1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Μέρος της καθημερινότητάς μας θα αποτελεί η κυβερνοασφάλεια

Μέρος της καθημερινότητάς μας θα αποτελεί η κυβερνοασφάλεια

Μέρος της καθημερινότητάς μας θα αποτελεί η κυβερνοασφάλεια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

*Για την κυβερνοασφάλεια γράφει ο Αριστείδης Βασιλειάδης, Founder της Innovation Media

Όταν διάβασα για πρώτη φορά πριν πάρα πολλά χρόνια για τις έννοιες του cyber security και του cyber attack δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι ακριβώς θα συνεπάγονταν για την κοινωνία αλλά και την καθημερινότητά μας.

Κάποιοι εκείνα τα πρώτα χρόνια επισκέπτονταν επιχειρήσεις και μιλούσαν για την προστασία των πληροφοριακών συστημάτων και για τους τρόπους με τους οποίους μία οντότητα μπορεί να προστατευθεί. Πολλοί τότε, τους θεωρούσαν κάπως υπερβολικούς που ήθελαν απλώς να πουλήσουν τα antivirus των εταιρειών τους.

Κι όμως, όλοι αυτοί αλλά και πολλές επιχειρήσεις που επένδυσαν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώθηκαν από την εξέλιξη που είχε το κυβερνοέγκλημα.

Μόνο την τελευταία 3ετία οι περιπτώσεις επιθέσεων σε μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις είναι χιλιάδες, στις περισσότερες εκ των οποίων ζητούνται ως λύτρα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Και οι περιπτώσεις επιθέσεων που δεν γνωρίζουμε και ούτε θα μάθουμε ποτέ είναι ακόμη περισσότερες…

Σήμερα, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ενημερωμένοι για τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Είτε είμαστε απλοί καταναλωτές που χρησιμοποιούμε κινητά και υπολογιστές είτε στελέχη και διευθυντές μεγάλων εταιρειών για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι για τα υπολογιστικά συστήματα και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση για την τεχνητή νοημοσύνη

Λύσεις και επιλογές για την προστασία μας υπάρχουν πια αρκετές, αρκεί να ενημερωθούμε για αυτές και κυρίως να απευθυνθούμε στους ειδικούς.

Η ιδέα για το cybernews.gr

Προ μηνών ως εταιρεία αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το πρώτο συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το 1st Cyber Security Conference 2023.

Βασικός στόχος μας αποτέλεσε το να φέρουμε σε επαφή επιχειρήσεις και καταναλωτές με εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, καλεσμένοι από θεσμικούς φορείς, από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να μας μιλήσουν για τη νέα πραγματικότητα που έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της, αλλά και να αναδείξουν τους τεράστιους και ποικίλους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο, οι οποίοι μπορούν να μας προκαλέσουν τεράστιες ζημίες, αν και εφόσον δεν είμαστε προφυλαγμένοι.

Αυτό το event αποτέλεσε για εμάς το έναυσμα προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ενημερωτική ιστοσελίδα η οποία θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο κόμβο ενημέρωσης για το cyber security σε Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Το cybernews.gr δεν θα περιλαμβάνει μόνο ειδήσεις για το cyber security. Ο αναγνώστης θα μπορεί να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και την πρόοδο των τεχνολογιών Blockchain αλλά και τη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί το AI (Artificial intelligent)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Παράλληλα, πέραν της καθημερινής ειδησεογραφίας στο cybernews.gr θα φιλοξενούμε ειδικούς, προκειμένου να μας ενημερώνουν για τα σημαντικά ζητήματα της αγοράς αλλά και συνεντεύξεις από στελέχη του κλάδου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω πως αυτό είναι μόνο η αρχή! Πολύ σύντομα το cybernews.gr θα διοργανώνει webinars για θέματα security και παράλληλα θα ξεκινήσει το CyberNews TV.

Εύχομαι ολόψυχα να αγκαλιάσετε τη νέα μας προσπάθεια και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.