1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Κλιματική Αλλαγή: Σαν Ηφαίστειο που ξυπνά

Κλιματική Αλλαγή: Σαν Ηφαίστειο που ξυπνά

Κλιματική Αλλαγή: Σαν Ηφαίστειο που ξυπνά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει  έντονη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή.

Γράφει ο Πάνος Τσιολής

Συμφωνούν όλοι οι ειδικοί , όπως μετερεωλόγοι, περιβαλλοντολόγοι, εκτιμητές κινδύνου, αν ασφαλιστικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρίες κα στο ότι αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο υψίστης επικινδυνότητας για όλη την υφήλιο.

Διαφορά γεγονότα όπως: Οι οικολογικές καταστροφές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η αύξηση της στάθμης του θαλάσσιου νερού από το λιώσιμο  παγόβουνων, η έντονη αύξηση της θερμοκρασίας, φωτιές σε δάση και ζούγκλες που αφήνουν στάχτες απεριόριστες εκτάσεις, αλλά και το παγερό κρύο, έντονες χαλαζοπτώσεις με πλημμύρες και κατολισθήσεις, ηφαίστεια που ξυπνούν και σκορπίζουν ανέμελα τη λάβα τους και εντονότερο το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με την  ρύπανση περιβάλλοντος να έχουν τα φόρτε τους.

Οι 4 εποχές σαν να μην υπάρχουν, μικραίνει ο χειμώνας αλλά όσο διαρκεί είναι παγερός και καταστροφικός. Παρατείνεται το καλοκαίρι με ρεκόρ θερμοκρασίας, με πυρκαγιές ακατάπαυστες. Δεν μας λείπουν οι σεισμοί και τα τσουναμια, όπως και ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι και τυφώνες. Πλέον συναντούμε παντού χαρακτηριστικά φαινόμενα του τροπικού κλίματος.

Η χλωρίδα και η πανίδα δοκιμάζονται μαζί με όλη την φύση, αλλά και με την ανθρωπότητα. Στα κέντρα λήψης αποφάσεων πρέπει πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν μέτρα πάσης φύσεως .Χαιρετίζω την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έστω και στην ύστατη να εφαρμόσει την αναγκαστική ασφάλιση περιουσίας από το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Κλείνω με 3 αξιοσημείωτες συμβουλές. Πρέπει να γίνονται ετησίως αλλά και ανάλογα εποχής, συντηρήσεις στη περιουσία σας, επιδιορθώσεις, αλλαγές, μέτρα προστασίας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους προαναφερθέν κινδύνους. Ακόμα μια συμβουλή, βοηθήστε το περιβάλλον με όποιο τρόπο και ενέργεια μπορείτε, με την καθημερινή μας σύσσωμη προσπάθεια, βάζοντας όλοι ένα λιθαράκι θα διαμορφώσουμε το Μέλλον μας.

Τέλος Ασφαλίσου γιατί χανόμαστε. Διαφυλάξετε τώρα τη περιουσία σας, τη στέγη σας, την κατοικία σας, το εξοχικό σας, το πατρικό σας σπίτι, το γραφείο σας, το εργαστήριο σας, το εργοστάσιο σας, το κατάστημα σας. Σκέψου τα υπάρχοντα σου, αλλά και τους οικείους σου.

“Διασφαλίστε το Μέλλον σας, Σήμερα”

(Ideal Insurance Blog)

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Πανος Τσιολης

O Πάνος Τσιολής σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων BBA με ειδίκευση στους τομείς Marketing και Management, και αποφοίτησε με διάκριση άριστα ” cum laude” , όπως επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων MBA.

Δραστηριοποιείται στην Ασφαλιστική Βιομηχανία τα τελευταία Δεκατέσσερα Χρόνια ως Διακεκριμένος Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος. Διατηρεί το δικό του Ασφαλιστικό Γραφείο (Ideal Insurance – Tsiolis P.Insurance Services, Agents & Consultants).Έιναι Μέλος του Premier Association of Financial Advisors M.D.R.T ( Million Dollar Round Table).Κατέχει τα πιστοποιητικά C.F.A ( Certified Financial Advisor ) & E.I.I (European Insurance Intermediary).

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Ε.Α.Δ), από τις θέσεις Οργανωτικού Γραμματέα ΔΣ 2020-2021 και Πρόεδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας 2018-2021.

 

Είχε την τιμή να διοργανώσει ως Προεδρεύων του 4ου,5ου & 6ου Παγκύπριου Συνεδρίου του συνδέσμου 2018-2021. Όπως επίσης διατελεί επικεφαλής των επιτροπών εκπαίδευσης και Υγείας του Συνδέσμου, όπου εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο για το Γεσυ σε συνδιαβουλεύσεις με όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.