1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κυριάκος Ανδρέου: Καλούμαστε να διασφαλίσουμε το μέλλον μέσα από ψηλή επαγγελματική...

Κυριάκος Ανδρέου: Καλούμαστε να διασφαλίσουμε το μέλλον μέσα από ψηλή επαγγελματική κατάρτιση, ενισχύοντας το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία!

Κυριάκος Ανδρέου: Καλούμαστε να διασφαλίσουμε το μέλλον μέσα από ψηλή επαγγελματική κατάρτιση, ενισχύοντας το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τονίζοντας τη σημαντικότητα του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη σημερινή αβέβαιη εποχή, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κ. Κυριάκος Ανδρέου, σκιαγράφησε, κατά τον χαιρετισμό του στο 7ο συνέδριο του συνδέσμου, τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το επάγγελμα και πως ο κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να ενεργεί με σκοπό τη διασφάλιση του μέλλοντος.

Ακολουθεί αυτούσια η ομιλία του κ. Ανδρέου.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Αγαπητοί Σύνεδροι, φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο 7ο Συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Αυτή είναι η μέρα του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία για την συνέχεια.

Αρχικά να μου επιτρέψετε να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο μέγα Χορηγό του Συνεδρίου την εταιρεία SoEasy Insurance η οποία διαχρονικά στηρίζει το ετήσιο συνέδριο μας, καθώς επίσης και στους χορηγούς, στους χορηγούς επικοινωνίας και στους υποστηρικτές και εκθέτες για την συνεισφορά τους στο συνέδριο.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους εκλεκτούς συναδέλφους από την Ελλάδα που ηγούνται του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον πρόεδρο κον Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Γενικό γραμματέα  κο Δημήτρη Γαβαλάκη,  οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση μας για συμμετοχή τους στο 7ο συνέδριο μας. Η παρουσία σας κύριοι, μας τιμά ιδιαίτερα και αποτελεί την έμπρακτη αφετηρία της δημιουργίας στενότερων δεσμών μεταξύ των Κυπρίων και Ελλαδιτών συναδέλφων, η οποία μέσα από  ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του επαγγέλματος μας.

kandreou-xatzitheodosiou-synedrio-2022

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου αποφασίσαμε να στηρίξουμε το φιλανθρωπικό σωματείο «Χάρισμα» το οποίο παρέχει σε «χαρισματικά παιδιά με ειδικές ικανότητες» δωρεάν υπηρεσίες, δίνοντας τους την δυνατότητα να αναπτύξουν και να προβάλουν το ταλέντο τους στις τέχνες όπως την μουσική, το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική αλλά και στον αθλητισμό. Το έργο που επιτελείται από το φιλανθρωπικό σωματείο Χάρισμα είναι ένα σημαντικό λειτούργημα και αποτελεί παράδειγμα πολιτισμού για μια κοινωνία που θέλει να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να αποφύγουν την κοινωνική αποξένωση. Ο επαγγελματίας ασφαλιστής πρέπει να επιδεικνύει εν συναίσθηση, για να μπορεί να αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες των πελατών του και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή. Ως ΠΣΕΑΔ, θέλουμε να επεκτείνουμε αυτό το ρόλο σε μια πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά, δίνοντας  πίσω στην κοινωνία ένα μέρος από αυτό που η κοινωνία μας εμπιστεύεται. Η ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου «Χάρισμα» μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και τους συμμετέχοντες στο συνέδριο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ …  Σε μια εποχή που η αβεβαιότητα συνεχίζει να αποτελεί το μόνο δεδομένο στην καθημερινότητα μας.

Ζούμε πλέον σε ένα περιβάλλον με  ασύμμετρους και σύνθετους κινδύνους, που έχουν μεταξύ τους διαφορετική αλληλεπίδραση και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν. Οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζουν να ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία, η κλιματική αλλαγή οδηγεί με την πάροδο του χρόνου σε πιο ακραία καιρικά φαινόμενα, η σχεδόν καθολική πλέον εξάρτηση από το διαδίκτυο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αποτελεί από μόνη της σημαντική απειλή ενώ η διασφάλιση μιας αξιοπρεπής σύνταξης δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για το μέλλον και μαζί με όλα αυτά οι μεσομακροπρόθεσμες συνέπειες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προβλέπεται πως θα οδηγήσουν σε μια περίοδο ύφεσης η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΠΣΕΑΔ: Ένας θεσμός που γράφει και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο ρόλος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Καλούμαστε να διαχειριστούμε αυτή την αβεβαιότητα αξιολογώντας τις ανάγκες των πελατών μας με επιστημονικό τρόπο, βοηθώντας τους έτσι να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την διασφάλιση του μέλλοντος τους. Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη και ούτε μπορεί να χαρακτηρίζεται από προχειρότητα η πειραματισμούς και το πιο σημαντικό είναι πως για τη κάθε λανθασμένη μας ενέργεια ή συμβουλή, δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω όταν επέλθει ο κίνδυνος, είτε αυτός αφορούσε ένα απρόβλεπτο γεγονός είτε ένα προβλέψιμο. Συνεπώς, οφείλουμε μέσα από συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων μας να λειτουργούμε σε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο ακολουθώντας διαδικασίες και κανονισμούς που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει πολύ τις υποχρεώσεις μας. Όλες αυτές οι υποχρεώσεις όμως δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στο έργο μας, αφού ως επαγγελματίες θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πελατών μας, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, θέτοντας ως προτεραιότητα το δικό τους συμφέρον.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, το επάγγελμα μας έχει μια χαρακτηριστική μοναδικότητα , μέσα από σωστή αξιολόγηση των αναγκών των πελατών μας μπορούμε να διασφαλίσουμε μια σημαντική μελλοντική υπόσχεση. Ότι την ώρα που η κάθε οικογένεια και η κάθε επιχείρηση θα έχουν πραγματική ανάγκη, εμείς θα είμαστε εκεί, για να δώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο αλλά και τα απαραίτητα χρήματα που θα διασφαλίζουν αυτό που υποσχεθήκαμε. Όταν όλοι οι άλλοι θα ζητούν, ο επαγγελματίας ασφαλιστής αποτελεί το μόνο οικονομικό στήριγμα. Αυτός είναι ο ρόλος μας και σε αυτό το ρόλο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να αναδεικνύουμε αυτή την μοναδικότητα του επαγγέλματος μας, γιατί η ασφάλιση δεν είναι απλά μια ανάγκη, είναι η μόνη αξιόπιστη λύση που μπορεί να βοηθήσει την αξιοπρεπή διαβίωση και την συνέχιση της ζωής και εμείς ως επαγγελματίες μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτού του θεσμού.

Καλούμαστε να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, μέσα από γνώση, εξειδίκευση και ψηλή επαγγελματική κατάρτιση και να προτείνουμε τις σωστές λύσεις στους πελάτες μας εξισορροπώντας την αβεβαιότητα και εξασφαλίζοντας την οικονομική αξιοπρέπεια του οικογενειάρχη, του επιχειρηματία, της νέας και του νέου εργαζόμενου, σχεδιάζοντας στο παρόν και προβλέποντας το μέλλον.

Καλούμαστε να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ενισχύοντας το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία, βελτιώνοντας την ασφαλιστική συνείδηση και δίνοντας στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να αντικρίζουν το δικό τους μέλλον με αισιοδοξία, προφυλάσσοντας παράλληλα τα συμφέροντα τους από μη επαγγελματίες που εμπλέκονται στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, λειτουργώντας καιροσκοπικά και χρησιμοποιώντας πολλές φορές αθέμιτες πρακτικές.

Καλούμαστε να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, των νεαρότερων που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτό το λειτούργημα αλλά και των παλαιότερων που μπορεί να έχουν πέσει θύμα λανθασμένων και κακών πρακτικών από μια μικρή μερίδα (ευτυχώς) Ασφαλιστικών Εταιρειών που ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πως η έλλειψη σεβασμού στις σχέσεις συνεργασίας που θα πρέπει να έχουν με τους διαμεσολαβητές τους, δημιουργεί από μόνη της αναξιοπιστία προς το θεσμό της ασφάλισης.

Καλούμαστε να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ του κάθε Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες και κάνοντας το επάγγελμα πιο ελκυστικό  αυξάνοντας περισσότερο την συνεισφορά μας στην κοινωνία και στο τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η Γιώτα Ναζίρη ομιλήτρια στο 9ο συνέδριο ΠΣΕΑΔ

«Μηδέν της τύχης …. αλλά πάντα της ευβουλίας και της πρόνοιας» έλεγε ο αρχαίος ιστορικός Πλούταρχος που σημαίνει ότι «τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη αλλά από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα».

Έχοντας αυτό υπόψη, ως σύνδεσμος τα τελευταία χρόνια διεξάγουμε έρευνες μεταξύ των διαμεσολαβητών για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και τις ανάγκες της ασφαλιστικής βιομηχανίας ευρύτερα.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που έχουμε διενεργήσει μεταξύ των διαμεσολαβητών, με πρωτοβουλία του γραμματέα του συνδέσμου κου Στέλιου Καπαρή είχαμε τα εξής πολύ σημαντικά ευρήματα.

  • Η πλειοψηφία των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών βάζουν σε προτεραιότητα τη προώθηση των συμφερόντων του κλάδου και όχι απλά η προστασία των δικών τους συμφερόντων, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι επαγγελματίες διαμεσολαβητές νοιάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της βιομηχανίας στο σύνολο της
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών θεωρούν πολύ σημαντικό το έργο που παράγει ο σύνδεσμος και την συνεισφορά του στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και αυτό δείχνει την σημασία που έχει η ενίσχυση του συνδέσμου
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών επιζητά την διοργάνωση εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων όπως το σημερινό, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι επαγγελματίες θέλουν να εκπαιδεύονται πέραν από τις ώρες που είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία

Παράλληλα, στην ερώτηση για το ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου που επηρεάζουν την καθημερινότητα σας, τα κυριότερα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν

  • Η τεχνολογική υποδομή και η μετάβαση στην ψηφιοποίηση με ποσοστό  63%
  • Η εξάρτηση του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή από τις ασφαλιστικές εταιρείες, με ποσοστό 60% ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αποκλειστικής συνεργασίας
  • Ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής με ποσοστό 59%
  • Η φορολογία με ποσοστό 52% και
  • Το ψηλό κόστος συμμόρφωσης με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και διαδικασίες με ποσοστό 46%

Ως σύνδεσμος λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του κάθε επαγγελματία και οφείλουμε να προτείνουμε λύσεις, να καταθέσουμε απόψεις αλλά και να επεξεργαστούμε εισηγήσεις, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας αλλά και να δημιουργήσουν μια καλύτερη βάση για τη συνέχεια.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα μέλη ότι με την δική σας στήριξη ο σύνδεσμος σήμερα είναι σε θέση να παράγει πολιτική, να εκπαιδεύει τα μέλη του, να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους, να στηρίζει συνάδελφους σε περιπτώσεις που πέφτουν θύματα κακών πρακτικών, να διεκδικεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών του και να δίνει στα μέλη του την σωστή κατεύθυνση, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τους.

Είμαστε παράλληλα  δεσμευμένοι να υλοποιήσουμε ένα όραμα που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας στόχος. Να φέρουμε το επάγγελμα στο πιο ψηλό επίπεδο κύρους και καταξίωσης κάνοντας περήφανους τους παλαιότερους και δίνοντας κίνητρο στους νεότερους.

Ευθύνη και χρέος όλων μας, είτε εμάς ως ΠΣΕΑΔ, είτε του ΣΑΕΚ είτε του ΑΙΚ είτε της ΥΕΑΕ είναι να λειτουργούμε με σύνεση και με γνώμονα τη βελτίωση της αξιοπιστίας μας προς την κοινωνία. Κάθε λανθασμένη ενέργεια, κάθε κακή πρακτική, κάθε έλλειψη σωστής συνεννόησης αλλά και κάθε απόφαση που δεν θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κάθε πλευράς οδηγεί σε έλλειψη αξιοπιστίας προς το θεσμό της ασφάλισης και επηρεάζει είτε άμεσα είτε έμμεσα με αρνητικό τρόπο όλους μας. Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι ιδιαίτερα οι Ασφαλιστικές εταιρείες και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είμαστε οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος και η αξία αυτού του νομίσματος καθορίζεται από το βαθμό εμπιστοσύνης που έχει προς εμάς ο καταναλωτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο ΠΣΕΑΔ: Ανάλυση Ασφαλιστικών Αναγκών για επιχειρήσεις

Αγαπητές φίλες και φίλοι, η σημερινή κοινωνία μαστίζεται από πολλά προβλήματα, αφού ένας αριθμός συμπολιτών μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, άλλοι είναι άνεργοι και ένας επίσης μεγάλος αριθμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινά αυξανόμενες απαιτήσεις. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί και ευλογημένοι που ασκούμε ένα επάγγελμα που μπορεί να προσφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι αφού μέσα από αυτό το επάγγελμα μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε συμπολίτες μας να διασφαλίσουν το μέλλον τους φροντίζοντας να τους παρέχουμε τα σωστά λεφτά, στα σωστά χέρια και στο σωστό χρόνο.

Η θεματολογία του συνεδρίου, έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σημαντικό λειτούργημα που έχουμε να επιτελέσουμε στην κοινωνία. Το μέλλον του συνταξιοδοτικού, το νέο επιχειρηματικό μοντέλο με επίκεντρο τον πελάτη, οι ευκαιρίες επιχορηγήσεων, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των επαγγελματιών του κλάδου καθώς επίσης και η Διαδοχή στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις και ο ρόλος της ασφάλισης είναι καθοριστικά, για την μετέπειτα πορεία της ασφαλιστικής βιομηχανίας, δίνοντας περισσότερη αξία στο σημαντικό ρόλο του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για το ζήλο τους και την συνεισφορά τους στην οργάνωση του συνεδρίου και ιδιαίτερα την επιτροπή εκδηλώσεων που για άλλη μια φορά υπό την καθοδήγηση του συνάδελφου Πάνου Τσιολή συνεχίζουν να ανεβάζουν πιο ψηλά τον πήχη.

kandreou-tsiolis-synedrio-2022

Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την συμμετοχή σας και είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε για ακόμα μια φορά να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες σας.

Κλείνω με ένα ερώτημα προς όλους, που αφορά τη σημερινή μέρα

Πόσοι από εσάς είστε ποδηλάτες; Γνωρίζετε ότι σήμερα 3 Ιουνίου είναι η παγκόσμια μέρα ποδηλάτου; Η ζωή αλλά και το επάγγελμα μας είναι όπως το ποδήλατο, κάποτε υπάρχουν κατηφόρες αλλά στις πλείστες φορές ανηφόρες. Είναι βασικό να κρατούμε πάντοτε την ισορροπία μας για να μην πέσουμε αλλά το πιο σημαντικό είναι, ακόμα και αν πέσουμε να συνεχίζουμε να ποδηλατάμε ανεξαρτήτως των συνθηκών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για να φθάσουμε στον προορισμό μας . Την ίδια στιγμή να φροντίζουμε ότι και οι πελάτες μας θα μπορούν να συνεχίσουν να ποδηλατάνε με ασφάλεια προς τον δικό τους προορισμό τους.

Με άλλα λόγια να αγκαλιάσουμε τους πελάτες μας όπως χαρακτηριστικά κάνουν οι δύο φτερούγες που απεικονίζονται στο έμβλημα του συνεδρίου

Και μέσα από την κρίση και την αβεβαιότητα που συμβολίζονται με το Γκρίζο χρώμα…..

….χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μας, το κύρος και την σοβαρότητα μας που συμβολίζονται με το Μπλε Χρώμα

…με θετική ενέργεια, ψυχική δύναμη, αποφασιστικότητα και αγάπη που συμβολίζονται με το κόκκινο Χρώμα. 

Να τους ενθαρρύνουμε με δημιουργικότητα και ενθουσιασμό …… όπως συμβολίζει το Πορτοκαλί Χρώμα να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ διασφαλίζοντας παράλληλα και το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ!!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.