1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλισης Κατοικίας
  6. »
  7. Ίσως η πιο σημαντική κάλυψη! Τι είναι η «Διαρροή Νερού» και...

Ίσως η πιο σημαντική κάλυψη! Τι είναι η «Διαρροή Νερού» και τι πρέπει να προσέξετε;

Ίσως η πιο σημαντική κάλυψη! Τι είναι η «Διαρροή Νερού» και τι πρέπει να προσέξετε;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ίσως ο τίτλος μας να μην είναι απόλυτα σωστός αφού σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι υπάρχουν καλύψεις που είναι ασήμαντες αλλά όσοι έχουν εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο θα σας πουν ότι η «Διαρροή Νερού» είναι ίσως η πιο συχνή κάλυψη για την οποία οι πελάτες υποβάλουν απαιτήσεις.

Την κάλυψη της «Διαρροή Νερού από σωληνώσεις ή ντεπόζιτα» θα τη συναντήσουμε σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Κατοικίας και όπως είπαμε είναι ζημιά που συμβαίνει πολύ συχνά στις κατοικίες και προκαλεί πολλές φορές μεγάλα προβλήματα και ταλαιπωρία.

Η διαρροή νερού προκαλείται συνήθως από σπάσιμο ή άλλη βλάβη των σωληνώσεων του σπιτιού ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι αποτέλεσμα της υπερχείλισης του ντεπόζιτου της οικίας μας. Μετά από μία διαρροή νερού θα πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε το σημείο της διαρροής, να επιδιορθωθεί η ίδια η βλάβη και μετά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που συνήθως προκαλεί σε άλλα μέρη του σπιτιού ή στα περιεχόμενα μας.

Το ερώτημα απλό! Τι από αυτά θα μας καλύψει η ασφάλεια μας και τι πρέπει να προσέξουμε;

Στην ουσία της η συγκεκριμένη κάλυψη αφορά την αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν στο ασφαλισμένο κτήριο ή/και στα περιεχόμενα του, σε περίπτωση διαρροής νερού. Δηλαδή θα καλύψει τις ζημιές που θα προκαλέσει η διαρροή και όχι την επιδιόρθωση της ίδιας της ζημιάς στις σωληνώσεις ή το κόστος του εντοπισμού της διαρροής. Αυτό είναι το σημείο που χρειάζεται προσοχή!

Για να δώσουμε πραγματικά παραδείγματα, ας σκεφτούμε μία περίπτωση διαρροής νερού λόγω θραύσης ενός σωλήνα νερού που περνά από το σαλόνι μας. Στην περίπτωση αυτή, το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο θα μας καλύψει για τα κατεστραμμένα έπιπλα και τους διαβρωμένους τοίχους ή το παρκέ μας αλλά όχι για την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων σωληνώσεων ή των εξόδων που απαιτήθηκαν για εντοπισμό του σημείου που ήταν η ζημιά.

Εκείνο που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, είναι τα έξοδα εντοπισμού της ζημιάς αφού αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από την ίδια τη ζημιά ή τις καταστροφές που προκάλεσε η διαρροή. Και αυτό γιατί σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται είτε σπάσιμο τοίχων και δαπέδων για τον εντοπισμό της είτε χρήση ειδικών μηχανημάτων με υπεριώδης ακτίνες που μπορούν να εντοπίσουν τη διαρροή.

Συνήθως, η επιδιόρθωση της ίδιας της ζημιάς και τα έξοδα εντοπισμού της διαρροής προσφέρονται ως προαιρετική κάλυψη, με επιπρόσθετο ασφάλιστρο. Για να είστε βέβαιοι ότι το συμβόλαιο σας θα καλύψει όλα τα επακόλουθα μίας διαρροής νερού καλό θα ήταν να βεβαιώνεστε ότι τα συγκεκριμένα ωφελήματα έχουν επιλεγεί ή περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο σας.

Ακόμη, μία συνήθης εξαίρεση της συγκεκριμένης κάλυψης είναι ο όρος μη κατοίκησης, ο οποίος καθιστά τη συγκεκριμένη κάλυψη ανενεργή σε περίπτωση που η κατοικία μένει ακατοίκητη για συγκεκριμένο συνεχόμενο αριθμό ημερών (συνήθως 30).

Η κάλυψη της «διαρροής νερού» είναι ουσιώδης για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αφού πρόκειται για ζημιά που συμβαίνει όπως είπαμε συχνά στα σπίτια, ειδικότερα όταν αυτά είναι κάποιας προχωρημένης ηλικίας.

Επειδή τα συμβόλαια και οι όροι τους διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, βεβαιωθείτε ότι θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή ή την ασφαλιστική σας εταιρεία όπως επίσης ότι θα διαβάσετε τους όρους του συμβολαίου σας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.