχανία και να έχει στενή συνεργασία τόσο με την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών αλλά και τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ).

Ακόμη συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων με μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ τόσο στη BIPAR, στην βουλή αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Όσο αφορά την συμμετοχή στον BIPAR η οποία έγινε πιο ενεργή τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στην άντληση περισσοτέρων πληροφοριών και τεχνογνωσίας με σκοπό την αξιολόγηση τους, την συμμετοχή σε έρευνες, συνεδρίες και γενικά την συνδιαβούλευση με τον  BIPAR.

Αξιοσημείωτο είναι τα συγχαρητήρια που δέχτηκε ο ΠΣΕΑΔ από τον BIPAR για την άμεση έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων όταν ξεκίνησε η πανδημία με την προτροπή του ευρωπαϊκού συνδέσμου στα μέλη του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΠΣΕΑΔ. Συγκεκριμένα ο σύνδεσμος διοργάνωσε 28 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με το EIMF και την εταιρεία CV Insurance Seminars που αντιστοιχούσαν σε 3000 ώρες CPD. Σημαντική ακόμη ήταν η συμβολή του ΠΣΕΑΔ στην υιοθέτηση της εισήγησης για 13+2 ώρες CPD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται στις 21 Μαΐου το 9ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Στα επιτεύγματα του Δ.Σ. περίοπτη θέση έχει το 6ο Συνέδριο του συνδέσμου, το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο που έγινε ποτέ, με την παρουσία πέραν των 400 συνέδρων.

Όσο αφορά τα μέλη του ο σύνδεσμος κατάφερε τόσο να αυξήσει τον αριθμό τα τελευταία χρόνια αλλά και να επιτυγχάνει πιο έγκαιρες εισπράξεις των συνδρομών ενώ πλέον μέσα από την αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του συνδέσμου μπορεί κάποιος να εγγραφεί εύκολα μέλος και να πληρώσει ηλεκτρονικά. Επίσης μέσα από την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του συνδέσμου και της παρουσίας σε Facebook και Linkedin επιτυγχάνετε καλύτερη επικοινωνία τόσο με τα μέλη αλλά και με το ευρύ κοινό.

Αξιόλογη είναι και η κοινωνική δράση του συνδέσμου με την στήριξη οικογενειών μελών του συνδέσμου που έφυγαν από την ζωή, την συμβολή του συνδέσμου στο κοινωνικό έργο της Europa Donna Κύπρου με την αγορά λαχνών από τα μέλη καθώς και την εισφορά του συνδέσμου στην φιλανθρωπική οργάνωση φροντίδας νεογνών «Μωρά Θαύματα» και την «Θερμοκοιτίδα Αγάπης».

Τέλος αναφέρθηκε στην συμβολή του συνδέσμου έτσι ώστε να ενταχθούν οι διαμεσολαβητές στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης λόγω της πανδημίας αλλά και της συνεχούς διαβούλευσης με τις διάφορες υπηρεσίες του κράτους για τα προβλήματα που προέκυψαν στην διαδικασία.

Στην συνέχεια η συνέλευση ενημερώθηκε για τα οικονομικά του συνδέσμου ενώ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2022 και διορίστηκε η ελεγκτική και πειθαρχική επιτροπή. Στο τέλος έγινε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για την καλύτερη λειτουργία του συνδέσμου και τέθηκαν ερωτήσεις προς το Δ.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έκλεψε τις εντυπώσεις το καλωσόρισμα της AXERIA στην Κύπρο

Στο τέλος της συνέλευσης έγινε η πρώτη συνεδρία του νέου 17μελούς Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο έχει καταρτιστεί σε σώμα και μέσα από εκλογές εξέλεξε το προεδρείο του συνδέσμου. Το νέο προεδρείο για την περίοδο 2022-23 είναι:

Κυριάκος Ανδρέου – Πρόεδρος

Γιάννης Συρίμης – Αντιπρόεδρος

Στέλιος Καπαρής – Γραμματέας

Πάνος Τσιολής – Οργανωτικός Γραμματέας

Λεωνίδας Θεοδοσίου – Ταμίας

Τα υπόλοιπα μέλη του νέου ΔΣ είναι:

Άνθιμος Άνθιμου – Μέλος

Θεοφάνης Βακανάς – Μέλος

Παναγιώτης Γεωργίου – Μέλος

Παύλος Θεοδοσίου – Μέλος

Αντίγονος Θεοδώρου – Μέλος

Νικόλας Καλλής – Μέλος

Μαρία Καπαρή – Μέλος

Άντρη Κονιζίδου – Μέλος

Ανδρέας Παπαδόπουλος – Μέλος

Νεοφύτου Κάτια – Μέλος

Αγγελική Πρίγκιπα – Μέλος

Παντελής Σωκράτους – Μέλος

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέλευση του συνδέσμου όπως μεταδόθηκε από το City Channel καθώς και φωτογραφικό υλικό.

psead-pagk-5
psead-pagk-1

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.