1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Lloyd’s of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Lloyd’s of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά πρότυπα και πρότυπα διακυβέρνησης των Lloyd’s of London είναι αδύναμα, καθώς η καθοδήγηση ESG προς τα μέλη του ήταν ανεπαρκής, ανέφερε η μη κερδοσκοπική ShareAction σε έκθεσή της.

Οι Lloyd’s με περισσότερα από 50 μέλη αποτελούν συλλογικά μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο.

Κατέλαβαν την τρίτη θέση σε έναν πίνακα 29 παγκόσμιων ασφαλιστικών εταιρειών περιουσίας και ατυχημάτων για την υπεύθυνη ανάληψη κινδύνων και τις επενδυτικές επιδόσεις.

Σε έναν ξεχωριστό υπολογισμό των προτύπων ανάληψης κινδύνων 13 μελών της Lloyd’s, έξι έλαβαν F, το χαμηλότερο βαθμό.

Οι ασφαλιστικές κατέγραψαν τις επιδόσεις τους σε έως και 30 δείκτες μέτρησης σε θέματα όπως το αν έχουν στόχους καθαρού μηδενικού κινδύνου και αν περιορίζουν την ανάληψη κινδύνων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εκπρόσωπος των Lloyd’s δήλωσε ότι οι Lloyd’s “δεσμεύονται να ασφαλίσουν τη μετάβαση”.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Lloyd’s έχουν ευθυγραμμίσει την προσέγγισή τους με την κυβερνητική πολιτική για την επίτευξη net zero έως το 2050, αλλά ότι “εναπόκειται στις επιμέρους επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά των Lloyd’s να λάβουν τις δικές τους επιχειρηματικές και στρατηγικές αποφάσεις”.

Καμία από τις 65 ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα της ShareAction δεν πέτυχε τον ανώτατο βαθμό Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ κοντά στην απόκτηση των εργασιών της CNP βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα

“Ο ασφαλιστικός τομέας εμφανίζει λιγότερο καλές επιδόσεις στην υπεύθυνη χρηματοδότηση από ό,τι οι δείκτες αναφοράς μας για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ή τις ευρωπαϊκές τράπεζες”, δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής της έρευνας του χρηματοπιστωτικού τομέα της ShareAction Claudia Gray.

Η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία AXA βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα κατάταξης για τις ασφαλίσεις περιουσίας και ατυχημάτων, ενώ η ιαπωνική Sony Financial Group κατέλαβε την τελευταία θέση.

Η γαλλική CNP Assurances ηγήθηκε της κατάταξης ζωής και υγείας, ενώ η αμερικανική εταιρεία Protective Life Insurance ήρθε τελευταία.

Η Lloyd’s AXA XL ήταν επίσης πρώτη μεταξύ των ασφαλιστών Lloyd’s, ενώ η Aegis ήταν τελευταία.

Η AXA δήλωσε ότι επικαιροποιεί τακτικά τις επενδυτικές και ασφαλιστικές πολιτικές της “για να ευθυγραμμιστεί με τις ευρύτερες φιλοδοξίες για το κλίμα και τη βιωσιμότητα”.

Εκπρόσωπος της CNP Assurances δήλωσε ότι η κατάταξή της δείχνει τη “μακροπρόθεσμη δέσμευσή της σε μια υπεύθυνη επενδυτική πολιτική που σέβεται το κλίμα, τη βιοποικιλότητα και την κοινωνία”.

Ο Coby Kutcher, αντιπρόεδρος βιωσιμότητας της Protective, δήλωσε: ”είμαι υπερήφανος για το έργο που επιτελούμε για την προώθηση της βιωσιμότητας σε όλη την επιχείρησή μας”.

Η Aegis δήλωσε ότι οι επιδόσεις της στην ανάληψη κινδύνων έχουν βελτιωθεί τα τελευταία 20 χρόνια.
“Το 2005, η ενέργεια αντιπροσώπευε το 60% του χαρτοφυλακίου μας βάσει ασφαλίστρων. Σήμερα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10%, το σύνολο του οποίου εγγράφεται σύμφωνα με τις ισχύουσες απαιτήσεις και κατευθυντήριες γραμμές των Lloyd’s”, δήλωσε εκπρόσωπος της Aegis London.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.