1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s: Στα £5.9bn τα έσοδα από το Underwriting, το υψηλότερο από...

Lloyd’s: Στα £5.9bn τα έσοδα από το Underwriting, το υψηλότερο από το 2007

Lloyd’s: Στα £5.9bn τα έσοδα από το Underwriting, το υψηλότερο από το 2007
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο οίκος των Lloyd’s ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το 2023, τα οποία περιλαμβάνουν αύξηση 127% σε ετήσια βάση των εσόδων από το underwriting σε 5,9 δισ. στερλίνες, η οποία συνέβαλε σε βελτίωση του συνδυασμένου δείκτη κατά 7,9 ποσοστιαίες μονάδες σε 84%.

Η σημαντική ενίσχυση του συνδυασμένου δείκτη οδήγησε στο ισχυρότερο αποτέλεσμα της αγοράς από το 2007, καθώς το underwriting επωφελήθηκε από τη μείωση του κόστους από μεγάλους κινδύνους και φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, ο υποκείμενος συνδυασμένος δείκτης, άρα εξαιρουμένων των μεγάλων ζημιών, αυξήθηκε ελαφρώς στο 80,5% από 79,2% το 2022.

Για άλλη μια φορά, οι Lloyd’s παρήγαγαν διψήφια αύξηση το 2023, αναφέροντας ότι τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 11,6% σε 52,1 δισεκατομμύρια λίρες από 46,7 δισεκατομμύρια λίρες, χάρη στην αύξηση του όγκου κατά 4%.

Οι Lloyd’s δηλώνουν ότι οι αυξήσεις των τιμών κατά 7% αντιστάθμισαν τις πληθωριστικές τάσεις του έτους, προσθέτοντας ότι έχει πλέον 24 συνεχόμενα τρίμηνα θετικής βελτίωσης των τιμών.

Επιπλέον, οι Lloyd’s ανακοίνωσαν περαιτέρω μείωση κατά 0,1% του δείκτη ζημιών στο 48,3% από το 48,4% που ήταν το 2022, ενώ ο δείκτης εξόδων παρέμεινε σταθερός στο 34,4%, λόγω των συνεχών προσπαθειών για βελτίωση των επιδόσεων και μείωση του κόστους λειτουργίας της Lloyd’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

Από την πλευρά του ενεργητικού του ισολογισμού, ήταν μια πολύ καλύτερη χρονιά για τους Lloyd’s με τις επενδυτικές αποδόσεις να αναφέρονται σε 5,3 δισεκατομμύρια λίρες έναντι ζημιών 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών το 2022. Η βελτίωση οφείλεται στα υψηλότερα επιτόκια χωρίς κίνδυνο σε όλο τον κόσμο και στην αντιστροφή της ζημίας που είχε καταγραφεί προηγουμένως από την αποτίμηση της αγοράς, εξήγησε ο οίκος των Lloyd’s.

Με βάση το εντυπωσιακό αποτέλεσμα του underwriting και την πολύ βελτιωμένη απόδοση των επενδύσεων, οι Lloyd’s πέτυχαν συνολικά κέρδη προ φόρων ύψους 10,7 δισ. λιρών για το 2023, έναντι ζημιών 800 εκατ. λιρών το 2022.

Ένας ισχυρός και ανθεκτικός ισολογισμός στήριξε τους δείκτες φερεγγυότητας σε κεντρικό επίπεδο και σε επίπεδο αγοράς 503% και 207%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με 412% και 181% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Το συνολικό κεφάλαιο, τα αποθεματικά και τα δάνεια μειωμένης εξασφάλισης αυξήθηκαν κατά 12,7% σε 45,3 δισ. στερλίνες από 40,2 δισ. στερλίνες το 2022.

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος των Lloyd’s, δήλωσε: “Οι Lloyd’s είναι μια εταιρεία που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αύξηση των μετοχών της. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουμε για το 2023 είναι τα καλύτερα της πρόσφατης ιστορίας μας, με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα underwriting που υποστηρίζεται από έναν ισχυρό και ανθεκτικό ισολογισμό. Η ικανότητά μας να προσελκύουμε – και να παρέχουμε αποδόσεις – κεφάλαια είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας μέσα στην αβεβαιότητα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την αγορά μας για να επιτύχουμε συνεχείς κερδοφόρες επιδόσεις μέσω πειθαρχημένου underwriting – ενισχύοντας την αξία, τη σημασία και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των Lloyd’s”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's: Η κατάρρευση της γέφυρας της Βαλτιμόρης ως ευκαιρία να δείξουμε την αξία της ασφάλισης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.