1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Κέρδη 6.6 δισεκατομμυρίων για την Allianz το 2021

Κέρδη 6.6 δισεκατομμυρίων για την Allianz το 2021

Κέρδη 6.6 δισεκατομμυρίων για την Allianz το 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz δημοσίευσε αυτή τη βδομάδα τα οικονομικά αποτελέσματα που αφορούν τόσο τους το τελευταίο τρίμηνο του 2021 όσο και τα συνολικά αποτελέσματα του έτους.  

Δείτε πιο κάτω τα συνοπτικά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου τόσο για το 4ο τρίμηνο αλλά και ολόκληρο το 2021.

Από τα λειτουργικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, τα €1,6 δις προήλθαν από τον κλάδο Περιουσίας & ατυχημάτων σημειώνοντας αύξηση 76,1% ενώ ο κλάδος Ζωής και Υγείας συνεισέφερε €1,3 δις σημειώνοντας μείωση της τάξης του 11,6%.

Για το σύνολο του έτους, τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων αυξήθηκαν κατά 30,6% στα €5,7 δισεκατομμύρια ενώ ο κλάδος Ζωής και Υγείας σημείωσε επίσης αύξηση 14,9 φτάνοντας τα 5 δισεκατομμύρια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η Allianz σημείωσε ότι: «Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε €6,6 δισ., καθώς η πρόβλεψη για το μετοχικό κεφάλαιο της AllianzGI US Structured Alpha μείωσε τα καθαρά έσοδα του ομίλου για το 2021 κατά €2,8 δισ., αντισταθμίζοντας τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη».

Ομοίως, για τα τριμηνιαίο αποτελέσματα, ο γερμανικός όμιλος εξήγησε: «Οι καθαρές ζημίες που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε €292 εκατ., έναντι καθαρού εισοδήματος €1,8 δισ.  

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Allianz ανέφερε ότι αναμένει διακανονισμούς με σημαντικούς επενδυτές σε σχέση με τις εκκρεμείς δικαστικές και κυβερνητικές διαδικασίες στις ΗΠΑ σε σχέση με τα Δομημένα Κεφάλαια Άλφα – έτσι η απόφαση ήταν να κλείσει πρόβλεψη ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στις οικονομικές καταστάσεις του 2021.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz SE Oliver Bäte δήλωσε: «Παρά τις προκλήσεις το 2021, η Allianz απέδειξε την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά της. Με πρωτοφανή λειτουργικά κέρδη, ισχυρή αύξηση αξίας στις επιχειρήσεις ζωής, υγείας και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και σημαντικά βελτιωμένα περιθώρια στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων καθώς και παραγωγικότητα, κλιμακώνουμε τη δύναμη μας παγκόσμια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.