1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σενάριο Lloyd’s με $3,5 τρισ. παγκόσμιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις

Σενάριο Lloyd’s με $3,5 τρισ. παγκόσμιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις

Σενάριο Lloyd’s με $3,5 τρισ. παγκόσμιες απώλειες από κυβερνοεπιθέσεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση στο χρηματοοικονομικό σύστημα υπηρεσιών πληρωμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιες απώλειες ύψους $3,5 τρισεκατομμυρίων, με ένα μεγάλο μέρος αυτών να μην καλύπτεται από ασφάλεια, ανακοίνωσαν οι Lloyd’s of London.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να υποστούν απώλειες $1,1 τρισεκατομμυρίων σε ένα διάστημα 5 ετών από μια τέτοια επίθεση, η οποία θα προκαλούσε ευρεία αναταραχή στην παγκόσμια επιχειρηματικότητα, σύμφωνα με ένα σενάριο συστημικού κινδύνου που ανέπτυξαν οι Lloyd’s και το Cambridge Centre for Risk Studies.

Η Κίνα θα αντιμετώπιζε απώλειες $470 δισεκατομμυρίων και η Ιαπωνία $200 δισεκατομμυρίων κατά την ίδια περίοδο, ανακοίνωσε.

«Η παγκόσμια διασύνδεση του κυβερνοχώρου καθιστά τις απειλές πολύ σημαντικές καθώς είναι ένας κίνδυνος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας τομέας μόνος του, και επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, εμπειρογνωμοσύνη και καινοτόμες ιδέες ανάμεσα σε κυβέρνηση, βιομηχανία και αγορά ασφαλίσεων, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας έναντι της πιθανής κλίμακας αυτού του κινδύνου», δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd’s, Bruce Carnegie-Brown.

Ο τομέας του cyber insurance συγκέντρωσε πάνω από $9 δισεκατομμύρια σε καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί στα $13 δισεκατομμύρια έως τα $25 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025, αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Η ανησυχία για το κόστος αυτού του είδους ασφαλιστικής κάλυψης και για το εάν θα προσφέρει κάλυψη σε περίπτωση πολέμου αποτρέπει μερικούς πιθανούς πελάτες, λένε μεσάζοντες. Πάνω από το 20% των παγκόσμιων κυβερνοασφαλίσεων τοποθετείται στην αγορά Llοyd’s.

Οι μεγάλοι ασφαλιστές κυβερνοασφάλειας Beazley και Hiscox βρίσκονται ανάμεσα στις περισσότερες από 50 εταιρείες ασφαλίσεων στην αγορά των Llοyd’s.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.