1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Χορηγούμενο Άρθρο
  6. »
  7. Imperial Claims Services – Μία εταιρεία με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία...

Imperial Claims Services – Μία εταιρεία με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη διαχείριση απαιτήσεων και ποιοτικού ελέγχου

Imperial Claims Services – Μία εταιρεία με εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη διαχείριση απαιτήσεων και ποιοτικού ελέγχου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

51 Χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά γιόρτασε φέτος η Ιmperial. Η Imperial μέσα από την ανθρωποκεντρική κουλτούρα, την καινοτομία και την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων συνεργασιών, έχει δημιουργήσει αξίες – πρότυπα για την ασφαλιστική αγορά, όπως η αξιοπιστία, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός απέναντι στους πελάτες της και τους συνεργάτες της.

H Imperial ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά ως ασφαλιστική εταιρεία (ΙMPERIAL HELLAS SA / IMPERIAL INSURANCE που από το 2010 λειτουργεί ως Μεσίτης Ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά) το 1971 και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, μέσω των συγγενών εταιρειών της, Imperial Claims Services και Imperial DEKRA, έχει επεκτείνει με ιδιαίτερη επιτυχία τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ζημιών και απαιτήσεων, νομικής προστασίας, claims audit και επιθεώρησης οχημάτων, τόσο για λογαριασμό ελληνικών όσο και αλλοδαπών ασφαλιστικών εταιρειών, εταιρειών leasing και τραπεζικών οργανισμών.

Η Imperial Claims Services είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ζημιών και ποιοτικού ελέγχου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με θυγατρικές σε Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία και παρουσία σε ακόμη 6 χώρες.

Η εξειδίκευση στον διακανονισμό ζημιών και τη διαχείριση απαιτήσεων είναι για την Imperial βασική υπηρεσία με πάνω από μισό αιώνα εμπειρίας και έχει προσαρμόσει τις υπηρεσίες της σε όλες τις αλλαγές στη διαχείριση ζημιών, που έχουν επέλθει είτε από το νόμο είτε από τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Η ICS ήταν και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος σε ορισμένες από αυτές τις αλλαγές, ως η πρώτη εταιρεία διακανονισμού και διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα, που προσέφερε στους πελάτες της μια online πλατφόρμα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο 24/7 της πορείας των ζημιών των πελατών της.

Δίνοντας έμφαση στην συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των συνεργατών μας και των διακανονιστών ζημιών, επί των εξελίξεων της νομοθεσίας και της νομολογίας και συμμετέχοντας σε διεθνή συνέδρια για τα διεθνή τροχαία ατυχήματα, η ICS διαθέτει την τεχνογνωσία και εμπειρία για την βέλτιστή διαχείριση των χαρτοφυλακίων ζημιών των πελατών της, δίνοντας τις καλύτερες λύσεις στην ασφαλιστική αγορά στον τομέα του outsourcing στην διαχείριση απαιτήσεων και στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου διαχείρισης ζημιών.

Επίσης, η ICS είναι η πρώτη εταιρεία διακανονισμού ζημιών που έχει διακριθεί για τις διαδικασίες και τα συστήματα της διαχείρισης ζημιών και έχει λάβει πιστοποιήσεις ISO για τις υπηρεσίες διακανονισμού ζημιών, ενώ συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, με τους δύο μεγάλους και εγνωσμένου κύρους διεθνείς οργανισμούς διακανονισμού ζημιών, την DEKRA Claims & Experts Services ,με την οποία φέτος γιορτάζει 20 χρόνια συνεργασίας, και την INTEREUROPE A.G.

Dekra_Logo

Η ICS, κατέχει σήμερα ηγετική θέση στη περιοχή των Βαλκανίων μέσω των εταιρειών της σε Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη περισσότερων από 350 ασφαλιστικών εταιρειών, οργανισμών και εταιρειών που την έχουν διορίσει αντιπρόσωπο ζημιών ή ανταποκριτή τους για εγχώριες και διεθνείς ζημίες αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Με In House νομικό τμήμα, με την δική της ομάδα πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων, με εσωτερικό τμήμα ανίχνευσης και καταπολέμησης της απάτης, καθώς και ξεκάθαρες και σαφείς διαδικασίες διαχείρισης ζημιών, η Imperial Claims Services είναι σε θέση να χειριστεί οποιοδήποτε τύπο ζημιών και απαιτήσεων και να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες της για διακανονισμό από την ανακοίνωση της ζημίας έως την οριστική διευθέτηση αυτής.

Ακόμη, η Imperial, μέσω της αποκλειστικής της συνεργασίας με τη DEKRA, της μεγαλύτερης εταιρείας επιθεώρησης οχημάτων παγκοσμίως, προσφέρει υπηρεσίες επιθεώρησης και ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων και συνεργείων, συνεργαζόμενη με τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων. Επιθεωρώντας περισσότερα από 8.000 αυτοκίνητα το χρόνο, είναι σήμερα η μεγαλύτερη και εγκυρότερη εταιρεία ελέγχου μεταχειρισμένων στην Ελλάδα.

Τέλος, πρόσφατα η Imperial απέσπασε το βραβείο “Best Use of Technology for Claims” για την διαδικτυακή πλατφόρμα της Imperial WebClaims Platform στo πλαίσιο των Digital Finance Awards 2022, του θεσμού που βραβεύει τα καινοτόμα έργα στην πορεία του ευρύτερου Χρηματοοικονομικού Τομέα προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, στο Digital Banking και το Digital Insurance.

imperial-award

Το Webclaims χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από τους συνεργάτες και πελάτες της ICS έχοντας διακριθεί για τις δυνατότητες που παρέχει στους πελάτες της όπως:

  • Την online 24/7 παρακολούθηση του συνόλου των εξελίξεων και πρόσβαση σε κάθε έγγραφο της ζημίας καθώς και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των ζημιών που χειρίζεται η ICS από την αναγγελία της ζημίας έως την οριστική διευθέτηση των απαιτήσεων.
  • Την online ενημέρωση για τα αποθεματικά κάθε υπόθεσης σε κάθε στάδιο διαχείρισης της (έγγραφα/δικαιολογητικά ατυχήματος, εκτίμηση υλικών ζημιών, ιατρική πραγματογνωμοσύνη, ιατρικά έγγραφα, διευθέτηση επιμέρους αξιώσεων, έκδοση δικαστικής απόφασης κ.α.) όπως και το σύνολο των αποθεματικών των εκκρεμών ζημιών που αφορούν κάθε εταιρία.
  • την δυνατότητα άμεσης και εύκολης αλληλεπίδρασης μεταξύ των πελατών της και των διακανονιστών της ICS για την αμεσότερη και δίκαιη διευθέτηση κάθε απαίτησης καθώς και για την έγκαιρη πρόληψη πρακτικών απάτης ή/ και υπερκστολόγησης. Μέσω του Webclaims δίνεται η δυνατότητα αποστολής εντολών και σχολιασμού ενεργειών στον αρμόδιο διακανονιστή του φακέλου για οποιοδήποτε θέμα αφορά έναν φάκελο ζημίας.
  • την δυνατότητα εξαγωγής στατιστικών και οικονομικών στοιχείων για τις υποθέσεις που χειρίζεται η Imperial Claims Services για λογαριασμό των πελατών της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολλά claims αναμένονται από εγκλωβισμένα πλοία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.