1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Lloyd’s για GenAI: Ο ασφαλιστικός κλάδος να λάβει προληπτικά μέτρα

Lloyd’s για GenAI: Ο ασφαλιστικός κλάδος να λάβει προληπτικά μέτρα

Lloyd’s για GenAI: Ο ασφαλιστικός κλάδος να λάβει προληπτικά μέτρα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο αντίκτυπος της τεχνολογίας Generative Artificial Intelligence (GenAI) στο τοπίο του κυβερνοχώρου αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα, τη σοβαρότητα και την ποικιλομορφία των επιθέσεων και καθώς εξελίσσονται οι απειλές, είναι επιτακτική ανάγκη ο ασφαλιστικός κλάδος να λάβει προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τους Lloyd’s.

Μια νέα έκθεση από τους Lloyd’s, την παλαιότερη ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά στον κόσμο, διερευνά πώς η ταχεία εξέλιξη της GenAI αναδιαμορφώνει το τοπίο του κυβερνοχώρου, απαιτώντας τελικά από τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές.

Η πολυπλοκότητα της τεχνητής νοημοσύνης, και ιδίως των απεριόριστων προηγμένων μοντέλων GenAI, έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι  Lloyd’s υποστηρίζουν ότι αυτό πρόκειται να αναδιαμορφώσει το τοπίο των κινδύνων στον κυβερνοχώρο, καθώς αυξάνει τους παράγοντες απειλής και τις αμυντικές δυνατότητες.

Ωστόσο, παρά αυτές τις πρόσφατες εξελίξεις, οι Lloyd’s δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής, οι υλικές επιπτώσεις στο τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο ήταν ελάχιστες, εν μέρει ως αποτέλεσμα των μηχανισμών ασφαλείας και της αποτελεσματικότητας της διακυβέρνησης μοντέλων AI, καθώς και των φραγμών κόστους και υλικού που απέτρεψαν την εκτεταμένη κατάχρηση από τους φορείς απειλής.

Η ανησυχία είναι ότι καθώς αυτά τα εργαλεία γίνονται όλο και πιο προσβάσιμα, θα δημιουργήσουν αυξανόμενο κίνδυνο, καθώς οι φορείς απειλής θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τα εργαλεία με κακόβουλους τρόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Οι Lloyd’s πιστεύουν ότι ο αντίκτυπος της GenAI στο τοπίο του κυβερνοχώρου είναι πιθανό να αυξήσει τη συχνότητα, τη σοβαρότητα και την ποικιλομορφία των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μικρότερης κλίμακας, οι οποίες η εταιρεία πιστεύει ότι θα αυξηθούν τα επόμενα δύο χρόνια, ακολουθούμενες από «μια σταθεροποίηση καθώς η ασφάλεια και οι αμυντικές τεχνολογίες καλύπτουν τη διαφορά για να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις τους».

Η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα του ασφαλιστικού κλάδου και οι Lloyd’s υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει βοηθώντας τις επιχειρήσεις και την κοινωνία να κατανοήσουν και να διαχειριστούν την απειλή. Η αγορά υπογραμμίζει τη σημασία των επιχειρήσεων και του ασφαλιστικού κλάδου να λάβουν προληπτικά μέτρα για τη διαχείριση των πιθανών αλλαγών στο τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο από την τεχνολογία GenAI.

«Οι Lloyd’s διερευνούν τους σύνθετους και ποικίλους κινδύνους που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη από το 2016 και οι εξελίξεις της παρουσιάζουν τόσο ευκαιρίες όσο και κινδύνους για τις επιχειρήσεις και τον ασφαλιστικό κλάδο», δήλωσε η Δρ Kirsten Mitchell-Wallace, Διευθύντρια Διαχείρισης Κινδύνων Χαρτοφυλακίου των Lloyd’s.

«Όταν εξετάζουμε το τοπίο των απειλών, πρέπει να παραμείνουμε ανταποκρινόμενοι σε αυτές τις ταχέως μεταβαλλόμενες τεχνολογίες, να μάθουμε από αυτές και να επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την αποτελεσματικότητα που φέρνουν. Η GenAI δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία ανατρεπτική τεχνολογία που επηρεάζει το τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο, επομένως είναι κρίσιμο οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις τεχνολογίες μετριασμού του κινδύνου, ασφάλειας και άμυνας, καθώς και να επιδιώξουν την κατάλληλη μεταφορά κινδύνου σήμερα, περισσότερο από ποτέ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το Μάϊο το 2nd Thessaloniki Cyber Security Conference

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.