1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η πανδημία το τρίτο πιο δαπανηρό καταστροφικό γεγονός καταστροφής για τους...

Η πανδημία το τρίτο πιο δαπανηρό καταστροφικό γεγονός καταστροφής για τους ασφαλιστές!

Η πανδημία το τρίτο πιο δαπανηρό καταστροφικό γεγονός καταστροφής για τους ασφαλιστές!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι απώλειες του Ασφαλιστικού Κλάδου αλλά και της αντασφάλισης από την πανδημία στην Αμερική ήταν μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 κοντά στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την το τρίτο πιο ακριβό καταστροφικό γεγονός για τον κλάδο, σύμφωνα με την έκθεση αντασφαλιστικών ανανεώσεων του μεσίτη Howden.

Η πανδημία του Covid-19 βρίσκετε πίσω μόνο από την ανατίναξη των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και τον τυφώνα Κατρίνα που παραμένει η πιο ακριβή απώλεια του κλάδου η οποία κόστισε περίπου 82 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρότι το κόστος της πανδημία είναι υψηλό, αυτό παραμένει πολύ χαμηλότερο από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπήρχαν για απώλεια 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον ασφαλιστικό κλάδο.  Μια απώλεια αυτού του μεγέθους, λέει η Howden, φαίνεται τώρα εξαιρετικά απίθανη ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εναπομένουσα αβεβαιότητα για την εξέλιξη της πανδημίας.

Για το 2020, η έκθεση σημειώνει για τον κλάδο ζημιές ύψους άνω των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πανδημία, με το 90% να αφορά τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C) με μεγάλο μέρος να αφορούν περιπτώσεις αξιώσεις λόγο ακύρωσης και διακοπής των εργασιών.

Λίγο μετά την έλευση της πανδημίας και τις επακόλουθες νομικές μάχες γύρω από την εγκυρότητα ορισμένων απαιτήσεων διακοπής εργασιών, οι ασφαλιστές κινήθηκαν για να συμπεριλάβουν τον COVID-19 στις εξαιρέσεις των συμβολαίων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μελέτη ΠΟΥ: Δεν προκαλούν καρκίνο του εγκεφάλου τα κινητά τηλέφωνα

Ως αποτέλεσμα, ο όγκος των απαιτήσεων του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων μειώθηκε δραματικά το 2021 στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 3ου τρίμηνου. Ωστόσο, για την ίδια περίοδο η Howden σημειώνει ότι υπήρξαν πρόσθετες αξιώσεις του κλάδου ζωής ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αυτές να είναι πολύ πιθανών να αυξηθούν το 2022.

Καθώς πολλές περιοχές της χώρας συνέχισαν να αντιμετωπίζουν τον ιό το τέταρτο τρίμηνο και με τα ποσοστά νοσηλείας να εξακολουθούν να είναι υψηλά σε ορισμένες περιοχές σήμερα, οι αξιώσεις του κλάδου ζωής αναμφίβολα θα «φιλτραριστούν» το 2022. Αλλά για τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων η Howden αναμένει μικρότερο αντίκτυπο.

Η πανδημία ήταν όπως ήταν αναμενόμενο μια πρόκληση για τον τομέα της ασφάλισης, αλλά παρά τις συνέπειές της, η Howden πιστεύει ότι οι απώλειες «ήταν εξαιρετικά διαχειρίσιμες».

“Ακόμα και αν η παραλλαγή Omicron οδηγήσει σε περαιτέρω διακοπές λειτουργίας, οι άμεσες επιπτώσεις της αναδοχής κινδύνων Περιουσίας και Ατυχημάτων για περιοχές που έχουν πληγεί προηγουμένως, όπως η ασφάλιση περιουσίας και έκτακτης ανάγκης, θα μειωθούν σημαντικά λόγω των εκτεταμένων εξαιρέσεων μεταδοτικών ασθενειών που ισχύουν τώρα.

«Ίσως η πιο διαρκής κληρονομιά της πανδημίας για τους διαχειριστές κινδύνων και τους αναδόχους είναι η αλλαγή των αντιλήψεων αντίληψης κινδύνου, ιδιαίτερα για τα συστημικά συμβάντα», αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.