1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Η συνεισφορά της Κόσμος Ασφαλιστική στο πρώτο Ronald McDonald House®

Η συνεισφορά της Κόσμος Ασφαλιστική στο πρώτο Ronald McDonald House®

Η συνεισφορά της Κόσμος Ασφαλιστική στο πρώτο Ronald McDonald House®
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μερικά χρόνια πριν, στα τέλη του 2021, η Κόσμος Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα μιας ομάδας ανθρώπων με όραμα τη δημιουργία του πρώτου Ronald McDonald House® στην Κύπρο, αποφάσισε να συμμετέχει προσφέροντας μια μικρή βοήθεια σε αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Έτσι λοιπόν, η Κόσμος Ασφαλιστική «υιοθέτησε» το δωμάτιο αριθμός 5 θέλοντας να προσφέρει ένα «σπίτι μακριά από το σπίτι» σε οικογένειες με παιδιά που νοσηλεύονται.

Σήμερα, οι αριθμοί και το εξαιρετικό έργο της ομάδας του RMHC Κύπρου, κάνουν την ομάδα της Κόσμος Ασφαλιστική να αισθάνεται περήφανη και συγκινημένη αφού μέχρι και τις 17/04/2024,

  • 32 οικογένειες μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο παιδί τους, για 403 νύχτες, στο δωμάτιο αριθμός 5,
  • 40 νύχτες άνεσης ήταν η μεγαλύτερη συνεχόμενη διάρκεια παραμονής,
  • €60.450 εξοικονομήθηκαν από τις οικογένειες αυτές
  • Κύριοι λόγοι παραμονής: επιπλοκές νεογνών, πρόωρα βρέφη, ογκολογικοί λόγοι, αναπνευστικά προβλήματα, χειρουργικές επεμβάσεις.

Λίγα λόγια για το  Ronald McDonald House Charity (RMHC) Κύπρου.

Το RMHC® Κύπρου ιδρύθηκε το 2014 και είναι εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός (Αρ. Μητρώου 349).

Το RMHC Κύπρου δημιούργησε την παιδοκαρδιολογική κλινική στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, η οποία ήταν επίσης και η έδρα του Ronald McDonald Family Room® του μέχρι και το 2021.

Το δεύτερο μεγάλο έργο του RMHC Κύπρου είναι το Ronald McDonald House® που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού - Διαμορφώνοντας το νέο μέλλον

Το Σπίτι – Ronald McDonald House Λευκωσίας ολοκληρώθηκε το 2022 και βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Το Σπίτι φιλοξενεί οικογένειες παιδιών από όλη την Κύπρο των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται σε ιατρικές κλινικές στην πρωτεύουσα.

Το Ronald McDonald House® παρέχει ένα φιλόξενο χώρο που οι οικογένειες μπορούν να θεωρούν σπίτι τους, και να παραμένουν κοντά στο παιδί τους που νοσηλεύεται, χωρίς κόστος. Το Σπίτι μας δημιουργήθηκε με βάση την απλή ιδέα ότι τίποτα άλλο δεν πρέπει να έχει σημασία όταν μια οικογένεια είναι εστιασμένη στην υγεία του παιδιού της

Οι οικογένειες είναι πιο δυνατές όταν είναι μαζί. Μένοντας στο Ronald McDonald House®, οι γονείς μπορούν να επικεντρωθούν στην υγεία του παιδιού τους, να επικοινωνούν καλύτερα με την ιατρική ομάδα του παιδιού τους και να ακολουθούν πιο εύκολα το πλάνο θεραπείας όταν χρειάζεται χωρίς να ανησυχούν για  το πού μπορούν να διανυκτερεύσουν, από που θα πάρουν το επόμενο τους γεύμα ή πού θα ξεκουραστούν.

Το Σπίτι παρέχει στις οικογένειες τα εξής:

  • Ιδιωτικό υπνοδωμάτιο με τουαλέτα και ντους
  • Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα
  • Σαλονάκι με τηλεόραση
  • Παιδότοπο
  • Δωρεάν σπιτικά γεύματα

Δείτε και εσείς πώς μπορείτε να βοηθήσετε στο rmhc.org.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.