1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Insurtech
  6. »
  7. Η τηλεματική αλλάζει το μέλλον της ασφάλισης αυτοκινήτου!

Η τηλεματική αλλάζει το μέλλον της ασφάλισης αυτοκινήτου!

Η τηλεματική αλλάζει το μέλλον της ασφάλισης αυτοκινήτου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πλέον βλέπουμε καθημερινά την τεχνολογία να αλλάζει τις συνήθειες μας και τους τρόπους που κάναμε διάφορες δραστηριότητες για χρόνια! Από το πως ακούμε μουσική, το πως βλέπουμε ταινίες μέχρι το πως συναλλασσόμαστε με επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχει αλλάξει ριζικά με όσα ξέραμε λίγα μόλις χρόνια πριν.

Μία τεχνολογία που όλο και αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια είναι η τηλεματική. Η τηλεματική είναι μία τεχνολογία που καταγράφει δεδομένα που αφορούν την οδήγηση του αυτοκινήτου από τον οδηγό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για να παρέχει στις ασφαλιστικές εταιρείες πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο που αναλαμβάνει μία εταιρεία ασφαλίζοντας ένα αυτοκίνητο.

Πώς λειτουργεί η τηλεματική;

Η τηλεματική λειτουργεί χρησιμοποιώντας διάφορους αισθητήρες που είτε τοποθετούνται με κάποια συσκευή στο αυτοκίνητο του ασφαλισμένου είτε αξιοποιώντας τους αισθητήρες που έχουν σήμερα τα κινητά μας τηλέφωνα. Ακόμη, τα σύγχρονα πλέον αυτοκίνητα, έχουν τέτοιους αισθητήρες από την κατασκευή τους.

Οι αισθητήρες αυτοί παρακολουθούν διάφορες παραμέτρους, όπως την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την επιτάχυνση, την επιβράδυνση, τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και την οδήγηση σε επικίνδυνες συνθήκες. Οι πληροφορίες αυτές στη συνέχεια μεταδίδονται σε έναν διακομιστή, όπου μπορούν να γίνουν διαθέσιμες για ανάλυση από την ασφαλιστική μας εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Ο κλάδος αυτοκινήτων πιο ευάλωτος

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες τηλεματικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν τον κίνδυνο που επιφέρει κάθε οδηγός. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ασφάλισης σε ασφαλισμένους που οδηγούν προσεκτικά.

Η τηλεματική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει στους ασφαλισμένους ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα, όπως χαμηλά επίπεδα καυσίμου ή προβλήματα με τα φρένα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ασφαλισμένους να αποφύγουν ατυχήματα και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Η τηλεματική είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία, αλλά εξελίσσεται ραγδαία. Η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραστικά τον ασφαλιστικό κλάδο και να προσφέρει στους ασφαλισμένους πολλά οφέλη.

Χρήση της τηλεματικής στον ασφαλιστικό κλάδο

Πιο κάτω, ακολουθούν μερικά παραδείγματα από το πώς χρησιμοποιείται η τηλεματική στον ασφαλιστικό κλάδο.

Προσφορές χαμηλότερων ασφαλίστρων: Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν χαμηλότερα ασφάλιστρα σε ασφαλισμένους που οδηγούν προσεκτικά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ασφαλισμένοι που οδηγούν προσεκτικά είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε ατυχήματα.

Προσφορές, βαθμοί ή ανταμοιβές: Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν πόντους ή ανταμοιβές σε ασφαλισμένους που οδηγούν προσεκτικά. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τους ασφαλισμένους να οδηγούν προσεκτικά και να εξοικονομήσουν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη

Ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα: Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν στους ασφαλισμένους ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα, όπως χαμηλά επίπεδα καυσίμου ή προβλήματα με τα φρένα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ασφαλισμένους να αποφύγουν ατυχήματα και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ανάλυση της οδήγησης: Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τηλεματική για να αναλύσουν την οδήγηση των ασφαλισμένων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ασφαλιστές να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και να προσφέρουν πιο εξατομικευμένες πολιτικές ασφάλισης.

Πώς η τηλεματική βελτιώνει την ασφάλιση αυτοκινήτων

Η τηλεματική μπορεί να βελτιώσει την ασφάλιση αυτοκινήτων με διάφορους τρόπους. Μπορεί να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος των αποζημιώσεων για ατυχήματα, να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Μείωση του κόστους των αποζημιώσεων για ατυχήματα: Η τηλεματική μπορεί να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος των αποζημιώσεων για ατυχήματα παρακολουθώντας την οδήγηση των ασφαλισμένων. Οι ασφαλισμένοι που οδηγούν προσεκτικά θα μπορούν να επωφεληθούν από χαμηλότερες τιμές ασφάλισης.

Βελτίωση της εμπειρίας των πελατών: Η τηλεματική μπορεί να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών παρέχοντας τους ειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα, όπως χαμηλά επίπεδα καυσίμου ή προβλήματα με τα φρένα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ασφαλισμένους να αποφύγουν ατυχήματα και να εξοικονομήσουν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Από Λεμεσό για Πειραιά φέτος! Τι ισχύει με την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Προσέλκυση νέων πελατών: Η τηλεματική μπορεί να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσελκύσουν νέους πελάτες προσφέροντάς τους χαμηλότερες τιμές ασφάλισης σε ασφαλισμένους που οδηγούν προσεκτικά.

Το μέλλον της τηλεματικής

Η τηλεματική έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραστικά τον ασφαλιστικό κλάδο. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές, να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να μειώσουν το κόστος των αποζημιώσεων. Ως αποτέλεσμα, η τηλεματική αναμένεται να γίνει όλο και πιο σημαντική στον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.