1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ως ευκαιρία να δείξουμε...

Lloyd’s: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ως ευκαιρία να δείξουμε την αξία της ασφάλισης

Lloyd’s: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ως ευκαιρία να δείξουμε την αξία της ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του οίκου των Lloyd’s, δήλωσε χθες το απόγευμα ότι η εκδήλωση της γέφυρας της Βαλτιμόρης παρέχει μια ευκαιρία στον κλάδο να δείξει την αξία της ασφάλισης.

“Έχω πει σε διάφορες συζητήσεις σήμερα το πρωί ότι στην πραγματικότητα τα καλά νέα εκεί είναι ότι μιλάμε για μια ασφαλισμένη απώλεια”, δήλωσε ο Neal απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο ανησυχητική είναι η ασφαλισμένη απώλεια της καταστροφής της γέφυρας της Βαλτιμόρης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lloyd’s τόνισε ότι το πλοίο, η γέφυρα και η Λιμενική Αρχή είναι όλα ασφαλισμένα.

“Έτσι, νομίζω ότι τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να δείξουμε την αξία της ασφάλισης σε μια πολύπλοκη και δαπανηρή απώλεια, επειδή κάθε στοιχείο αυτής της απαίτησης θα αντιμετωπιστεί από την ασφαλιστική”, δήλωσε χαρακτηριστικά!

Ο Neal συνέχισε λέγοντας ότι ενώ αναμφίβολα θα υπάρξουν συζητήσεις γύρω από την υποκατάσταση, δηλαδή ποιος φταίει και ποιος θα πρέπει τελικά να πληρώσει τη ζημία, αυτό είναι κάτι που ο κλάδος θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσει μόνος του.

Από τη σκοπιά των Lloyd’s, ο Neal υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι η αγορά αναμένει ένα κόστος που θα προέλθει από μεγάλες απώλειες μεμονωμένων κινδύνων ή ζημίες nat cat, εξηγώντας ότι η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης την Τρίτη δεν είναι εκτός των φυσιολογικών επιπέδων των προσδοκιών για το τι θα πρέπει να δει η αγορά σε ένα δεδομένο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

“Έτσι, νομίζω ότι είναι θετικό. Νομίζω ότι μπορούμε να καταδείξουμε την αξία της ασφάλισης μέσω αυτού του τύπου ζημιών”, επανέλαβε.

“Και τολμώ να το πω, όταν προσπαθούμε να καινοτομήσουμε και να σκεφτούμε νέα προϊόντα, εδώ έχουμε ένα άλλο είδος απώλειας που επηρεάζει την αλυσίδα εφοδιασμού. Το ίδιο είδαμε και με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Νομίζω ότι έλεγα σε κάποιον νωρίτερα ότι αν πάτε πίσω στις πλημμύρες της Ταϊλάνδης το 2011 συναντήσαμε το ίδιο θέμα. Έτσι, πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για εμάς να δείξουμε την αξία της ασφάλισης”, πρόσθεσε ο Neal.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας αυτού του ζημιογόνου γεγονότος, θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει πλήρως κατανοητό, αλλά οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλισμένες απώλειες άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που θα ξεπερνούσε το ρεκόρ των ζημιών ναυτασφάλισης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ανατροπή του Costa Concordia το 2012.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.